Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΔΕΗ στην 90ή ΔΕΘ: Προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας, οπτική ίνα και οικιακές λύσεις

    September 5, 2026

    Τσάφος: Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός εξαγωγέας ρεύματος – Κομβικός ο ενεργειακός ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    September 5, 2026

    Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

    September 5, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΔΕΗ στην 90ή ΔΕΘ: Προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας, οπτική ίνα και οικιακές λύσεις
    • Τσάφος: Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός εξαγωγέας ρεύματος – Κομβικός ο ενεργειακός ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
    • Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο
    • Volz: Σημαντική πρόοδος στον Κάθετο Διάδρομο, καθοριστικός ο ρόλος του Εξάρχου και της AKTOR
    • Ν. Κεραμέως: Μείωση του χρόνου απονομής κύριας σύνταξης από 500 σε 42 ημέρες
    • Πλεύρης: Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις στην περίοδο Αύγουστος 2025 – Ιούλιος 2026
    • Θεσσαλονίκη: Δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας, επισκέφθηκε η Μιχαηλίδου
    • Κ. Μητσοτάκης: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει» – Το βίντεο από την περιοδεία του στην πόλη
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, September 5
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Αερομεταφορές: Ανάπτυξης-συνέχεια-για-τον-τουρισμό,-αλλά-με-πιο-ρεαλιστικό-ρυθμό
    Αερομεταφορές: Ανάπτυξης συνέχεια για τον τουρισμό, αλλά με πιο ρεαλιστικό ρυθμό

    Αερομεταφορές: Ανάπτυξης συνέχεια για τον τουρισμό, αλλά με πιο ρεαλιστικό ρυθμό

    By adminSeptember 25, 2025 Επιχειρήσεις No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Οι προβλέψεις για τα φετινά ρεκόρ του τουρισμού και οι προσδοκίες για την συνέχεια.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Δεδομένα θεωρούνται τα φετινά ρεκόρ τουρισμού από τους φορείς του κλάδου των αερομεταφορών με την συνέχεια να εκτιμάται ωστόσο ότι η κίνηση θα «προσγειωθεί» σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

    Καλή χρονιά το 2025 – Εξορθολογισμός για την συνέχεια

    «Η επιβατική κίνηση τα τελευταία χρόνια στην χώρα αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς. Μόνο φέτος δε στην περίπτωση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρατηρείται 7% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι και 33% υψηλότερη σε σχέση με το προ πανδημικό 2019» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αραβανής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του ΔΑΑ από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025. Σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνικό τουριστικό προϊόν έχει σοβαρές δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αερομεταφορείς να αναπτυχθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και να διασφαλιστεί ότι η κίνηση θα συνεχιστεί με την ποιότητα που απαιτεί σήμερα ο πελάτης τουρίστας» προσέθεσε.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το στέλεχος του ΔΑΑ, το 75% του εισερχόμενου τουρισμού σήμερα κινείται με αερομεταφορές και οι ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων ετών είναι ραγδαίοι. Την τρέχουσα χρονιά οι επιδόσεις είναι διασφαλισμένες δεδομένης και της ισχυρής κίνησης που αναμένεται να φέρουν τον χειμώνα τα δρομολόγια που θα προστεθούν. Σημαντική ώθηση δίνει δε το διεθνές δίκτυο, καθώς οι νέες συνδέσεις με προορισμούς του εξωτερικού είναι πολλές με χαρακτηριστικότερες εκείνες με τις ΗΠΑ και τον Καναδά που αριθμούν φέτος τις 16 ημερησίως.

    Σε κάθε περίπτωση, για την συνέχεια υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης με τον κύριο Αραβανή να εκτιμά ότι τα επόμενα έτη η ανάπτυξη θα συνεχιστεί αλλά με πιο ρεαλιστικό ρυθμό φτάνοντας στην περίπτωση της Ευρώπης το 2% -3%, με την Ελλάδα να κινείται μία με δύο μονάδες υψηλότερα.

    Αντίστοιχη πεποίθεση εξέφρασε και ο Γιώργος Βαρσάμης, Head of Cluster A της Fraport Greece. «Παρά τις φετινές προκλήσεις όπως οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας της Σαντορίνης αλλά και η μεγάλη πτώση των επιβατών από το Ισραήλ εξαιτίας γεωπολιτικών συνθηκών, το οκτάμηνο καταγράφει αύξηση 4,6% στα 39 αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο η χρονιά φέτος θα κλείσει τα 36,5 με 37 εκατομμύρια επιβάτες, 2,5 % με 3% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός επισφραγίζουν και τα μεγέθη του Αυγούστου τα οποία στην περίπτωση των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport είναι εντυπωσιακά. «Διακινήθηκαν 6,8 εκατομμύρια επιβάτες ενώ μόνο την Ρόδο επισκέφτηκαν τον Αύγουστο περί τα 1,3 εκατ επιβάτες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της. Ακόμα και η Σαντορίνη που επλήγη σφόδρα από την σεισμική δραστηριότητα των πρώτων μηνών του έτους έχει αρχίσει να ανακάμπτει, επιτυγχάνοντας τον Αύγουστο να κλείσει την ψαλίδα των πρώτων μηνών» όπως εξήγησε.

    Οι επενδύσεις με στόχο την βιωσιμότητα

    Τα επόμενα χρόνια ωστόσο η εικόνα θα είναι διαφορετική. «Δεν θα υπάρξει επιβράδυνση αλλά σταθεροποίηση των μεγεθών εκτίμησε ο κ. Βαρσάμης. Υπό αυτό το πρίσμα στο επίκεντρο της στρατηγικής των δύο εταιρειών τίθεται η βιωσιμότητα και για τον σκοπό αυτό τρέχουν συγκεκριμένα επενδυτικά πλάνα, ικανά να υποστηρίξουν την συνεχώς αυξανόμενη κίνηση.

    Σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΑΑ, μέσω των έργων επέκτασης του Διεθνούς Αερλιμένα Αθηνών, που είναι ήδη σε εξέλιξη οι χώροι του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ελλάδας θα πολλαπλασιαστούν, ενώ οι υπηρεσίες αλλά και η συνολική εμπειρία του επισκέπτη θα βελτιωθούν, δημιουργώντας ένα premium προϊόν αερομεταφορών. Ωστόσο οι παίκτες του κλάδου των αερομεταφορών θα πρέπει να διευκολυνθούν θεσμικά ώστε να μπορέσουν να υπηρετούν τα στάνταρ του σύγχρονου επισκέπτη. «Η μείωση ρύπων στην οποία έχουμε όλοι δεσμευτεί δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θεσμική υποστήριξη σε τομείς όπως τα συνθετικά καύσιμα, ο εξηλεκτρισμός κ.ά.»

    Στο ίδιο πλαίσιο και ο επικεφαλής της Fraport ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας το οποίο προβλέπει επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, της Κω, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Συμπληρωματικά με αυτά, κάθε χρόνο η εταιρεία επενδύει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις σε όποια από τα 14 αεροδρόμια απαιτούνται.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    ΔΕΗ στην 90ή ΔΕΘ: Προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας, οπτική ίνα και οικιακές λύσεις

    Volz: Σημαντική πρόοδος στον Κάθετο Διάδρομο, καθοριστικός ο ρόλος του Εξάρχου και της AKTOR

    Anthropic: Η έναρξη της IPO μετατίθεται προς τα μέσα Οκτωβρίου

    Foxconn: Αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις για κερδοφορία το Γ’ τρίμηνο του έτους

    Star Bulk: Στην Euronext Athens με δημόσια προσφορά έως 4,4 εκατ. νέων μετοχών

    Πού ανοίγει το πρώτο attica Beauty Store

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΔΕΗ στην 90ή ΔΕΘ: Προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας, οπτική ίνα και οικιακές λύσεις

    September 5, 2026

    Τσάφος: Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός εξαγωγέας ρεύματος – Κομβικός ο ενεργειακός ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    September 5, 2026

    Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

    September 5, 2026

    Volz: Σημαντική πρόοδος στον Κάθετο Διάδρομο, καθοριστικός ο ρόλος του Εξάρχου και της AKTOR

    September 5, 2026

    Ν. Κεραμέως: Μείωση του χρόνου απονομής κύριας σύνταξης από 500 σε 42 ημέρες

    September 5, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.