Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Π. Μαρινάκης: Όσα παραπάνω μαζεύουμε θα τα επιστρέφουμε στους πολίτες

    September 10, 2026

    Νέα Αριστερά: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται τον στενό κορσέ που έχει φορέσει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    September 10, 2026

    Σε προχωρημένες εργασίες τo Ιράν για την κατασκευή υπόγειας πυρηνικής εγκατάστασης στο όρος Pickaxe, «μπορεί να χτυπήσουμε σύντομα« λέει ο Τραμπ

    September 10, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Π. Μαρινάκης: Όσα παραπάνω μαζεύουμε θα τα επιστρέφουμε στους πολίτες
    • Νέα Αριστερά: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται τον στενό κορσέ που έχει φορέσει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
    • Σε προχωρημένες εργασίες τo Ιράν για την κατασκευή υπόγειας πυρηνικής εγκατάστασης στο όρος Pickaxe, «μπορεί να χτυπήσουμε σύντομα« λέει ο Τραμπ
    • Δούκας: Συζήτηση με αρμόδιους φορείς πριν την επανεκκίνηση των εργασιών διάνοιξης της γραμμής του μετρό
    • Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 14,6 μονάδων για τη ΝΔ – Δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ
    • Μαρινάκης για Τσίπρα: Πεταμένα λεφτά το rebranding
    • Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
    • Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Σμύρνη: Κατηγορεί τον ελληνικό στρατό για «σφαγές» και «καμένη γη»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, September 10
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    wall:-Σημαντικά-κέρδη-για-τον-dow-λόγω-έντονου-ενδιαφέροντος-των-επενδυτών-για-«μεγάλες»-μετοχές
    Wall: Σημαντικά κέρδη για τον Dow λόγω έντονου ενδιαφέροντος των επενδυτών για «μεγάλες» μετοχές

    Wall: Σημαντικά κέρδη για τον Dow λόγω έντονου ενδιαφέροντος των επενδυτών για «μεγάλες» μετοχές

    By adminNovember 11, 2025 Αγορές No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Wall: Σημαντικά κέρδη για τον Dow λόγω έντονου ενδιαφέροντος των επενδυτών για «μεγάλες» μετοχές

    Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κατέγραψε την Τρίτη 11/11 νέα υψηλά κλείνοντας σε ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq Composite αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς οι επενδυτές απομάκρυναν κεφάλαια από τις μετοχές τεχνολογίας προς άλλες περιοχές της αγοράς με χαμηλότερες αποτιμήσεις.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 559,33 μονάδων ή 1,18% κλείνοντας στις 47.927,96 μονάδες, καθώς στη Wall Street υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μεγάλες μετοχές του δείκτη, όπως των Merck, Amgen και Johnson & Johnson. Ο S&P 500 κατέγραψε επίσης μικρή άνοδο 0,21% στις 6.846,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, που είναι έντονα προσανατολισμένος στις τεχνολογικές εταιρείες, υποχώρησε κατά 0,25% στις 23.468,301 μονάδες.

    Αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η CoreWeave, πάροχος υποδομών τεχνητής νοημοσύνης στο cloud, της οποίας η μετοχή βυθίστηκε κατά 15% μετά από απογοητευτική καθοδήγηση για τα οικονομικά αποτελέσματα, πλήττοντας συνολικά το «AI trade». Παράλληλα, η Nvidia, ο κορυφαίος κατασκευαστής επεξεργαστών για AI, υποχώρησε 2% μετά την πώληση ολόκληρου του μεριδίου της SoftBank αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων.

    «Αυτές οι τεχνολογικές εταιρείες είναι πραγματικές “μηχανές παραγωγής ταμειακών ροών”», δήλωσε ο Bill Fitzpatrick, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Logan Capital Management, στο CNBC. «Είναι εξαιρετικές επιχειρήσεις, αλλά το σημείο εκκίνησης, δηλαδή οι αποτιμήσεις τους, έχει σημασία. Και όταν οι τιμές είναι ήδη τόσο ψηλά, αρκεί λίγη αρνητική είδηση για να αλλάξει το κλίμα και να δούμε μια μετατόπιση υπέρ των μετοχών αξίας (value stocks).»

    Η εμπορική δραστηριότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται υπό πίεση τον τελευταίο μήνα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για υπερβολικές αποτιμήσεις, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να καταγράφει μηνιαίες απώλειες περίπου 1%. 

