Η γνωστή βιομηχανία τροφίμων Elbisco, συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου – Κουμάνταρου, αντιμετωπίζει πλέον και νέα δικαστικά ζητήματα, καθώς υπεβλήθη αίτηση λύσης και εκκαθάρισης.
Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) αίτηση λύσης της ELBISCO Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο Πικέρμι Αττικής, από τον Δημήτριο Μίσιο. Η αίτηση υποβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία), με αριθμό κατάθεσης 138291/2025.
Ο αιτών ζητά:
- Να γίνει δεκτή η αίτηση λύσης της εταιρείας.
- Να διαταχθεί η λύση της εταιρείας και να τεθεί σε εκκαθάριση, με ταυτόχρονο ορισμό εκκαθαριστών.
- Να καταδικαστεί η εταιρεία στην δικαστική δαπάνη.
Η συζήτηση έχει οριστεί να συζητηθεί στις 6 Νοεμβρίου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η συγκεκριμένη δικαστική περιπέτεια δεν είναι η μοναδική για την γνωστή βιομηχανία. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ανοικτή δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Ρεμούνδου. Μάλιστα η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη έχει φθάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο και το ύψος της αξίωσης φέρεται να προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη η στήλη Χαμαιλέων.
Η υπόθεση αυτή που κρατά πάνω από 20 χρόνια αφορά την πώληση 2,4 εκατομμυρίων μετοχών της αρτοβιομηχανίας Elite που κατείχε η εταιρεία «Πικέρμι» στην Elbisco. Την ίδια στιγμή η Elbisco, έχει να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ από τη χρήση του 2021.

