Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ο Τραμπ θέλει να επιλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν, θα το δεχτεί το καθεστώς της Τεχεράνης;

    March 7, 2026

    Δ. Τσιόδρας: Ζητά ευκολότερη πρόσβαση των Μικρομεσαίων στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού

    March 7, 2026

    ΕΚΤ: Kαμπανάκι για τις σχέσεις τραπεζών με επενδυτικές και funds

    March 7, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ο Τραμπ θέλει να επιλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν, θα το δεχτεί το καθεστώς της Τεχεράνης;
    • Δ. Τσιόδρας: Ζητά ευκολότερη πρόσβαση των Μικρομεσαίων στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού
    • ΕΚΤ: Kαμπανάκι για τις σχέσεις τραπεζών με επενδυτικές και funds
    • Η Goldman Sachs αλλάζει “top picks” στις τράπεζες: Aναβάθμιση Eurobank, υποβάθμιση Εθνικής
    • «Drones» ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
    • Γιώργος Γεραπετρίτης από Ρόδο: «Σήμερα η χώρα μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ»
    • Σε εκδήλωση του ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα της Γυναίκας βρέθηκε ο Ν. Δένδιας
    • Τσίπρας: Θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
    • Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ να στείλει αμερικανικά πολεμικά πλοία στο Στενό του Ορμούζ
    • Μητσοτάκης: «Από τις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο»
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, March 7
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Ευρώπη
    Στα-39-παραιτήθηκε-από-νοσηλεύτρια-για-να-επισκευάζει-αυτοκίνητα-–-Τώρα-βγάζει-440000-δολ.-τον-χρόνο
    Στα 39 παραιτήθηκε από νοσηλεύτρια για να επισκευάζει αυτοκίνητα – Τώρα βγάζει 440.000 δολ. τον χρόνο

    Στα 39 παραιτήθηκε από νοσηλεύτρια για να επισκευάζει αυτοκίνητα – Τώρα βγάζει 440.000 δολ. τον χρόνο

    May 31, 2025 Ευρώπη 3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Πολλές ώρες εργασίας, ατελείωτα χιλιόμετρα μες στην κίνηση, ελάχιστος χρόνος με τα παιδιά της και ετήσιες απολαβές 40.000 δολαρίων.

    Αυτή ήταν η ζωή της Ντεζιρέ Χιλ πριν από έξι χρόνια. Σήμερα, είναι ιδιοκτήτρια ενός ακμαίου συνεργείου στη Τζόρτζια, με ετήσια έσοδα που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο δολάρια και καθαρό κέρδος 440.000 δολαρίων.

    Η Ντεζιρέ Χιλ, όπως εξηγεί στο CNBC Make It, πρώην νοσηλεύτρια ογκολογίας στο Northside Hospital Duluth, πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2019: να αλλάξει καριέρα, ζωή και ταυτότητα.

    Χωρίς εμπειρία στη μηχανική ή την επιχειρηματικότητα, ξεκίνησε να επισκευάζει μεταχειρισμένα οχήματα βλέποντας βίντεο στο YouTube. Τέσσερα χρόνια μετά, η Crown’s Corner Mechanic, το συνεργείο της στο Conyers της Τζόρτζια, σημειώνει σταθερά κέρδη και συνεχώς ανερχόμενη πορεία.

    «Δεν ήμουν ευτυχισμένη ούτε στη δουλειά, ούτε στο σπίτι. Έχανα τρεις ώρες καθημερινά στην κίνηση και δεν έβλεπα ποτέ τα παιδιά μου», λέει η 39χρονη σήμερα Χιλ. «Έπρεπε να αλλάξω κάτι».

    Από το μηδέν, με YouTube και ένστικτο

    Το πρώτο της βήμα ήταν ένα σαραβαλάκι φορτηγό αξίας 1.200 δολαρίων. Με 60 δολάρια και μία ώρα δουλειάς, το πούλησε 4.000 δολάρια δύο μέρες μετά. «Αγόρασα τρία ακόμη αυτοκίνητα την επόμενη μέρα. Ήταν σχεδόν εθιστικό. Ήταν όμορφο», λέει στο CNBC χαμογελώντας.

    Μέσα σε 15 μήνες επισκεύασε και πούλησε 38 αυτοκίνητα, κερδίζοντας 100.000 δολάρια. Παράλληλα δούλευε στο νοσοκομείο και μεγάλωνε μόνη της τα παιδιά της. Το 2020, εγκατέλειψε τη νοσηλευτική οριστικά. Αφοσιώθηκε στη νέα αγάπη της. Τα αυτοκίνητα.

