Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone

    June 17, 2026

    When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?

    June 17, 2026

    Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone
    • When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?
    • Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν
    • Airbnb ή μακροχρόνια μίσθωση το 2026: Πού βγάζουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες
    • Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές
    • Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους
    • Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης
    • Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,8% τον Μάιο, κάτω από τις προβλέψεις
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, June 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    deca-investments:-Διπλασιασμός-εσόδων-και-προσωπικού-μέσα-σε-5-χρόνια
    DECA Investments: Διπλασιασμός εσόδων και προσωπικού μέσα σε 5 χρόνια

    DECA Investments: Διπλασιασμός εσόδων και προσωπικού μέσα σε 5 χρόνια

    By adminMay 5, 2025 Επιχειρήσεις No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σύμφωνα με την DECA, η αποστολή του fund δεν είναι μόνο η επίτευξη οικονομικής απόδοσης, αν και αυτή παραμένει απαραίτητη.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Διπλασιασμό εσόδων και προσωπικού πέτυχαν οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της DECA Investments μέσα σε πέντε χρόνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα έσοδα των εταιρειών αυξήθηκαν από 325 εκατ. ευρώ το 2020 σε 727 εκατ. ευρώ το 2025 (μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης – CAGR: 17%), ενώ το EBITDA ενισχύθηκε από 43 εκατ. ευρώ σε 81 εκατ. ευρώ (CAGR: 14%), παρά τη μεσολάβηση της πανδημίας COVID. Οι συνολικές επενδύσεις (capital expenditure) της περιόδου 2020-2025 ανήλθαν σε 366 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η αύξηση της απασχόλησης: οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 1.806 -από 1.800 το 2020 σε 3.607 το 2025-, αναδεικνύοντας το κοινωνικό αποτύπωμα της επενδυτικής στρατηγικής.

    Τα στοιχεία αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριότητας της DECA Investments, η οποία τα τελευταία 11 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο των private equity funds με επίκεντρο την ελληνική αγορά. Για πολλούς, η έννοια του επενδυτικού κεφαλαίου παραπέμπει σε ψυχρούς αριθμούς, αποδόσεις και στρατηγικές για γρήγορο κέρδος. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη: τα private equity funds δεν περιορίζονται στο να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς εμπλοκή: επενδύουν ενεργά, συμμετέχουν στη διοίκηση και ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτή τη φιλοσοφία κινείται η DECA, η οποία είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής δύο funds: το Diorama Investments Sicar, S.A. (“Diorama I”) και το Diorama Investments II RAIF, S.C.A. (“Diorama II”), επενδύοντας σε ελληνικές επιχειρήσεις με προοπτικές ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με την DECA, η αποστολή του fund δεν είναι μόνο η επίτευξη οικονομικής απόδοσης, αν και αυτή παραμένει απαραίτητη. Κάποιες από τις εταιρείες που επένδυσε σήμερα θα αντιμετώπιζαν σοβαρούς κινδύνους βιωσιμότητας, εάν δεν είχαν προχωρήσει το αναπτυξιακό τους πλάνο, επισημαίνει η DECA. Καθώς οι εταιρείες που επενδύει αναπτύσσονται τόσο με κεφάλαια όσο και μέσω σύναψης συνεργασιών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας τη βιωσιμότητα και κοινωνική συνεισφορά των επιχειρήσεων.

    Η αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων, ειδικά, αναδεικνύεται ως κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας της. Η DECA καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το προσωπικό των εταιρειών να αμείβεται δίκαια, να υποστηρίζεται όταν προκύπτουν ανάγκες και να έχει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Οι partners της θεωρούν ότι αυτός είναι θεμέλιος λίθος για βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Η DECA, όπως έχει ανακοινώσει, έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα 14 επενδύσεις και έχει ολοκληρώσει 7 αποεπενδύσεις μεταξύ των οποίων η Viva Wallet, η Atlas Tapes και η Pharos, επιστρέφοντας ένα ποσό πολλαπλάσιο του κόστους στους επενδυτές της. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εταιρείες από τις οποίες αποεπένδυσε συνεχίζουν να έχουν αναπτυξιακή πορεία, στηριγμένες στη στρατηγική και στα εργαλεία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με την DECA. Το Diorama II αριθμεί ήδη 4 ενεργές εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό του και έχει υπογράψει την πέμπτη επένδυσή του. Η επενδυτική στρατηγική της DECA είναι ιδιαίτερα απαιτητική: για το Diorama II έχουν εξεταστεί πάνω από 1.500 εταιρείες, εκ των οποίων 111 πέρασαν την πρώτη φάση αξιολόγησης.

    Η DECA εφαρμόζει, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, μια ξεκάθαρη φιλοσοφία επένδυσης, εστιάζοντας σε εταιρείες με ισχυρή διοίκηση και θεμελιώδη χαρακτηριστικά που προοιωνίζονται υψηλές αποδόσεις. Παράλληλα, δίνεται βαρύτητα στην τήρηση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και περιβαλλοντικής πολιτικής, αποδεικνύοντας, όπως σημειώνει, ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας. Το χαρτοφυλάκιο του Diorama II περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Damavand, Leader, Odyssey Cybersecurity και Pharmaplus που αξιολογούνται ως ελκυστικές επενδύσεις με αναπτυξιακές προοπτικές.

    Η εταιρεία συμμετέχει επίσης ενεργά σε δράσεις που αφορούν την Κλιματική Διακυβέρνηση, με ενδεικτικό παράδειγμα τη συμμετοχή της ως ιδρυτικός χορηγός του ελληνικού τμήματος του Climate Governance Initiative, ενσωματώνοντας την περιβαλλοντική διάσταση όχι μόνο στις επενδύσεις της αλλά και στη συνολική στρατηγική της.

    Συνοψίζοντας τη φιλοσοφία της DECA, ο πρόεδρος Νίκος Κούλης αναφέρει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια δεν έχουν ως μοναδικό σκοπό το κέρδος αλλά διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές

    Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους

    Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης

    Eurobank Equities: Η Alpha Bank παίρνει τη θέση της Πειραιώς στα top picks

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές τοποθετήσεις με το βλέμμα στις 2.500 μονάδες

    Netcompany: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης ολοκληρώνεται

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone

    June 17, 2026

    When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?

    June 17, 2026

    Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν

    June 17, 2026

    Airbnb ή μακροχρόνια μίσθωση το 2026: Πού βγάζουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες

    June 17, 2026

    Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.