    Την Τρίτη, οι μετοχές εταιρειών όπως Micron Technology, Oracle και Palantir Technologies κινήθηκαν πτωτικά, ακολουθώντας την αρνητική τάση των CoreWeave και Nvidia. Η Micron υποχώρησε 4%, η Oracle 2%, και η Palantir σχεδόν 1%.  Ο δείκτης Technology Select Sector SPDR (XLK), που παρακολουθεί τον κλάδο τεχνολογίας του S&P 500, υποχώρησε σχεδόν 1%.

    «Ο S&P 500 διαπραγματεύεται πάνω από 20 φορές τα κέρδη, και αυτό οφείλεται κυρίως στις λεγόμενες “Magnificent Seven” και στις υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρείες», πρόσθεσε ο Fitzpatrick, τονίζοντας ότι υπάρχουν και πολλές μετοχές που έχουν μείνει πίσω στην ανοδική αγορά. «Αν υπάρξει έστω και μικρή μείωση στις αναμενόμενες επενδύσεις κεφαλαίου τα επόμενα χρόνια, αυτό θα ήταν ένδειξη ότι ίσως η αγορά έχει προχωρήσει πολύ μπροστά από τον εαυτό της.»

    Επιπλέον, αρνητικά στο κλίμα του Nasdaq συνέβαλε μια νέα έκθεση της ADP, σύμφωνα με την οποία, για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 25 Οκτωβρίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά περισσότερο από 11.000 θέσεις την εβδομάδα, κατά μέσο όρο. Τα στοιχεία αυτά αντιβαίνουν στα θετικά δεδομένα του Οκτωβρίου που η εταιρεία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας σημάδια επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας.

    Οι κινήσεις της Τρίτης ακολούθησαν τη γενικευμένη άνοδο των αμερικανικών δεικτών τη Δευτέρα, η οποία στηρίχθηκε στις ελπίδες ότι η ιστορική παύση λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ (shutdown) πλησιάζει στο τέλος της. Η Γερουσία ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας ένα νομοσχέδιο για την άρση του «λουκέτου», το οποίο πλέον μεταβιβάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το αίτημα των Δημοκρατικών για επέκταση των επιδοτήσεων του Affordable Care Act, αλλά προβλέπει ψηφοφορία για τις φορολογικές πιστώσεις τον Δεκέμβριο.
    «Πιστεύω ότι υπάρχει κόστος για αυτή την πολιτική δυσλειτουργία, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως», τόνισε ο Fitzpatrick. «Ναι, θα έχουμε μια λύση, αλλά η πόλωση παραμένει ισχυρή, και αυτό είναι ένας από τους πολλούς λόγους που οι επενδυτές πρέπει να στραφούν σε επενδύσεις υψηλότερης ποιότητας».

    Πετρέλαιο: Σημαντική άνοδος στις τιμές λόγω κυρώσεων στη Ρωσία 

    Οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν και κινήθηκαν ισχυρά ανοδικά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τον αντίκτυπο των νέων αμερικανικών κυρώσεων στη ρωσική παραγωγή με τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για υπερπροσφορά στην αγορά.

    Το Brent ενισχύθηκε κατά 1,10 δολάρια ή 1,72%, κλείνοντας στα 65,16 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό WTI ανέβηκε κατά 91 σεντς ή 1,51%, στα 61,04 δολάρια.

    #Dow_Jones #Wall_Street #Nasdaq #TN
    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Ευρωαγορές: Διορθωτικές κινήσεις μετά τα ιστορικά υψηλά

    Wall Street: Άνοδος στις αγορές μετά τα ήπια στοιχεία πληθωρισμού – Ράλι στις μετοχές AI

    Μικτά αποτελέσματα στις ευρωαγορές με τις τιμές του πετρελαίου να ανεβαίνουν

    Ασία: Άνοδος στη Νότια Κορέα με ώθηση από τον κλάδο των ημιαγωγών

    Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «φρέναρε» τη Wall Street – Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

    Σε τροχιά ιστορικών υψηλών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Π. Μαρινάκης: Όσα παραπάνω μαζεύουμε θα τα επιστρέφουμε στους πολίτες

    September 10, 2026

    Νέα Αριστερά: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται τον στενό κορσέ που έχει φορέσει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    September 10, 2026

    Σε προχωρημένες εργασίες τo Ιράν για την κατασκευή υπόγειας πυρηνικής εγκατάστασης στο όρος Pickaxe, «μπορεί να χτυπήσουμε σύντομα« λέει ο Τραμπ

    September 10, 2026

    Δούκας: Συζήτηση με αρμόδιους φορείς πριν την επανεκκίνηση των εργασιών διάνοιξης της γραμμής του μετρό

    September 9, 2026

    Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 14,6 μονάδων για τη ΝΔ – Δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    September 9, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.