    Από κινητό συνεργείο σε δικό της γκαράζ

    Το 2021 ξεκίνησε να δουλεύει ως μηχανικός, πηγαίνοντας σε σπίτια πελατών. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα και μέσα σε λίγους μήνες αναγκάστηκε να εγκατασταθεί σε γκαράζ. Την άνοιξη του 2022, σταμάτησε να ανακαινίζει μεταχειρισμένα και αφιερώθηκε αποκλειστικά στις επισκευές.

    Η καθοριστική στροφή ήρθε με ένα τροχόσπιτο: η επιμονή της εντυπωσίασε τον ιδιοκτήτη, που της προσέφερε άτοκο δάνειο 10.000 δολαρίων για να ξεκινήσει το δικό της συνεργείο. Η Χιλ αρνήθηκε τους άτοκους όρους και επέμεινε να πληρώσει 10% τόκο. Εξόφλησε το δάνειο σε 18 μήνες.

    Σήμερα, η Crown’s Corner Mechanic λειτουργεί σε χώρο 9.000 τετραγωνικών ποδιών με οκτώ θέσεις εργασίας, στεγάζοντας και άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Η επιχείρηση έχει σταθερό μηνιαίο τζίρο 70.000 δολαρίων, διπλάσιο από πέρυσι, και προβλέπει έσοδα 1 εκατ. δολαρίων για φέτος.

    «Πρέπει πάντα να αποδεικνύω ποια είμαι»

    Με ύψος μόλις 1,55 μ. και παρουσία που δεν ταιριάζει με την εικόνα του παραδοσιακού μηχανικού, η Χιλ αντιμετωπίζει συχνά σκεπτικισμό.

    «Μπαίνουν μέσα και δεν πιστεύουν ότι είμαι η ιδιοκτήτρια. Πρέπει να τους εντυπωσιάσω με τις γνώσεις μου από την πρώτη κουβέντα», λέει.

    Η κόρη της, μόλις 10 ετών, συναρμολόγησε πρόσφατα έναν κινητήρα, ενώ ο γιος της είναι μηχανικός στον αμερικανικό στρατό. «Το κάναμε μαζί σαν οικογένεια», εξηγεί. «Έχω οικογένεια στο σπίτι, οικογένεια στη δουλειά και οικογένεια στους πελάτες μου».

    Η Χιλ έχει πάνω από 120.000 ακόλουθους στο TikTok, που αποτελεί τη βασική πηγή πελατών της. Αν η πλατφόρμα εξαφανιστεί; «Θα ήταν καταστροφή για την επιχείρηση», παραδέχεται.

    Το επόμενο βήμα: ιδιοκτήτρια χώρου και πτυχίο

    Ο επόμενος στόχος της είναι να αγοράσει το κτίριο που στεγάζει το συνεργείο, το οποίο κοστολογείται στα 4 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, σχεδιάζει να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός μέσω online προγράμματος.

    «Δεν σταματάμε ποτέ», λέει. «Κι αν δεν μας ξέρετε ακόμα, πολύ σύντομα θα μας μάθετε».

    Previous ArticleΣτη Βουλή ο νέος ΚΟΚ: Ποινικοποιούνται η οδήγηση με τη χρήση κινητού και υπό την επήρεια αλκοόλ – Εκτός λεωφορειολωρίδων τα ταξί
    Next Article Οι μικροί παραγωγοί φωτοβολταϊκών ενώνουν τις δυνάμεις με τον ΣΥΦΩΕΛ

    Keep Reading

    Τραμπ: Πρόγραμμα αντασφάλισης 20 δισ. δολαρίων για να «ανοίξει» η διέλευση των τάνκερ από τα Στενά του Ορμούζ

    Τι σημαίνει για τις αγορές, τις ΗΠΑ, τον πληθωρισμό και τα δάνεια ο πόλεμος στο Ιράν

    Σε κατάσταση «tank tops» το Κουβέιτ «πνίγεται» από πετρέλαιο – Η απειλή να φτάσει το Brent στα 100 ευρώ το βαρέλι

    Βενεζουέλα: Στο 14,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

    Η TotalEnergies απομάκρυνε το προσωπικό της από έργα στη Βασόρα του Ιράκ εν μέσω εντάσεων στην περιοχή

    Ανατροπή στην απασχόληση των ΗΠΑ: Χάθηκαν απροσδόκητα 92.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Ο Τραμπ θέλει να επιλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν, θα το δεχτεί το καθεστώς της Τεχεράνης;

    March 7, 2026

    Δ. Τσιόδρας: Ζητά ευκολότερη πρόσβαση των Μικρομεσαίων στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού

    March 7, 2026

    ΕΚΤ: Kαμπανάκι για τις σχέσεις τραπεζών με επενδυτικές και funds

    March 7, 2026

    Η Goldman Sachs αλλάζει “top picks” στις τράπεζες: Aναβάθμιση Eurobank, υποβάθμιση Εθνικής

    March 7, 2026

    «Drones» ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

    March 7, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.