
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με απώλειες την Τρίτη (6/5), καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα εταιρικά αποτελέσματα, τη γερμανική πολιτική και τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,18%. Οι κλάδοι ήταν μεικτοί, με τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης να υποχωρούν κατά 1,08%, καθώς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν άνοδο 0,9%.
Όσον αφορά τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 0,81% στις 23.146,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε ζημιές 0,61% στις 7.680,86 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε καθοδικά κατά 0,20% στις 8.579,58 μονάδες.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX σημείωσε ήπιες απώλειες 0,07% στις 13.508,80 μονάδες, ο ιταλικός MIB έκλεισε με πτώση 0,18% στις 38.408,00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI ανέβηκε ελαφρώς κατά 0,09% στις 7.005,98 μονάδες.
Από τα γεγονότα της ημέρας ξεχώρισαν οι περιπετειώδης ανάδειξη του Φρίντριχ Μερτς ως νέου καγκελάριου της Γερμανίας, η εμπορική συμφωνίας Βρετανίας-Ινδίας, καθώς και η ανακοίνωση της Κομισιόν για απαγόρευση νέων συμφωνιών εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Όσον αφορά τον Μερτς εξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας σε δεύτερο γύρο της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Ο Μερτς χρειαζόταν να ψηφίσουν υπέρ του τουλάχιστον 316 από τα 630 μέλη του κοινοβουλίου. Έλαβε 325 ψήφους.