Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»

    April 21, 2026

    Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

    April 21, 2026

    Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»
    • Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη
    • Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του
    • Σε τροχιά ψηφιακού εκσυγχρονισμού το ΥΠΕΞ – Σε digital μορφή συνολικά 31 εκατ. σελίδες ιστορικού αρχείου
    • Ήπιες απώλειες στη Wall Street – Ράλι στο πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας στο Ιράν
    • ΤΗΕΟΝ: Πρόταση για μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή
    • Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι θα παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
    • Στο 29,36% υποχώρησε η συμμετοχή του Δημοσίου στην CrediaBank μετά την ΑΜΚ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, April 21
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    bloomberg:-Η-ΕΚΤ-αφήνει-αμετάβλητα-τα-επιτόκια-και-ζυγίζει-την-απειλή-πληθωρισμού
    Bloomberg: Η ΕΚΤ αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια και ζυγίζει την απειλή πληθωρισμού

    Bloomberg: Η ΕΚΤ αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια και ζυγίζει την απειλή πληθωρισμού

    By adminMarch 19, 2026 Οικονομία No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σύμφωνα με το -, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο καταθέσεων σταθερό στο 2%, στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται από τον Ιούνιο.

    Αμετάβλητα αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς η ευρωτράπεζα συνεδριάζει σήμερα με κύριο θέμα στην ατζέντα των τραπεζιτών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, την αξιολόγηση του πληθωριστικού σοκ που προκαλεί ήδη διεθνώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

    Σύμφωνα με το -, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο καταθέσεων σταθερό στο 2%, στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται από τον Ιούνιο. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αν και οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους, από την πλευρά τους οι traders στοιχηματίζουν σε τουλάχιστον μία αύξηση μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Οι μάχες στη Μέση Ανατολή εγείρουν φόβους ότι ακόμα μία αύξηση του πληθωρισμού είναι καθ’ οδόν μετά την απότομη αύξηση των τιμών το 2022. Χθες Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε εκ νέου αμετάβλητα τα επιτόκιά της (στο εύρος 3,5%-3,75% με σήμα για μία μείωση το 2026).

    Όπως αναφέρει το -, η ΕΚΤ βρίσκεται σε καλύτερη θέση από το 2022 όταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε το κόστος του πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ύψη. Ακόμα κι έτσι, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ήδη σκέφτονται την αύξηση των επιτοκίων για να περιορίσουν τυχόν κινδύνους για τον πληθωρισμό, ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν το πλήγμα στην οικονομική επέκταση θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο ανησυχητικό.

    Οι νέες τριμηνιαίες προβλέψεις είναι απίθανο να παρέχουν ακριβείς κατευθύνσεις, καθώς πολλά από τα στοιχεία τους συγκεντρώθηκαν πριν από την έναρξη των επιθέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, η ανάλυση σεναρίων που θα συνοδεύσει τις προβλέψεις αναμένεται να προσφέρει σημάδια για το πόσο άσχημα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα.

    Σημειώνεται πως η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δεσμευθεί να μην «βιαστεί να λάβει απόφαση», αλλά έχει επίσης υποσχεθεί να γλιτώσει τους Ευρωπαίους από «τις ίδιες αυξήσεις του πληθωρισμού» όπως πριν από τέσσερα χρόνια.

    admin

    Keep Reading

    Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

    Λαγκάρντ: «Περιπλέκεται το έργο της ΕΚΤ» – Οι 2 παράγοντες αβεβαιότητας από Μ. Ανατολή

    Στο Βουκουρέστι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας εξωστρέφειας του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια

    Γουόρς: «Η Fed θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές»

    Τ. Θεοδωρικάκος: Ο παραγωγικός μετασχηματισμός απαιτεί διάλογο και συναινέσεις

    Ενέργεια: «Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία» – Πίεση σε τιμές και σχέδια επάρκειας

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»

    April 21, 2026

    Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

    April 21, 2026

    Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του

    April 20, 2026

    Σε τροχιά ψηφιακού εκσυγχρονισμού το ΥΠΕΞ – Σε digital μορφή συνολικά 31 εκατ. σελίδες ιστορικού αρχείου

    April 20, 2026

    Ήπιες απώλειες στη Wall Street – Ράλι στο πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας στο Ιράν

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.