Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Eurobank equities: Survival guide for the ASE amid the new energy crisis – Winners and losers

    March 17, 2026

    Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «Το Ισραήλ μας παρέσυρε στον πόλεμο με το Ιράν»

    March 17, 2026

    1st Blue Heritage Summit Thessaloniki: Εντός των επόμενων μηνών σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο ΤΝ «Pharos»

    March 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Eurobank equities: Survival guide for the ASE amid the new energy crisis – Winners and losers
    • Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «Το Ισραήλ μας παρέσυρε στον πόλεμο με το Ιράν»
    • 1st Blue Heritage Summit Thessaloniki: Εντός των επόμενων μηνών σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο ΤΝ «Pharos»
    • Μηνύματα Γεραπετρίτη από Βερολίνο: Νέο «όχι» σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – «Η ΕΕ να σταθεί στο ύψος της»
    • Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Στην ατζέντα τα οικοσυστήματα αμυντικής καινοτομίας
    • Μητσοτάκης στο «Greek Energy: The New Era»: Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης
    • Καλαμαριά: Για ενδείξεις οπαδικού κινήτρου για τη δολοφονία του 20χρονου μιλά ο Χρυσοχοΐδης
    • Αλεξάνδρα Σδούκου: Θα πάρουμε σταδιακά όσα μέτρα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης
    • «Ναι» στην πρόταση Τσιόδρα και 3 ευρωβουλευτών για δημιουργία δικτύου μονοπατιών από την Ελλάδα ως τη Φινλανδία
    • Milliyet: Μυστική συμφωνία Ισραήλ και Ελλάδας κατά της «τουρκικής ασπίδας» – «Προετοιμασία για πόλεμο;»
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, March 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Στ.-Παπασταύρου-από-Ουάσιγκτον-για-Κάθετο-Διάδρομο:-Στρατηγική-συνεργασία-που-ενισχύει-την-ενεργειακή-ασφάλεια-–-Η-Ελλάδα-έβαλε-τα-θεμέλια
    Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον για Κάθετο Διάδρομο: Στρατηγική συνεργασία που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια – Η Ελλάδα έβαλε τα θεμέλια

    Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον για Κάθετο Διάδρομο: Στρατηγική συνεργασία που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια – Η Ελλάδα έβαλε τα θεμέλια

    February 24, 2026 Οικονομία 2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Η Ελλάδα έβαλε τα θεμέλια για τον Κάθετο Διάδρομο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατά την άφιξή του στο Donald J. Trump Institute of Peace στην Ουάσιγκτον, ενόψει της Υπουργικής Συνόδου με θέμα «Transatlantic Gas Security Summit».

    Η σύνοδος τελεί υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ Νταγκ Μπέργκαμ και του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ.

    Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε πως «με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πράξη αυτό που έμενε για χρόνια ως προοπτική. Κάναμε τη γεωγραφία μας, γεωπολιτική δύναμη. Μετατρέψαμε τη διεθνή μας αξιοπιστία και σταθερότητα σε πόλο έλξης επενδύσεων και συνεργασιών».

    «Στρατηγική συνεργασία»

    Υπογράμμισε, δε, ότι «ο Κάθετος Διάδρομος δεν είναι απλώς ένα έργο. Είναι μια στρατηγική συνεργασία, που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια, διευρύνει τις επιλογές της Ευρώπης και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας».

    «Η Ελλάδα βγαίνει μπροστά. Με τη Chevron, με την ExxonMobil, με τον Κάθετο Διάδρομο, η Ελλάδα δυναμώνει. Και αυτό για τον Έλληνα πολίτη σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερα χρήματα για την ελληνική οικονομία. Σημαίνει όμως και κάτι ακόμα. Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη περηφάνεια για την Πατρίδα μας, που δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει» επεσήμανε ο κ. Παπασταύρου.

    Previous ArticleMega deal πολλών δισ. δολαρίων για Meta – AMD
    Next Article Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Συμμετέχει στη ρύθμιση η doValue Greece

    Keep Reading

    1st Blue Heritage Summit Thessaloniki: Εντός των επόμενων μηνών σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο ΤΝ «Pharos»

    Στα «τάρταρα» το επενδυτικό ηθικό στη Γερμανία τον Μάρτιο

    ΕΤΑΔ: Online αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις

    Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

    TτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο δίμηνο του 2026

    ΕΕ: Οικονομική και τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του αγωγού Ντρούζμπα στην Ουκρανία

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Eurobank equities: Survival guide for the ASE amid the new energy crisis – Winners and losers

    March 17, 2026

    Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «Το Ισραήλ μας παρέσυρε στον πόλεμο με το Ιράν»

    March 17, 2026

    1st Blue Heritage Summit Thessaloniki: Εντός των επόμενων μηνών σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο ΤΝ «Pharos»

    March 17, 2026

    Μηνύματα Γεραπετρίτη από Βερολίνο: Νέο «όχι» σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – «Η ΕΕ να σταθεί στο ύψος της»

    March 17, 2026

    Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Στην ατζέντα τα οικοσυστήματα αμυντικής καινοτομίας

    March 17, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.