Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ
    • «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι
    • Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026
    • ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»
    • Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας
    • Η Ευρώπη προ του «Κινεζικού Σοκ 2.0» – Μια επερχόμενη σύγκρουση
    • EE: Νέοι κανόνες για να σταματήσει η καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων
    • Ο Τραμπ εξετάζει κλιμάκωση κατά του Ιράν λέει το Axios – Οι ΗΠΑ στέλνουν δεκάδες αεροσκάφη στο Ισραήλ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Friday, July 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Ευρωσύμβουλοι:-Βλέπει-«ψωμί»-στον-κλάδο-της-άμυνας
    Ευρωσύμβουλοι: Βλέπει «ψωμί» στον κλάδο της άμυνας

    Ευρωσύμβουλοι: Βλέπει «ψωμί» στον κλάδο της άμυνας

    By adminMay 31, 2025 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στη δυναμική τους παρουσία στο χώρο της άμυνας προσβλέπουν οι Ευρωσύμβουλοι, προσφέροντας υπηρεσίες υποστήριξης σε όσες επιχειρήσεις θα θελήσουν να επωφεληθούν είτε από το αυξημένο εγχώριο εξοπλιστικό πρόγραμμα, είτε από τα κοινοτικά κονδύλια που προβλέπεται να διατεθούν για την ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Οι Eυρωσύμβουλοι έχουν ήδη υλοποιήσει σχετικά έργα κατά το παρελθόν, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενισχύσει την υποδομή τους μέσα από τη δημιουργία ομάδας που διαθέτει υψηλές τεχνολογικές γνώσεις, αλλά και εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο.

    Ενδεικτική επίσης ήταν η συμμετοχή των Ευρωσυμβούλων (μέσω του διευθύνοντος συμβούλου τους Πάρη Κοκορότσικου) σε workshop που οργάνωσε τον Απρίλιο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης προϊόντων διττής χρήσης (Dual Use): Συμμετοχή σε προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας».

    Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου workshop, η πρόεδρος του ΣΒΕ Λουκία Σαράντη και ο CEO των Ευρωσυμβούλων είχαν αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στις προοπτικές, τις ευκαιρίες, τις πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα στην αμυντική βιομηχανία.

    Γενικότερα, λόγω και των γνωστών διεθνών πολιτικών εξελίξεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται από πολλούς ότι τελικά θα αποφασίσει να χρηματοδοτήσει -πέρα από τον τομέα της άμυνας- μεγάλα επενδυτικά προγράμματα υποδομών. Έτσι, φαίνεται να διαμορφώνεται ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό του παρελθόντος, που ήθελε τις εργασίες των εταιρειών συμβούλων να υποχωρούν δραστικά μετά τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης (στη συνέχεια υπάρχει και το ΕΣΠΑ).

    Σε κάθε περίπτωση, οι Eυρωσύμβουλοι αυτή την περίοδο είναι «φορτωμένοι με έργα» και φέτος θα επιδιώξουν να σημειώσουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, όταν είχαν σημειώσει κύκλο εργασιών 5,66 εκατ. ευρώ (5,07 εκατ. το 2023).

    Πέραν αυτού, το θέμα της πώλησης του ακινήτου της εισηγμένης στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, αλλά παράλληλα θεωρείται πολύ πιθανό ότι η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς το σχετικό τίμημα δείχνει να είναι δελεαστικό. Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου deal θα φέρει στην εισηγμένη αρκετά εκατ. ευρώ, όταν αυτή είχε κλείσει το 2024 με θετικό καθαρό ταμείο.

    Στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας (ή καλύτερα στην πρώτη επαναληπτική, καθώς δεν αναμένεται να προκύψει η απαιτούμενη ελάχιστη απαρτία στην πρώτη συνέλευση της 12ης Ιουνίου) αναμένεται να προταθούν μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και η αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας, με το νέο όνομα να αντιπροσωπεύει, πέρα από τις υπηρεσίες συμβούλου, και τις προσφερόμενες λύσεις καινοτομίας.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

    To EFA GROUP εξαγοράζει το 100% της SSMART

    Διευρύνεται τo sell off της SpaceX – «Καπνός» πάνω από 1 τρισ. δολ.

    UM Greece: Στην 9η έκδοση της Impact Day με πρωτοβουλίες για τον Κηφισό

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026

    ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

    July 17, 2026

    Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.