Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις

    April 20, 2026

     Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»

    April 20, 2026

    «Τελευταία ευκαιρία»: Ο Τραμπ απειλεί ξανά να «ανατινάξει όλο το Ιράν», αν δεν κάνει συμφωνία – Στέλνει στο Ισλαμαμπάντ Βανς με Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις
    •  Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»
    • «Τελευταία ευκαιρία»: Ο Τραμπ απειλεί ξανά να «ανατινάξει όλο το Ιράν», αν δεν κάνει συμφωνία – Στέλνει στο Ισλαμαμπάντ Βανς με Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες
    • Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο
    • Αισιόδοξος για συμφωνία με το Ιράν παραμένει ο Τραμπ – Είναι παγίδα θα μας χτυπήσουν, λέει η Τεχεράνη
    • Αναμόρφωση – τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες
    • Τσουκαλάς για ανάρτηση Γεωργιάδη: Οι δηλώσεις του συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση ενός ευρωπαϊκού θεσμού
    • Διπλωματική πίεση, οικονομικές κυρώσεις, μέτρα για τη ναυσιπλοΐα: Η Βρετανία παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις από τον πόλεμο Τραμπ στο Ιράν
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, April 20
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    ΧΑ:-Στις-2111-μονάδες-η-εγγύτερη-αντίσταση-του-ΓΔ
    ΧΑ: Στις 2111 μονάδες η εγγύτερη αντίσταση του ΓΔ

    ΧΑ: Στις 2111 μονάδες η εγγύτερη αντίσταση του ΓΔ

    By adminMarch 16, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    ΧΑ: Στις 2111 μονάδες η εγγύτερη αντίσταση του ΓΔ

    Άνοδο κατά 0,10% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδος κλείνοντας στις 2132,56 μονάδες (στο +0,47% ο ΓΔ & στο -1,55% οι τράπεζες στην εβδομάδα, στο +0,56% ο ΓΔ & στο +0,84% οι τράπεζες στο έτος).

     

    Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε χαμηλότερα στα 267,2 εκ. ευρώ.

    Οι πωλητές οδήγησαν στο ξεκίνημα το ΓΔ στο χαμηλό ημέρας των 2105 μονάδων με ρευστοποιήσεις τραπεζών. Όμως, με τη βοήθεια άλλων blue chips (Metlen, Helleniq Energy, ΟΤΕ), ο ΓΔ κινήθηκε ανοδικά πετυχαίνοντας στις δημοπρασίες να καταγράψει θετικό πρόσημο.

    Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,762% με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να υποχωρούν.

    Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-1,05%) με την Εθνική (-1,63%) σημείωσε χαμηλότερες αποδόσεις. Απώλειες ακόμη κατέγραψε η ΕΕΕ (-0,48%), το ΔΑΑ (-1,67%) και ο Τιτάν (-1,11%).

    Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η Helleniq Energy (+4,40%), η ΕΛΧΑ (+1,95%), ο ΟΤΕ (+2,06%), η Metlen (+4,37%), η Cenergy (+2,58%), η Aegean (+1,16%) αλλά και ο Φουρλής (+3,41%), ο ΟΛΠ (+3,70%), η Κουάλ (+5,44%) και η Lavipharm (+4,77%).

    Απολογιστικά, 79 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 27 εκείνων που υποχώρησαν.

    Πλέον, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η κοντινότερη αντίσταση του ΓΔ βρίσκεται στις 2111 μονάδες.

    Τι περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα

    Τα ετήσια αποτελέσματά τους θα ανακοινώσουν την Τρίτη (17/3) η Trade Estates και η Bylot, την Τετάρτη η Autohellas, την Πέμπτη o Τιτάν, η Allwyn, η ΔΕΗ & η Lavipharm.

    To διήμερο 18-19/3 η Federal, η ΕΚΤ και η BoE ανακοινώνουν τα παρεμβατικά τους επιτόκια, ενώ την Παρασκευή διενεργείται rebalancing (αναδιάρθρωση δεικτών FTSE Russell-Stoxx), λήγουν τα ΣΜΕ Μαρτίου και ανακοινώνει την ετυμηγορία για το ελληνικό αξιόχρεο η Scope Ratings.

    Επιχειρηματικά νέα

    Moody’s: Διατήρησε το investment grade (βαθμίδα Baa3) χωρίς να προχωρήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας ενώ διατήρησε και τις σταθερές προοπτικές. Oι δημοσιονομικές επιδόσεις συνεχίζουν να υπερβαίνουν τις προσδοκίες και αποτελούν βασικό πλεονέκτημα για την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Οι δυσμενείς δημογραφικές εξελίξεις θα δημιουργήσουν σημαντικούς αντίξοους ανέμους για την ανάπτυξη.

    ΟΠΑΠ: ολοκληρώνεται σήμερα η διασυνοριακή μετατροπή. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Διασυνοριακής Μετατροπής, η εταιρική επωνυμία της Μετατραπείσας Εταιρείας θα είναι “Allwyn AG” και οι μετοχές θα διαπραγματεύονται με κωδικό ΟΑΣΗΣ: “ALWN”.

    Aegean: Κατά έναν χρόνο μετατίθεται η εκκίνηση των πτήσεων της Aegean προς την Ινδία, εξαιτίας της καθυστέρησης στην παραλαβή των δύο αεροσκαφών Airbus Α321neo XLR, τα οποία επρόκειτο να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς Νέο Δελχί και Μουμπάι. Σε ό,τι αφορά την επένδυση της Aegean στη χαμηλού κόστους ισπανική Volotea, βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη συμμετοχή μας σε μία ακόμη ΑΜΚ ύψους €16 εκ., πιθανόν με €10 εκ.

    Prodea: Στις 2 Απριλίου η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως €50 εκατ. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. για ΑΜΚ έως ποσό €50.000.000 με την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατά την κρίση του Δ.Σ. καλείται να αποφασίσει η ΓΣ.

    ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 4,9% αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο. Αυξημένος κατά 3% ο Δείκτης Παραγωγής στις κατασκευές το 4ο τρίμηνο του 2025. Πτώση κατά 4,6% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο. Στο +9,1% οι επιβάτες τον Φεβρουάριο στο 14 αεροδρόμια της Fraport.

    #Κύκλος #ΓΔ #ΧΑ
    admin

    Keep Reading

    Αναμόρφωση – τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες

    Συζητήσεις Google – Marvell Technology για ανάπτυξη ΑΙ τσιπ

    Η χρηματοδότηση των ΜμΕ δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα…

    Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3αλφα

    Smartphones: Αλλάζουν τις ισορροπίες στα foldables τα σχέδια της Apple

    Η Rosatom έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις

    April 20, 2026

     Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»

    April 20, 2026

    «Τελευταία ευκαιρία»: Ο Τραμπ απειλεί ξανά να «ανατινάξει όλο το Ιράν», αν δεν κάνει συμφωνία – Στέλνει στο Ισλαμαμπάντ Βανς με Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες

    April 20, 2026

    Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο

    April 20, 2026

    Αισιόδοξος για συμφωνία με το Ιράν παραμένει ο Τραμπ – Είναι παγίδα θα μας χτυπήσουν, λέει η Τεχεράνη

    April 19, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.