Σύμφωνα με το -, η ισπανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί στην δεύτερη ακριβότερη πόλη της χώρας.
Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι τιμές κατοικιών στη Μαδρίτη τον Απρίλιο, αναδεικνύοντας την επιδείνωση της στεγαστικής κρίσης στην αγορά ακινήτων της Ισπανίας.
Ειδικότερα, οι ζητούμενες τιμές αυξήθηκαν κατά 24,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 5.467 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τον ιστότοπο ακινήτων Idealista.com.
Σύμφωνα με το -, η ισπανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί στην δεύτερη ακριβότερη πόλη της χώρας.
Ο ρυθμός ανόδου των τιμών στη Μαδρίτη είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν στη Βαρκελώνη, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11,7% τον περασμένο μήνα. Οι ζητούμενες τιμές στη Μαδρίτη είχαν σημειώσει ρυθμό ανόδου 11% ένα χρόνο πριν.
Η έλλειψη προσιτών ακινήτων αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους πολίτες, ενώ ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ένα σχέδιο για τη δημιουργία συμπράξεων ιδιωτικού δημοσίου προκειμένου να ενισχυθεί η κατασκευή νέων κατοικιών. Σε ορίζοντα δεκαετίας, η ισπανική κυβέρνηση θα διαθέσει 1,3 δισ. ευρώ για να κατασκευάσει «περισσότερα και καλύτερα σπίτια», όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η στεγαστική κρίση στην Ισπανία οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης, η σπανιότητα νέων οικοπέδων για κατασκευή και η μεγάλη εισροή μεταναστών. Στην πρωτεύουσα, η άνοδος των τιμών επιδεινώνεται από την άφιξη ξένων επενδυτών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, οι οποίοι έχουν προκαλέσει έκρηξη της ζήτησης για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών.