Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Το «Site 99» στη Συρία που έκρυβε το πυρηνικό υλικό του Άσαντ: Οι απειλές του Ισραήλ, το deal με τις ΗΠΑ και η Τουρκία

    August 12, 2026

    Άκης Σκέρτσος για συνέντευξη Τσίπρα: Κάθε φράση και ένα ψέμμα ή μια ανακρίβεια

    August 12, 2026

    Τουλάχιστον 2,4 εκατ. Αφγανές στερούνται το σχολείο, καμπανάκι από την UNESCO

    August 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Το «Site 99» στη Συρία που έκρυβε το πυρηνικό υλικό του Άσαντ: Οι απειλές του Ισραήλ, το deal με τις ΗΠΑ και η Τουρκία
    • Άκης Σκέρτσος για συνέντευξη Τσίπρα: Κάθε φράση και ένα ψέμμα ή μια ανακρίβεια
    • Τουλάχιστον 2,4 εκατ. Αφγανές στερούνται το σχολείο, καμπανάκι από την UNESCO
    • «Τρέξτε να σώσετε τη ζωή σας και καλέστε το 911»: Μητέρα δύο παιδιών στη Φλόριντα απήχθη και δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό-σύντροφό της
    • Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay
    • Νέες συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου τον Σεπτέμβριο με την υποστήριξη των ΗΠΑ
    • Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «φρέναρε» τη Wall Street – Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο
    • Υπουργείο Παιδείας: Μόνιμοι διορισμοί 4.789 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, August 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Εθνική-Τράπεζα:-Εγκρίθηκε-από-τη-ΓΣ-η-διανομή-μερίσματος-0,44-ευρώ-ανά-μετοχή
    Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή

    Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή

    By adminMay 30, 2025 Επιχειρήσεις No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Τη διανομή μερίσματος 405 εκατ. ευρώ στους μετόχους ήτοι 0,44 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό) και ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ΓΣ της Εθνικής Τράπεζας.

    Ακόμη, εγκρίθηκε η καταβολή μεταβλητών αποδοχών (bonus) σε επιλέξιμο προσωπικό της Τράπεζας για ποσό μέχρι 25 εκατ. ευρώ όπου το ακριβές ποσό ανά δικαιούχο, θα καταβληθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο σχήμα μεταβλητών αποδοχών, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της Τράπεζας, με μέριμνα της αρμόδιας Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση:

    Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. ανακοινώνει ότι σήμερα, ημέρα Παρασκευή, 30 Μαΐου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Η Τακτική Γενική Συνέλευση συνεδρίασε σε απαρτία με ποσοστό 80,42% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών για όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

    • Ενέκρινε, μετά από την υποβολή των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας και του Ομίλου, που αφορούν την εταιρική χρήση 2024 (1.1.2024 – 31.12.2024).

    • Ενέκρινε τη συνολική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018 και την απαλλαγή των Ελεγκτών της Τράπεζας για την εταιρική χρήση 2024 (1.1.2024 – 31.12.2024), σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ.1 περ. (γ) του Ν. 4548/2018.

    • Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρεία «PriceWaterhouseCoopers (PwC)» για τον έλεγχο των Ετήσιων Χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας και του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου και της διασφάλισης της υποβολής της Έκθεσης Βιωσιμότητας, για τη χρήση 2025 και την επισκόπηση των Εξαμηνιαίων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, και καθόρισε την αμοιβή των ορκωτών ελεγκτών.

    • Ενέκρινε τη διάθεση κερδών της χρήσης 2024 και τη λύση αποθεματικών για διανομή στους μετόχους και σε επιλέξιμο προσωπικό της Τράπεζας, ως ακολούθως:

    α) Για διανομή στους μετόχους: ποσό €405.000.000 (μικτό ποσό) ή €0,44 ανά μετοχή (μικτό ποσό),

    β) Για την καταβολή μεταβλητών αποδοχών (bonus) σε επιλέξιμο προσωπικό της Τράπεζας: ποσό μέχρι €25.000.000, όπου το ακριβές ποσό ανά δικαιούχο, θα καταβληθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο σχήμα μεταβλητών αποδοχών, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της Τράπεζας, με μέριμνα της αρμόδιας Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της.

    Περαιτέρω, παρείχε εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο ή/και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

    Η ως άνω διανομή στους μετόχους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εφαρμοστέο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και την από 28.05.2025 έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    • Ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, για σκοπούς που επιτρέπονται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και συγκεκριμένα:

    Α) Κόστος προγράμματος ποσού €174.000.000, για την ενίσχυση της απόδοσης των μετοχών της Τράπεζας προς τους μετόχους της και την ενίσχυση του δείκτη «Κέρδη ανά μετοχή» και του δείκτη «Μέρισμα ανά μετοχή», με ακύρωση στη συνέχεια των εν λόγω ίδιων μετοχών, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που αφορούν το χρονικό πλαίσιο της ακύρωσης. Τα ανωτέρω θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την από 28.05.2025 έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Β) Κόστος προγράμματος ποσού μέχρι €20.000.000 για δωρεάν διάθεση μετοχών της Τράπεζας σε στελέχη ή/και το προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεμένων με αυτή εταιρειών κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν. 4548/2018 (stock awards), στο πλαίσιο προγραμμάτων δωρεάν διάθεσης μετοχών, όπως εκάστοτε θεσπίζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

    Τα ανωτέρω τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Περαιτέρω, παρείχε εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών. • Ενέκρινε την τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας.

    • Παρείχε συμβουλευτική ψήφο επί της Έκθεσης Αποδοχών των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2024, σύμφωνα με το άρθρο 112 του Ν. 4548/2018.

    • Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 86 του Ν. 4261/2014, την αύξηση της μέγιστης αναλογίας του 100% της σταθερής και της μεταβλητής συνιστώσας του συνόλου των αποδοχών και παρείχε σχετικές εξουσιοδοτήσεις, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα δημοσιευμένα Σχέδια Αποφάσεων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

    • Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εταιρική χρήση 2024 και προσδιόρισε τις αμοιβές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2026, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 4548/2018.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

    Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

    Το Spotify εισάγει σήμανση σε τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί με AI

    ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου στην Κέρκυρα

    Κοινοπραξία TSMC – Sony: Επενδύουν 4,7 δισ. δολ. σε αισθητήρες νέας γενιάς

    Επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ από την GlobalWealth Group σε τουριστικό έργο στην Κέρκυρα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Το «Site 99» στη Συρία που έκρυβε το πυρηνικό υλικό του Άσαντ: Οι απειλές του Ισραήλ, το deal με τις ΗΠΑ και η Τουρκία

    August 12, 2026

    Άκης Σκέρτσος για συνέντευξη Τσίπρα: Κάθε φράση και ένα ψέμμα ή μια ανακρίβεια

    August 12, 2026

    Τουλάχιστον 2,4 εκατ. Αφγανές στερούνται το σχολείο, καμπανάκι από την UNESCO

    August 12, 2026

    «Τρέξτε να σώσετε τη ζωή σας και καλέστε το 911»: Μητέρα δύο παιδιών στη Φλόριντα απήχθη και δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό-σύντροφό της

    August 12, 2026

    Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

    August 12, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.