Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Δήμας: Παραδίδεται σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

    April 17, 2026

    Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στρατηγικά στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης»

    April 17, 2026

    Μπάρακ: Σύμφωνος ο Τραμπ με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία – Χιούμορ για τη Μύκονο

    April 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Δήμας: Παραδίδεται σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα
    • Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στρατηγικά στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης»
    • Μπάρακ: Σύμφωνος ο Τραμπ με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία – Χιούμορ για τη Μύκονο
    • Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διάσκεψη στο Παρίσι χωρίς τους Αμερικάνους για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
    • Δήμας: «Με τη νέα Γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα κλείνουμε μια πληγή από τον Daniel»
    • Μαγιάρ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για τα «παγωμένα» ευρωπαϊκά κονδύλια
    • Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παίζουν με δεμένα χέρια — και η ΕΚΤ το λέει επιτέλους ανοιχτά
    • Data4: Εγκαινίασε δεύτερο data center κοντά στη Βαρσοβία
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Friday, April 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Παπασταύρου-για-Τσίπρα:-Ξαναγυρνάμε-στη-ρητορική-του-«ΕΟΚ-και-ΝΑΤΟ-το-ίδιο-συνδικάτο»
    Παπασταύρου για Τσίπρα: Ξαναγυρνάμε στη ρητορική του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»

    Παπασταύρου για Τσίπρα: Ξαναγυρνάμε στη ρητορική του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»

    By adminMarch 8, 2026 Πολιτική No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας, στις συμφωνίες για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, αλλά και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, μιλώντας στο Mega. 

    Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από ένα παρατεταμένο πόλεμο, «ειδικά όταν εξελίσσεται με τέτοιο μη προβλέψιμο τρόπο», τονίζοντας ότι «γι’ αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για μία χώρα να έχει δημοσιονομική και πολιτική σταθερότητα και αποτρεπτική δύναμη».

    Ερωτηθείς για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, ο υπουργός επανέλαβε ότι, ειδικά για το φυσικό αέριο, οι ροές αυτή τη στιγμή είναι κανονικές, επισημαίνοντας ότι «έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, σε μια παρατεταμένη κρίση, αυτό που θα μας επηρεάσει δεν είναι η ασφάλεια εφοδιασμού, αλλά η συνέπεια της παρατεταμένης κρίσης στις τιμές».

    Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι σκέφτεται να διακόψει εντελώς τις ροές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, ο κ. Παπασταύρου είπε ότι οι απειλές αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ για πλήρη απεξάρτηση από τη Ρωσία.

    Αναφερόμενος στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά, επανέλαβε ότι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει σε όλες τις κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει, ότι παίρνει εγκαίρως μέτρα που στηρίζουν τον Έλληνα πολίτη. Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι,  όπως στην περίπτωση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα «θα αναζητηθούν λύσεις, ή θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις και πρωτοβουλίες που να έχουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα».

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κλήθηκε να σχολιάσει και τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις τιμές ενέργειας της χώρας μας, αλλά και τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ένας τέως εκλεγμένος πρωθυπουργός, σχολιάζει άκρως υποτιμητικά, με τοξικότητα, τον δύο φορές εκλεγμένο πρωθυπουργό. Δηλαδή, ξαναγυρνάμε  στη ρητορική του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταύρου.

    Και αναφερόμενος στα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τσίπρας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, είπε ότι τα μόνα στοιχεία που μπορεί να επικαλείται κάποιος, είναι αυτά της Eurostat, τα οποία κατέθεσε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή και σύμφωνα με τα οποία, είμαστε κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στις τιμές: «Είναι αυτό αρκετό; Όχι. Δεν είναι. Θέλουμε να έχουμε το φθηνότερο δυνατό ρεύμα», διευκρίνισε ο Υπουργός.
     
    Ο κ. Παπασταύρου μίλησε επίσης, για τις συμβάσεις με τη Chevron, που συζητούνται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επαναλαμβάνοντας ότι με τις συμφωνίες αυτές δεν εκχωρείται «κανένα κυριαρχικό δικαίωμα και ό,τι να συμβεί περνάει από την αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελλάδας. Η σύμβαση αυτή, αν κάνει κάτι, είναι να δυναμώνει την Ελλάδα. Μας κάνει πιο ισχυρούς. Σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης το να μπορέσει η πατρίδα μας να γίνει παραγωγός φυσικού αερίου είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των παιδιών μας».
     

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    admin

    Keep Reading

    Δήμας: Παραδίδεται σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

    Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στρατηγικά στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης»

    Μπάρακ: Σύμφωνος ο Τραμπ με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία – Χιούμορ για τη Μύκονο

    Μαρινάκης: Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διανοηθούμε να στραφούμε κατά της δικαιοσύνης

    Γεωργιάδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εξωφρενικά αδύναμη έως και αστεία η δικογραφία που ήρθε στη Βουλή»

    ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: «Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα»

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Δήμας: Παραδίδεται σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

    April 17, 2026

    Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στρατηγικά στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης»

    April 17, 2026

    Μπάρακ: Σύμφωνος ο Τραμπ με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία – Χιούμορ για τη Μύκονο

    April 17, 2026

    Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διάσκεψη στο Παρίσι χωρίς τους Αμερικάνους για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ

    April 17, 2026

    Δήμας: «Με τη νέα Γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα κλείνουμε μια πληγή από τον Daniel»

    April 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.