Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές

    June 17, 2026

    Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους

    June 17, 2026

    Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές
    • Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους
    • Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης
    • Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,8% τον Μάιο, κάτω από τις προβλέψεις
    • Eurobank Equities: Η Alpha Bank παίρνει τη θέση της Πειραιώς στα top picks
    • Airbnb in Greece: Rise in demand, prices and occupancy in May (Charts)
    • Μεταφορτώσεις πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο σε Εμιράτα και Ομάν: Έτσι «έσπαγαν» οι ΗΠΑ τον ιρανικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, εικόνες από δορυφόρο
    • Ποιοι έχουν την πραγματική ισχύ στον κόσμο; Αυτοί που κάθονται σήμερα δίπλα στον Τραμπ και τους άλλους ηγέτες του G7
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, June 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Ακριβότερη-κατά-7,4%-η-φοιτητική-κατοικία:-Στα-ύψη-τα-ενοίκια
    Ακριβότερη κατά 7,4% η φοιτητική κατοικία: Στα ύψη τα ενοίκια

    Ακριβότερη κατά 7,4% η φοιτητική κατοικία: Στα ύψη τα ενοίκια

    By adminJuly 26, 2025 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μέση αύξηση 7,4% καταγράφεται φέτος στη μέση ζητούμενη τιμή (MZT) φοιτητικής κατοικίας προς ενοικίαση με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη.

    Η ανοδική πορεία των τιμών συντηρείται από την χαμηλή προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση γενικότερα, γεγονός που δυσκολεύει τις οικογένειες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν στέγη για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Spitogatos Insights στην Αττική η ΜΖΤ ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας αυξήθηκε 5,4% το 2ο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2024.

    Η χαμηλότερη ΜΖΤ ενός φοιτητικού σπιτιού με εμβαδόν μικρότερο των 65 τ.μ. εντοπίζεται στην περιοχή της Νίκαιας στον Πειραιά (500 ευρώ μηνιαίως). Υψηλές ΜΖΤ ενοικίασης καταγράφονται σε παραδοσιακά ακριβές περιοχές της Αθήνας όπως Μετς – Καλλιμάρμαρο, Κουκάκι – Μακρυγιάννη και Κολωνάκι – Λυκαβηττός όπου η μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται μεταξύ 13-16,5 ευρώ/τ.μ.

    Στην περιοχή του Ζωγράφου, την πλέον φοιτητική περιοχή της Αθήνας λόγω της εγγύτητάς της στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, ένα φοιτητικό σπίτι  μικρότερο των 65 τ.μ. έχει μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης 534 ευρώ.

    Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κατοικίας για φοιτητές αποτελεί το στούντιο. Ένα στούντιο σε κοντινές περιοχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπως η περιοχή Πατησίων -Αχαρνών και η Κυψέλη έχει ΜΖΤ ενοικίασης 405 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα.

    Για όσους αναζητούν φοιτητική κατοικία κοντά στην Πανεπιστημιούπολη ή την Πολυτεχνειούπολη, ενδεικτικά μπορούν να αναζητήσουν στούντιο με ΜΖΤ ενοικίασης 455 ευρώ στην περιοχή του Ζωγράφου και στα Ιλίσια με 480 ευρώ. Επιπρόσθετα ένα στούντιο στο κέντρο του Πειραιά που μπορεί να εξυπηρετήσει έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, έχει ΜΖΤ ενοικίασης 450 ευρώ ενώ στην Καλλιθέα ανέρχεται επίσης στα 450 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά την προσφορά των φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση ο Δήμος Αθηναίων συγκεντρώνει το 39% της προσφοράς φοιτητικής κατοικίας και ακολουθούν τα Νότια Προάστια και τα Βόρεια Προάστια. O Πειραιάς και τα Προάστιά του συγκεντρώνουν μόλις το 11% των διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση.

    Σημαντική αύξηση, 10,9%, σημείωσε η ΜΖΤ ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών στην Θεσσαλονίκη το 2ο τρίμηνο του 2025. H χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται στην περιοχή της Σταυρούπολης και του Ευόσμου ενώ οι υψηλότερες στην περιοχή 40 Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια και στο κέντρο της πόλης.

    Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η μέση τιμή ανέρχεται στα 480 ευρώ, στη Σταυρούπολη 430, στον Εύοσμο και την Άνω Πόλη 400 ευρώ.

    Αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σημειώνονται στις περισσότερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας. Πιο προσιτές ΜΖΤ ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας εντοπίζονται στη Δράμα, στη Λαμία και την Καστοριά και οι υψηλότερες σε σημεία τα οποία έχουν έντονη τουριστική δραστηριότητα τους θερινούς μήνες όπως τα Χανιά, η Κέρκυρα και το Ρέθυμνο. Μεγάλες αυξήσεις στη ΜΖΤ ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σημειώθηκαν σε Φλώρινα, Σπάρτη και Χανιά κατά το 2ο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2024.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,8% τον Μάιο, κάτω από τις προβλέψεις

    Πόλεμος ΗΠΑ – Ιράν: Το μυστικό που κράτησε το πετρέλαιο μακριά από τα 200 δολάρια

    Στον «αέρα» η νέα πλατφόρμα PosoKanei – Πώς θα γίνεται η σύγκριση τιμών

    Bain: Γιατί η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν καταρρέει όπως αναμενόταν

    Τζίρος επιχειρήσεων +8,3%: Γιατί ο απρίλιος 2026 ήταν ο πιο δυνατός της τριετίας;

    PosoKanei: Παρουσιάζεται την Τετάρτη η νέα πλατφόρμα για τους καταναλωτές

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές

    June 17, 2026

    Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους

    June 17, 2026

    Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης

    June 17, 2026

    Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,8% τον Μάιο, κάτω από τις προβλέψεις

    June 17, 2026

    Eurobank Equities: Η Alpha Bank παίρνει τη θέση της Πειραιώς στα top picks

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.