Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Crédit Agricole: Έρχονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ, αλλά όχι ύφεση

    April 12, 2026

    Παραμένουν οι τριγμοί στην ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για την ανάπτυξη

    April 12, 2026

    Άκαρπες οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν: «Κάναμε σαφές ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας» είπε ο Βανς αναχωρώντας από το Ισλαμαμπάντ

    April 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Crédit Agricole: Έρχονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ, αλλά όχι ύφεση
    • Παραμένουν οι τριγμοί στην ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για την ανάπτυξη
    • Άκαρπες οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν: «Κάναμε σαφές ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας» είπε ο Βανς αναχωρώντας από το Ισλαμαμπάντ
    • Τουρισμός: «Ανοίγει» η σεζόν – Ενθαρρυντικά μηνύματα από Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη
    • Τουλάχιστον 21 νεκροί σε μάχη χωρικών με ένοπλη συμμορία στη Νιγηρία
    • Κακλαμάνης στην υποδοχή του Αγίου Φωτός: Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη
    • Νετανιάχου: Δεν έχουμε τελειώσει με το Ιράν, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, δείτε βίντεο
    • Το Ντουμπάι καταρρέει: Ρωγμές στη βιτρίνα της πολυτέλειας, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη λάμψη
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, April 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Τέλος-στη-συμφωνία-εξαγοράς-της-novibet-από-την-allwyn-–-Αποσύρθηκε-η-συναλλαγή-μετά-τη-διαδικασία-αξιολόγησης-της-Επιτροπής-Ανταγωνισμού
    Τέλος στη συμφωνία εξαγοράς της Novibet από την Allwyn – Αποσύρθηκε η συναλλαγή μετά τη διαδικασία αξιολόγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Τέλος στη συμφωνία εξαγοράς της Novibet από την Allwyn – Αποσύρθηκε η συναλλαγή μετά τη διαδικασία αξιολόγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    By adminMarch 6, 2026 Επιχειρήσεις No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να αποσύρουν το deal από τη διαδικασία εξέτασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού – Δεν αναμένεται πλέον να προχωρήσει η εξαγορά.

    Οριστικό τέλος φαίνεται να μπαίνει στη συμφωνία εξαγοράς της Novibet από την Allwyn, καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αποσύρουν τη συναλλαγή από τη διαδικασία εξέτασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά οδηγεί στη μη ολοκλήρωση του deal που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα και το οποίο εντασσόταν στη στρατηγική της Allwyn για ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα του online betting και gaming.

    Η απόφαση ελήφθη μετά τις εξελίξεις κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έπειτα από συνολική επανεκτίμηση των δεδομένων από τις δύο πλευρές.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Novibet

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Novibet, κατόπιν των εξελίξεων κατά τη διαδικασία αξιολόγησης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εταιρεία και η Allwyn αποφάσισαν από κοινού να αποσύρουν τη συναλλαγή και να μην προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή της.

    Όπως επισημαίνεται, η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από συνολική αξιολόγηση των δεδομένων της διαδικασίας, με βασικό γνώμονα τη δημιουργία και τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής αξίας για τους μετόχους και τους επενδυτές της εταιρείας.

    Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζει να υλοποιεί με συνέπεια το στρατηγικό και επενδυτικό της πλάνο, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την ιδιόκτητη πλατφόρμα της ως βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

    Συνεχίζεται κανονικά το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας

    Η Novibet υπογραμμίζει ότι συνεχίζει να υλοποιεί με συνέπεια το στρατηγικό και επενδυτικό της πλάνο, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την ιδιόκτητη πλατφόρμα της ως βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

    Με οδηγό την καινοτομία και την τεχνολογική της υπεροχή, η εταιρεία επιταχύνει τη διεθνή της ανάπτυξη και ενισχύει τη θέση της ως ένας από τους πλέον δυναμικούς οργανισμούς στον χώρο του GameTech, με ισχυρό διεθνή προσανατολισμό.

    Δυναμική ανάπτυξη και διεθνής παρουσία

    Η αναπτυξιακή πορεία της Novibet επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη λίστα FT1000 Europe’s Fastest Growing Companies, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από τους Financial Times και τη Statista.

