Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία
    • Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου
    • Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση
    • Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές
    • Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο
    • Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου
    • Ινδία: Πώς ο πόλεμος βάζει τρικλοποδιά στο Σχέδιο Β της ΕΕ έναντι της Κίνας
    • Βενζινοπώλες: Πιθανά και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η απλή αμόλυβδη – Έρχονται κινητοποιήσεις
    • Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla
    • Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει ισχυρά συμφέροντα
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, March 15
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    allianz-ΑΕΔΑΚ:-Κορυφαίες-επιδόσεις-και-σημαντικές-διακρίσεις-στα-Αμοιβαία-Κεφάλαια-το-2025
    Allianz ΑΕΔΑΚ: Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια το 2025

    Allianz ΑΕΔΑΚ: Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια το 2025

    February 13, 2026 Επιχειρήσεις 3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το 2025 αποτέλεσε μία χρονιά ορόσημο για την Allianz ΑΕΔΑΚ, την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων με μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά, καθώς κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα αμοιβαία κεφάλαια.

    Το 2025 αποτέλεσε μία χρονιά ορόσημο για την Allianz ΑΕΔΑΚ, την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων με μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά, καθώς κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα αμοιβαία κεφάλαια.

    Η Allianz ΑΕΔΑΚ αναδείχθηκε «Πρωταθλήτρια», κατακτώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία με 34 βαθμούς και διαμορφώνοντας σαφές προβάδισμα έναντι των λοιπών ΑΕΔΑΚ. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, τη στρατηγική συνέπεια, τη βαθιά επενδυτική τεχνογνωσία και τη σταθερή δέσμευση της εταιρίας για αποτελεσματική, υπεύθυνη και μακροπρόθεσμη διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών της.

    Συνολικά, τα αμοιβαία κεφάλαια της Allianz ΑΕΔΑΚ ξεχώρισαν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον, κατακτώντας 3 πρώτες, 3 δεύτερες και 1 τρίτη θέση στις κατηγορίες όπου συμμετείχαν.

    Αναλυτικά οι επιδόσεις:

    Στην κατηγορία «Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας», τα Αμοιβαία Κεφάλαια ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού (Ι) και Allianz Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχών Εσωτερικού κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση, καταγράφοντας εντυπωσιακές ετήσιες αποδόσεις 52,80% και 51,40% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο κατέκτησε την πρώτη θέση στην τριετία 2023–2025, με συνολική απόδοση 158,63%.

    Τα Αμοιβαία Κεφάλαια ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ European Value Fund και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Global Opportunities Μετοχικό Εξωτερικού αναδείχθηκαν πρώτα στις κατηγορίες τους για το 2025, με αποδόσεις 27,08% και 28,08% αντίστοιχα, ενώ διατηρούν την πρωτιά και σε βάθος τριετίας, με συνολικές αποδόσεις 73,06% και 85,65%.

    Στην κατηγορία των Μικτών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, το Allianz Μικτό Εσωτερικού κατέλαβε τη δεύτερη θέση για το 2025, πετυχαίνοντας ετήσια απόδοση 30,40%, ενώ παραμένει πρώτο για την τριετία 2023–2025, με συνολική απόδοση 86,95%.

    Ιδιαίτερα θετικές ήταν και οι επιδόσεις στα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια. Το Allianz Ομολογιών Ευρώ Περιφέρειας σημείωσε ετήσια απόδοση 4,96%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση για το 2025 και τη δεύτερη θέση στην τριετία με συνολική απόδοση 22,74%. Παράλληλα, το ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Eurobond Ομολογιακό Εξωτερικού κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, με ετήσια απόδοση 2,86% για το 2025 και 10,42% στην τριετία.

    Σχολιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., δήλωσε: «Οι φετινές διακρίσεις αποτελούν απτή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής μας και της δέσμευσής μας για συνεχή βελτίωση. Η επίδοση των προϊόντων μας σε διαφορετικές κατηγορίες της αγοράς αναδεικνύει τη δυναμική και την ανταγωνιστικότητα της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., καθώς και την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε αποτελεσματικά στις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με επαγγελματισμό και συνέπεια, επιδιώκοντας τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους επενδυτές μας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον θεσμό των αμοιβαίων κεφαλαίων».

    Previous ArticleΟΣΕ: Προκήρυξη 33 θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών – Κάλεσμα σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό
    Next Article Eurobank Equities: Σύσταση buy και τιμή στόχο στα 56,2 ευρώ για Metlen

    Keep Reading

    Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla

    ΥΠΕΘΟ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας σε όμορη επιχείρηση

    Reuters: Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζει η Μeta

    Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκτοξεύονται τα ναύλα και αλλάζουν ρότα τα containerships

    Κωνσταντινίδης: «Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει τις υποδομές που χρειάζονται για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο»

    Εθνική Τράπεζα: Στις 12 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026

    Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές

    March 14, 2026

    Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο

    March 14, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.