Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία
    • Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου
    • Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση
    • Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές
    • Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο
    • Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου
    • Ινδία: Πώς ο πόλεμος βάζει τρικλοποδιά στο Σχέδιο Β της ΕΕ έναντι της Κίνας
    • Βενζινοπώλες: Πιθανά και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η απλή αμόλυβδη – Έρχονται κινητοποιήσεις
    • Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla
    • Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει ισχυρά συμφέροντα
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, March 15
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    ΧΑ:-Η-διάσπαση-των-2400-μονάδων-θα-βελτιώσει-την-τεχνική-εικόνα-του-ΓΔ
    ΧΑ: Η διάσπαση των 2400 μονάδων θα βελτιώσει την τεχνική εικόνα του ΓΔ

    ΧΑ: Η διάσπαση των 2400 μονάδων θα βελτιώσει την τεχνική εικόνα του ΓΔ

    February 27, 2026 Επιχειρήσεις 3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    ΧΑ: Η διάσπαση των 2400 μονάδων θα βελτιώσει την τεχνική εικόνα του ΓΔ

    Άνοδο κατά 0,89% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 2304,14 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 300,9 εκ. ευρώ.

     

    Οι αγοραστές ανέλαβαν από το ξεκίνημα την υπεροπλία και με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο (με την υποβοήθηση των θετικών αποτελεσμάτων της Πειραιώς πριν την έναρξη) και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους οδήγησαν το ΓΔ από νωρίς στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2307 μονάδων.

    Αν και στη συνέχεια οι αψιμαχίες με τους πωλητές οδήγησαν σε αυξημένη μεταβλητότητα, το αγοραστικό ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά τις 4μμ με αποτέλεσμα το κλείσιμο στις δημοπρασίες να προσεγγίσειτο υψηλό ημέρας.

    Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,316% με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ανοδικά. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+1,49%) κατέγραψε κέρδη με την Εθνική (+2,94%) να υπεραποδίδει.

    Κέρδη ακόμη κατέγραψε η ΔΕΗ (+1,50%), ο ΑΔΜΗΕ (+2,37%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+2,30%), η ΕΛΧΑ (+0,98%), η Optima (+2,55%), η ΜΟΗ (+0,99%), ο ΟΠΑΠ (+4,15%), η Cenergy (+1,66%) αλλά και η ΕΧΑΕ (+2,45%), ο ΟΛΘ (+1,61%) και η Qualco (+6,38%) από τις λοιπές μετοχές.

    Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΤΕ (-1,83%), ο Ελλάκτωρ (- 1,83%), το Jumbo (-2,22%), o Τιτάν (-1,30%) και ο ΟΛΠ (-2,16%).

    Απολογιστικά, 70 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 42 εκείνων που υποχώρησαν.

    Πριν το άνοιγμα της αγοράς, η Alpha Bank, η Εθνική και η Premia Properties ανακοίνωσαν τα ετήσια αποτελέσματά τους, ενώ στις δημοπρασίες θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI (rebalancing) λόγω μεταβολών των συντελεστών στάθμισης των μετοχών.

    Ως προς τον ΓΔ, την πιο σημαντική στήριξη αποτελούν πλέον οι 2232 μονάδες, όπως παρατηρεί η Κύκλος Χρηματιστηριακή, όπου και θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

    Παράλληλα, αναφέρει ότι την πιο σημαντική αντίσταση για το Γ∆ αποτελούν οι 2400 μονάδες, η διάσπαση της οποίας θα βελτιώσει τη τεχνική εικόνα του ΓΔ.

    Επιχειρηματικά νέα 

    OTE: στα €3,334 δις. ο Κ.Ε. το 2025 (+3,9%), στο 2% το προσαρμοσμένο EBIDTA στα €1,373,5 δις., στο +2,3% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Προτεινόμενο μέρισμα στα €0,8777/μετχ., +22%.

    Πειραιώς: στα €1,07 δις. τα καθαρά κέρδη. Στα +3,9δις, η καθαρή πιστωτική επέκταση. Στο 16% ο δείκτης ROE, στο 2% ο δείκτης NPE, στο 12,7% ο δείκτης CET1. Μέρισμα €0,4 /μετχ, δείκτης payout στο 55%.

    Alpha Bank: κατέγραψε καθαρά κέρδη €943 εκατ. το 2025, με EPS €0,36 και RoTBV 13,8%. Προτείνει διανομή 55% (€519 εκατ.) μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών. Καθαρή πιστωτική επέκταση €3,5 δισ., δείκτης CET1 15%, Investor Day το β’ τρίμηνο 2026.

    HELLENiQ ENERGY Holdings: τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA διαμορφώνονται στα €1.132 εκ.(+10%) και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €503 εκ. (+25%). Αυξημένο περιθώριο διύλισης, βελτιωμένες πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, 40% της κερδοφορίας από διεθνείς δραστηριότητες. Προχωρεί το στρατηγικό πλάνο Vision 2025, επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων, υπογραφή με τη Chevron για έρευνες. Μέρισμα €0,60 /μετχ. (απόδοση 7%).

    Eurobank: καθαρά κέρδη €1,362 δις. (κόστος €85 εκ. το αρνητικό goodwill της Cyprus Insurance και η εθελούσια έξοδος στην Ελληνική). Στο +1,7% τα καθαρά έσοδα από τόκους, στο +15,7% οι προμήθειες. Στο 2,6% τα NPEs, στο 15,6% ο δείκτης CET1, στο 16% ο δείκτης ROE. Διανομή του 55% των κερδών.

    ΤτΕ, Ιανουάριος: στα €198,8 δις. οι καταθέσεις του Ι.Τ. (-€4,8 δις., τα 3,8 δις. από επιχειρήσεις, το 1 δις. από νοικοκυριά), 4,8% ετήσιος ρυθμός. Στα €121,4 δις. τα δάνεια του Ι.Τ. (-€1,7 δις., τα 1,4 δις. από επιχειρήσεις), 10% ο ετήσιος ρυθμός.εκατ. (+54%), επιβεβαιώνοντας – όπως δήλωσε ο πρόεδρος Λάμπρος Παπακωνσταντίνου – τη στρατηγική δημιουργίας προστιθέμενης αξίας μέσω στοχευμένων επενδύσεων.

     

    #Χρηματιστήριο_Αθηνών #μετοχές #Γενικός_Δείκτης #Κύκλος
    Previous ArticlePremia Properties: Κατά 71% αυξήθηκε η λειτουργική κερδοφορία το 2025
    Next Article Ευρωαγορές: Μεικτές τάσεις με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία

    Keep Reading

    Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla

    ΥΠΕΘΟ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας σε όμορη επιχείρηση

    Reuters: Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζει η Μeta

    Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκτοξεύονται τα ναύλα και αλλάζουν ρότα τα containerships

    Κωνσταντινίδης: «Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει τις υποδομές που χρειάζονται για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο»

    Εθνική Τράπεζα: Στις 12 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Από τον πόλεμο στα εταιρικά δάνεια: O μηχανισμός μετάδοσης του γεωπολιτικού σοκ σε τράπεζες και πραγματική οικονομία

    March 14, 2026

    Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

    March 14, 2026

    Τσιάρας: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση

    March 14, 2026

    Ο Τραμπ απορρίπτει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν, λένε πηγές

    March 14, 2026

    Σκρέκας από Λάρισα: Ιστορική η απόφαση του πρωθυπουργού για βοήθεια στην Κύπρο

    March 14, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.