    Η συγκεκριμένη διάκριση αποτυπώνει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας, ο οποίος – σύμφωνα με την ανακοίνωση – παραμένει υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

    Σήμερα η Novibet διαθέτει παρουσία σε εννέα αγορές, απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζομένους και λειτουργεί τέσσερα διεθνή hubs σε Ελλάδα, Μάλτα, Βραζιλία και Μεξικό.

    Όπως σημειώνεται, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην τεχνολογική υπεροχή, στην καινοτομία και στη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών της, διαμορφώνοντας ένα ολοένα και ισχυρότερο διεθνές GameTech οικοσύστημα.

    Τι ανακοίνωσε η Allwyn

    Από την πλευρά της, η Allwyn επιβεβαίωσε ότι η συναλλαγή δεν αναμένεται πλέον να προχωρήσει.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Allwyn και η Logflex MT Holding Limited – ιδιοκτήτρια του online ομίλου στοιχηματισμού και gaming Novibet – αποφάσισαν από κοινού να αποσύρουν τη συναλλαγή από τη διαδικασία εξέτασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από παρατηρήσεις και σχόλια που διατυπώθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της συμφωνίας.

    Δεν προχωρά τελικά το deal

    Η εταιρεία επισημαίνει ότι, παρότι οι δύο πλευρές υπέβαλαν προτάσεις προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου της συναλλαγής, αποφάσισαν τελικά να αποσύρουν τη συμφωνία από τη διαδικασία αξιολόγησης.

    Ως αποτέλεσμα, η Allwyn δεν αναμένει πλέον ότι η εξαγορά της Novibet θα προχωρήσει.

    Παράλληλα, σημειώνει ότι παραμένει προσηλωμένη σε κινήσεις που δημιουργούν σαφή αξία για τους μετόχους της και ότι επιδιώκει να προχωρά μόνο σε συναλλαγές που μπορούν να ολοκληρωθούν με όρους που εξυπηρετούν τη στρατηγική της.

    Η στρατηγική της Allwyn

    Η Allwyn αποτελεί έναν πολυεθνικό όμιλο στον τομέα των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας, με βασικό πυλώνα τις δραστηριότητες λοταρίας και σημαντική παρουσία σε αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, στρατηγικός της στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου ψυχαγωγικών παιχνιδιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση: στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στην ασφάλεια των παικτών και στην ενίσχυση των πόρων που επιστρέφουν σε κοινωνικούς σκοπούς.

    Το ιστορικό της συμφωνίας

    Η συμφωνία για την εξαγορά της Novibet είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενο στάδιο και αποτελούσε μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Allwyn για επέκταση στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του online betting και gaming.

    Η συναλλαγή τελούσε υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία εξέταζε τη συμφωνία στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας ελέγχου συγκεντρώσεων.

    admin

    Keep Reading

    Γερμανία: Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις 13 και 14 Απριλίου

    ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

    Μισισιπής: Αντιδράσεις για την κατασκευή τεράστιου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας για την xAI

    Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες ανάμεσα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ -Κίνας

    Ιαπωνία: Ενέκρινε νέα στήριξη ύψους $4δισ. στην εταιρία ημιαγωγών Rapidus

    OpenAI: Εντόπισε ζήτημα ασφάλειας που σχετίζεται με εργαλείο τρίτου μέρους

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Crédit Agricole: Έρχονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ, αλλά όχι ύφεση

    April 12, 2026

    Παραμένουν οι τριγμοί στην ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για την ανάπτυξη

    April 12, 2026

    Άκαρπες οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν: «Κάναμε σαφές ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας» είπε ο Βανς αναχωρώντας από το Ισλαμαμπάντ

    April 12, 2026

    Τουρισμός: «Ανοίγει» η σεζόν – Ενθαρρυντικά μηνύματα από Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη

    April 12, 2026

    Τουλάχιστον 21 νεκροί σε μάχη χωρικών με ένοπλη συμμορία στη Νιγηρία

    April 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.