Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία
    • Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου
    • Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση
    • Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές
    • Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο
    • Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου
    • Ινδία: Πώς ο πόλεμος βάζει τρικλοποδιά στο Σχέδιο Β της ΕΕ έναντι της Κίνας
    • Βενζινοπώλες: Πιθανά και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η απλή αμόλυβδη – Έρχονται κινητοποιήσεις
    • Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla
    • Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει ισχυρά συμφέροντα
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, March 15
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Χίλαρι-Κλίντον:-«Είμαι-100%-σίγουρη-ότι-ο-Μπιλ-Κλίντον-δεν-γνώριζε-τα-εγκλήματα-του-Τζέφρι-Επστάιν»
    Χίλαρι Κλίντον: «Είμαι 100% σίγουρη ότι ο Μπιλ Κλίντον δεν γνώριζε τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν»

    Χίλαρι Κλίντον: «Είμαι 100% σίγουρη ότι ο Μπιλ Κλίντον δεν γνώριζε τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν»

    February 27, 2026 Διεθνή 3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατέθεσε την Πέμπτη επί ώρες ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαβεβαιώνοντας ότι ο σύζυγός της, πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, «δεν γνώριζε τίποτα» για τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν και καλώντας τους νομοθέτες να εξετάσουν ενόρκως τον Ντόναλντ Τραμπ.

    «Ναι, είμαι 100% σίγουρη»

    Κατά την έξοδό της από την ακρόαση, δημοσιογράφος τη ρώτησε: «Είστε 100% σίγουρη ότι ο πρώην πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτα για τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν;». Η κ. Κλίντον απάντησε: «Ναι, είμαι».

    Η ίδια δήλωσε επίσης ενώπιον της επιτροπής ότι «δεν είχα ιδέα» για τα εγκλήματα του Επστάιν, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Θέλω να δω την αλήθεια να βγαίνει στο φως», ανέφερε μετά την πολύωρη κατάθεσή της κεκλεισμένων των θυρών.

    Παράλληλα, κάλεσε τους νομοθέτες να ζητήσουν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταθέσει ενόρκως σχετικά με την παλαιότερη σχέση του με τον Επστάιν. Οι Κλίντον και ο Τραμπ αρνούνται οποιαδήποτε παρανομία σε σχέση με τον Επστάιν.

    Η κλήτευση και η κατάθεση

    Το ζεύγος Κλίντον είχε αρχικά αντιταχθεί στην κλήτευση της επιτροπής, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά υποκινούμενη. Ωστόσο, συμφώνησαν τελικά να καταθέσουν, καθώς διαφαινόταν το ενδεχόμενο διαδικασίας για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

    Μετά από έξι ώρες κατάθεσης ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εποπτείας, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ήταν «απογοητευμένη» που η μαρτυρία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, «ώστε να μη χρειάζεται να βρίσκομαι εδώ έξω και να τη χαρακτηρίζω για εσάς».

    Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Τζέιμς Κόμερ, λέγοντας ότι έθεσε σημαντικά ερωτήματα για τη φύση της έρευνας και ότι της έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις πτυχές που θεωρεί πως πρέπει να διερευνηθούν. «Το εκτίμησα αυτό. Θέλω να δω την αλήθεια να βγαίνει στο φως, οπότε ήταν ένας καθησυχαστικός τρόπος να ολοκληρωθεί μια πολύ μακρά, επαναλαμβανόμενη κατάθεση», ανέφερε για τον κ. Κόμερ.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι επέκρινε τα Ρεπουμπλικανικά μέλη της επιτροπής επειδή δεν υπέβαλαν ερωτήσεις σε άλλα πρόσωπα που κατέθεσαν σχετικά με τον Επστάιν ή τη συνεργάτιδά του, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία έχει καταδικαστεί.

    Η στάση του Μπιλ Κλίντον και η γραπτή δήλωση

    Ο Μπιλ Κλίντον έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα εγκλήματα του Επστάιν και ότι διέκοψε κάθε σχέση μαζί του πριν από δύο δεκαετίες.
    Όπως έχει αναφέρει, η επαφή τους συνδέθηκε με το φιλανθρωπικό του έργο μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, ενώ έχει εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι συνδέθηκε ποτέ με τον χρηματοδότη, ο οποίος πέθανε σε φυλακή της Νέας Υόρκης το 2019.

    Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να καταθέσει την Παρασκευή.

    Η Χίλαρι Κλίντον έδωσε επίσης στη δημοσιότητα μέσω X αντίγραφο της εναρκτήριας δήλωσής της ενόψει της ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στην Τσάπακουα της Νέας Υόρκης, κοντά στην κατοικία των Κλίντον.

    «Δεν είχα ιδέα για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες», ανέφερε για τον Επστάιν και τη Μάξγουελ, προσθέτοντας: «Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει ποτέ τον κ. Επστάιν. Δεν πέταξα ποτέ με το αεροπλάνο του ούτε επισκέφθηκα το νησί του, τις κατοικίες ή τα γραφεία του. Δεν έχω τίποτε να προσθέσω σε αυτό».

    Previous ArticleΜαρινάκης: Στην Αθήνα για την ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας ο Εμανουέλ Μακρόν
    Next Article Τσίπρας για Δημητριάδη: Ο «πρωθυπουργικός ανιψιός» μου έστειλε εξώδικο για τις υποκλοπές – Δεν θα σιωπήσω

    Keep Reading

    Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές

    Επιβεβαιώθηκε το πρώτο χτύπημα στο Ιράν από χώρα του Κόλπου: Βαλλιστικοί έφυγαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα στο Μπαχρέιν, δείτε βίντεο

    Στην Άγκυρα ο Γκουτέρες: Έκκληση για τερματισμό του πολέμου στο Ιράν

    FT: Παρίσι και Ρώμη ξεκινούν συζητήσεις με την Τεχεράνη για τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου στο Ορμούζ

    Νησί Χαργκ: Το «πολύτιμο κόσμημα» της ιρανικής οικονομίας και η στρατηγική του σημασία

    Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν, η προστασία της ναυσιπλοΐας ξεκινά σύντομα»

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026

    Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές

    March 14, 2026

    Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο

    March 14, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.