Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Μηνύματα Γεραπετρίτη από Βερολίνο: Νέο «όχι» σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – «Η ΕΕ να σταθεί στο ύψος της»

    March 17, 2026

    Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Στην ατζέντα τα οικοσυστήματα αμυντικής καινοτομίας

    March 17, 2026

    Μητσοτάκης στο «Greek Energy: The New Era»: Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης

    March 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Μηνύματα Γεραπετρίτη από Βερολίνο: Νέο «όχι» σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – «Η ΕΕ να σταθεί στο ύψος της»
    • Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Στην ατζέντα τα οικοσυστήματα αμυντικής καινοτομίας
    • Μητσοτάκης στο «Greek Energy: The New Era»: Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης
    • Καλαμαριά: Για ενδείξεις οπαδικού κινήτρου για τη δολοφονία του 20χρονου μιλά ο Χρυσοχοΐδης
    • Αλεξάνδρα Σδούκου: Θα πάρουμε σταδιακά όσα μέτρα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης
    • «Ναι» στην πρόταση Τσιόδρα και 3 ευρωβουλευτών για δημιουργία δικτύου μονοπατιών από την Ελλάδα ως τη Φινλανδία
    • Milliyet: Μυστική συμφωνία Ισραήλ και Ελλάδας κατά της «τουρκικής ασπίδας» – «Προετοιμασία για πόλεμο;»
    • Μαρινάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν «νηφάλιο παίκτη» στη Μέση Ανατολή
    • Γ. Αυτιάς στο ΕΚ – 4 οι πυλώνες στήριξης της κοινωνίας: καύσιμα, ρεύμα, τρόφιμα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια
    • Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου αρχηγού στρατού ξηράς στα Κατεχόμενα
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, March 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    ΤτΕ:-Στο-4,67%-αυξήθηκε-το-επιτόκιο-νέων-δανείων
    ΤτΕ: Στο 4,67% αυξήθηκε το επιτόκιο νέων δανείων

    ΤτΕ: Στο 4,67% αυξήθηκε το επιτόκιο νέων δανείων

    March 4, 2026 Οικονομία 3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,32%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 4,67%.

    Τον Ιανουάριο του 2026, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο 0,32%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και 0,10% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,14%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο από επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,72%.

    Νέα Δάνεια

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 46 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,67%. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 14,72%.

    Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 64 μονάδες βάσης στο 11,21%, ενώ το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,41% από 3,44% τον προηγούμενο μήνα.

    Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,50%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 6,84%.

    Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 61 μονάδες βάσης στο 4,11%. Το μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 4,10%.

    Όσον αφορά τη διάρθρωση των επιτοκίων ως προς το ύψος του δανείου σημειώνεται ότι το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,78%, για δάνεια από 250.001 μέχρι 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,16%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 59 μονάδες βάσης στο 4,04%.

    Επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων και δανείων σε ευρώ

    Υφιστάμενες Καταθέσεις

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,31%, τον Ιανουάριο του 2026.

    Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 1,15%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο από επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,70%.

    Υφιστάμενα Δάνεια

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,60%. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 3,60%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταναλωτικών και λοιπών δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα διαμορφώθηκε στο 8,30% από 8,27% τον προηγούμενο μήνα.

    Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των επιχειρηματικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,12%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 5,33%.

    Previous ArticleΤουρισμός: Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση BTM στο Μπάρι
    Next Article Σόλομον (Goldman Sachs) για Ιράν: Θα χρειαστούμε «μερικές εβδομάδες» για να δούμε τις επιπτώσεις του πολέμου

    Keep Reading

    Στα «τάρταρα» το επενδυτικό ηθικό στη Γερμανία τον Μάρτιο

    ΕΤΑΔ: Online αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις

    Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

    TτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο δίμηνο του 2026

    ΕΕ: Οικονομική και τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του αγωγού Ντρούζμπα στην Ουκρανία

    Όλοι οι νέοι μισθοί στην εστίαση

    Follow @x
    Tweets by sofokleous10
    Latest Posts

    Μηνύματα Γεραπετρίτη από Βερολίνο: Νέο «όχι» σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – «Η ΕΕ να σταθεί στο ύψος της»

    March 17, 2026

    Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Στην ατζέντα τα οικοσυστήματα αμυντικής καινοτομίας

    March 17, 2026

    Μητσοτάκης στο «Greek Energy: The New Era»: Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης

    March 17, 2026

    Καλαμαριά: Για ενδείξεις οπαδικού κινήτρου για τη δολοφονία του 20χρονου μιλά ο Χρυσοχοΐδης

    March 17, 2026

    Αλεξάνδρα Σδούκου: Θα πάρουμε σταδιακά όσα μέτρα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης

    March 17, 2026
    sofokleous10.gr
    Facebook X (Twitter) LinkedIn TikTok

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.