
Τα 2 δισ. Ευρώ ακούμπησε προχθές η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής εταιρίας THEON PLC που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext της Ολλανδίας. Η THEON εισήγαγε τις μετοχές της στο EURONEXT τον Φεβρουάριο του 2024 με τιμή μετοχής τα 10 Ευρώ και σήμερα διαπραγματεύεται στα 27.55 Ευρώ ενώ χθες είχε ξεπεράσει τα 29 Ευρώ.
Η εταιρία την οποία διοικεί ο επιχειρηματίας Κρίστιαν Χατζημηνάς, σχεδιάζει και κατασκευάζει στην Ελλάδα διόπτρες νυκτερινής όρασης τις οποίες προμηθεύονται πολλοί στρατοί μεταξύ των οποίων ο αμερικανικός και ο γερμανικός.
Κατασκευάζει επίσης drone για την αμυντική βιομηχανία και για άλλες μη πολεμικές χρήσεις και συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα κατασκευής δορυφόρων. Περιλαμβάνεται στη λίστα FT 1000 των Financial Times & Statista Europe με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.
Χθες η εταιρία ανακοίνωσε ότι το προσαρμοσμένο EBIT ανήλθε σε €23,0 εκατ. για την ίδια χρονική περίοδο, που συνιστά αύξηση 34,2% σε σύγκριση με το 1ο Τρίμηνο του 2024, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 38,9% φτάνοντας τα €0,25 ανά μετοχή.
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στοιχεία για την εταιρία εδώ