Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης

    May 18, 2026

    Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του

    May 18, 2026

    Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά

    May 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης
    • Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του
    • Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά
    • «Σήμερα γράφουμε ιστορία»: Συλλογή υπογραφών για το κόμμα της Καρυστιανού – Δείτε βίντεο
    • Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου
    • Ανδρουλάκης από Καππαδοκία: Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές
    • Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Τον κακοποιούσαν ως παιδί, αλλά είχε μάθει να πιστεύει πως ήταν παιχνίδι
    • Πιθανό ψυχιατρικό υπόβαθρο, λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών για τον Μαροκινό που παρέσυρε πεζούς στην Μόντενα
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, May 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    wall-street:-Δεύτερη-σερί-κερδοφόρα-εβδομάδα-Ιστορικό-«ράλι»-για-s&p-500
    Wall Street: Δεύτερη σερί κερδοφόρα εβδομάδα-Ιστορικό «ράλι» για S&P 500

    Wall Street: Δεύτερη σερί κερδοφόρα εβδομάδα-Ιστορικό «ράλι» για S&P 500

    By adminMay 2, 2025 Αγορές No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Wall Street: Δεύτερη σερί κερδοφόρα εβδομάδα-Ιστορικό «ράλι» για S&P 500

    Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το κλίμα στη Wall Street βελτιώθηκε μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία καθησύχασαν κάπως τους επενδυτές σχετικά με την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στο παγκόσμιο εμπόριο.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι δείκτες παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε ανοδική τροχιά και τερμάτισαν στα «πράσινα». Ο Dow Jones διεύρυνε τα κέρδη του κατά 1,39%, κάνοντας «άλμα» 564 μονάδων, για να κλείσει στις 41,317.43 μονάδες. Παράλληλα, ο S&P 500 προσέθεσε 82,53 μονάδες, ενισχυόμενος κατά 1,47% στις 5,686.67, ενώ ο Nasdaq έκλεισε 266.99 μονάδες, (ήτοι 1,51% υψηλότερα) στις 17,977.73 μονάδες.

    Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της ημέρας ήταν αδιαμφισβήτητα η έκθεση για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας (Jobs Report), η οποία έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 177.000 τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters (130.000) και του Dow Jones (133.000). Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 4,2%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παρόλο που οι προσλήψεις υποχώρησαν σε σχέση με τον Μάρτιο (228.000), το αποτέλεσμα είναι ισχυρό, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη ανακοίνωση για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% στο α’ τρίμηνο. 

    Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, οι επενδυτές εξακολουθούν να προεξοφλούν έως και τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed μέσα στο 2025, εφόσον επιβεβαιωθούν οι επιπτώσεις των δασμών στην οικονομία. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στη συνεδρίαση της 6-7 Μαΐου, έως ότου αποκτήσει σαφέστερη εικόνα.

    Δεύτερο θετικό στοιχείο της ημέρας ήταν οι δηλώσεις του Πεκίνου σχετικά με την πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, με τον σκόπελο των δασμών, βέβαια, να μην έχει ακόμη ξεπεραστεί. Παρ’ όλο που τα εμπόδια είναι ακόμη αρκετά, οι ελπίδες των επενδυτών για μία ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στους δύο εμπορικούς εταίρους ενισχύθηκαν.

    Στο μέτωπο των εταιριών, τα φώτα τράβηξε η Apple, η μετοχή της οποίας έκλεισε με υποχώρηση 3,74% (στα 205,35 δολάρια), λόγω των απογοητευτικών εσόδων από τον τομέα των υπηρεσιών και του πρόσθετου κόστους 900 εκατ. δολαρίων από τους δασμούς.

    Με περιορισμένες απώλειες (-0,12%) έκλεισε τελικά και η Amazon, παρά το ότι παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο. Βέβαια, η διοίκηση της εταιρείας προειδοποίησε για επιπτώσεις από τις εμπορικές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη της τάξης του +4,34% (στα 597,02 δολάρια) κατέγραψε η μετοχή της Meta και ακολούθησε η Microsoft (με +2,32%), με τον κλάδο της ΤΝ να δίνει ώθηση, οδηγώντας τον Nasdaq σε άνοδο 1,5%, και βοηθώντας τον να διαγράψει τις απώλειες από τις 2 Απριλίου, όταν ανακοινώθηκαν οι «ανταποδοτικοί δασμοί» από τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Οι μετοχές της Duolingo εκτοξεύτηκαν κατά 18%, μετά από πρόβλεψη εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο ($239–242 εκατ.) υψηλότερη των εκτιμήσεων.

    Η θετική αντίδραση ήρθε σε συνέχεια μίας ανοδικής εβδομάδας για την αμερικανική αγορά. Ειδικότερα, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,4% σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones κατά 1,6% και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,9%.

    Επιπλέον, το 76% των εταιρειών, που απαρτίζουν τον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με τη FactSet, ενισχύοντας τη θετική διάθεση των επενδυτών.

    Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άλμα καθώς το 10ετές αυξήθηκε περισσότερο από 8 μονάδες βάσης στο 4,312%. Το 2ετές αυξήθηκε κατά περισσότερες από 13 μονάδες βάσης στο 3,838%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αλλάξει στάση και επαναφέρει τους δασμούς μετά την παύση των 90 ημερών, οι αγορές θα χάσουν την αισιοδοξία που με κόπο έχουν αρχίσει να ανακτούν και θα κατρακυλήσουν στα επίπεδα του Απριλίου – αμέσως δηλαδή μετά την ανακοίνωση των δασμών.

    Πτωτικά το πετρέλαιο – Ανοδικά ο χρυσός

    Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε 1,5% στα 61,18 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κινήθηκε χαμηλότερα 1,8% στα 58,16 δολάρια.

    Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 3.235 δολάρια ανά ουγγιά.

    #Wall_Street #S&P_500 #Dow_Jones #Nasdaq #ραλι #δείκτες #μετοχές #Meta #Microsoft
    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Wall Street: Ισχυρή διόρθωση με «βαρίδι» τα ομόλογα και θύμα τις τεχνολογικές μετοχές

    Έντονη πτώση στις ευρωαγορές – Πληθωρισμός και ενέργεια τρομάζουν τους επενδυτές

    Wall Street: Απότομη «προσγείωση» από τα ρεκόρ – Ομόλογα και πληθωρισμός στο επίκεντρο

    Σκιά πληθωρισμού πάνω από τις αγορές: Βουτιά στις ευρωαγορές και πολιτική πίεση στον Στάρμερ

    Ασία: «Βουτιά» άνω του 6% στη Νότια Κορέα με το βλέμμα στη δεύτερη μέρα συνομιλιών Τραμπ – Σι

    Wall σε ιστορικά υψηλά: Ο Dow ξεπέρασε τις 50.000 και ο S&P τις 7.500 μονάδες

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης

    May 18, 2026

    Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του

    May 18, 2026

    Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά

    May 18, 2026

    «Σήμερα γράφουμε ιστορία»: Συλλογή υπογραφών για το κόμμα της Καρυστιανού – Δείτε βίντεο

    May 18, 2026

    Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

    May 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.