Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Κακλαμάνης στην υποδοχή του Αγίου Φωτός: Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη

    April 12, 2026

    Νετανιάχου: Δεν έχουμε τελειώσει με το Ιράν, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, δείτε βίντεο

    April 12, 2026

    Το Ντουμπάι καταρρέει: Ρωγμές στη βιτρίνα της πολυτέλειας, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη λάμψη

    April 11, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Κακλαμάνης στην υποδοχή του Αγίου Φωτός: Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη
    • Νετανιάχου: Δεν έχουμε τελειώσει με το Ιράν, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, δείτε βίντεο
    • Το Ντουμπάι καταρρέει: Ρωγμές στη βιτρίνα της πολυτέλειας, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη λάμψη
    • Το trade που δεν ξέχασα ποτέ
    • Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε
    • Πασχαλινό μήνυμα Ανδρουλάκη: Πανανθρώπινο μήνυμα μετάβασης από την αδικία στη δικαιοσύνη
    • Δένδιας από Ξάνθη: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαφυλάττουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας
    • Μήνυμα Μητσοτάκη για την Ανάσταση: Ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, April 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Κώτσηρας:-Στόχος-μας-η-περαιτέρω-στήριξη-των-ελληνικών-επιχειρήσεων
    Κώτσηρας: Στόχος μας η περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

    Κώτσηρας: Στόχος μας η περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

    By adminMarch 17, 2026 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Στις προθέσεις μας νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις», τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

    Την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου για περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του δημοσιονομικώς εφικτού, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας χθες Δευτέρα, 16 Μαρτίου σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα «Φορολογία και Επιχειρηματική Ανάπτυξη. Προτεινόμενες Παρεμβάσεις για τη Βελτίωση του Επιχειρείν».

    Όπως σημείωσε ο κ. Κώτσηρας, στο περιβάλλον αυξημένης ρευστότητας και αβεβαιότητας που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκε ανάλογες κρίσεις και στο παρελθόν και είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί ακόμα πιο ισχυρή παρέμβαση, όπως έχει αναφέρει και ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Χατζηδάκης για πόλεμο: Παρούσα αν χρειαστεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων

    «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις», τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, το πλεονέκτημα της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας. «Έχουμε καταφέρει να βάλουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά και να εισέλθουμε σε μια τροχιά σταθερότητας και ισχυρής ανάπτυξης», μια «εξέλιξη που καθιστά τη χώρα μας έναν πολύ πιο αξιόπιστο, φερέγγυο παίκτη στη διεθνή σκηνή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, η φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως «κρίσιμος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, επενδυτικής δραστηριότητας και κοινωνικής συνοχής», είπε ο κ. Κώτσηρας και αναφέρθηκε αναλυτικότερα στη μείωση των φορολογικών βαρών, στην παροχή φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας, στην κωδικοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών και στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

    Για το επόμενο διάστημα, «πρόθεσή μας είναι να αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Ο ίδιος αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, για να ανταπεξέλθουν κατά τη διάρκεια της κρίσης, και την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της επιχειρηματικότητας, είτε σε επίπεδο μείωσης της φορολογίας είτε σε επίπεδο ενίσχυσης της ρευστότητας.

    Καταλήγοντας, ο κ. Κώτσηρας επανέλαβε τη σημασία της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης και της πολιτικής σταθερότητας και σημείωσε ότι «η ανθεκτικότητα της οικονομίας μας και ο ενισχυμένος ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη μάς επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία». Όπως ανέφερε, «οι προκλήσεις είναι πολλές, οι ανάγκες είναι πολλές και συνεχιζόμενες. Η πολιτική μας είναι στοχευμένη στο να μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις, πάντα αντιλαμβανόμενοι το πολυσύνθετο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους και τους φορείς της αγοράς και ό, τι είναι εφικτό, στο πλαίσιο του δημοσιονομικά επιτρεπόμενου, είμαστε εδώ για να το κάνουμε».

    admin

    Keep Reading

    ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

    Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς θωρακίζεται ο Έλληνας καταναλωτής

    Πρ. Βενζινοπωλών Αττικής: Σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

    Ο δρόμος για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου

    Υπερκέρδη στην Ενέργεια: Επανέρχεται η συζήτηση για φορολόγηση – Το μοντέλο του 2022 στο επίκεντρο

    Πασχαλινό τραπέζι 2026: Πόσα ευρώ κοστίζει η κρίση στη Μέση Ανατολή;

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Κακλαμάνης στην υποδοχή του Αγίου Φωτός: Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη

    April 12, 2026

    Νετανιάχου: Δεν έχουμε τελειώσει με το Ιράν, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, δείτε βίντεο

    April 12, 2026

    Το Ντουμπάι καταρρέει: Ρωγμές στη βιτρίνα της πολυτέλειας, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη λάμψη

    April 11, 2026

    Το trade που δεν ξέχασα ποτέ

    April 11, 2026

    Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε

    April 11, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.