Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Κωνσταντοπούλου: «Μία από τις χειρότερες ομιλίες του κ. Μητσοτάκη. Ολοένα και περισσότεροι θέλουν να φύγει»

    April 16, 2026

    Δένδιας από την Πρίστινα: Η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου με την παρουσία της επιτρέπει να υπάρχει ασφάλεια

    April 16, 2026

    Μεικτή εικόνα στις Ευρωαγορές – Στο επίκεντρο τα γεωπολιτικά και τα βρετανικά μάκρο

    April 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Κωνσταντοπούλου: «Μία από τις χειρότερες ομιλίες του κ. Μητσοτάκη. Ολοένα και περισσότεροι θέλουν να φύγει»
    • Δένδιας από την Πρίστινα: Η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου με την παρουσία της επιτρέπει να υπάρχει ασφάλεια
    • Μεικτή εικόνα στις Ευρωαγορές – Στο επίκεντρο τα γεωπολιτικά και τα βρετανικά μάκρο
    • Τρεις συλλήψεις στην Βρετανία για απόπειρα εμπρησμού σε ιρανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό
    • Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα
    • Fais Group: Επαναλειτουργεί το πλήρως ανανεωμένο κατάστημα Manmgo στο River West
    • Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω αύξησης του κόστους των καυσίμων
    • SOS από τον μεγαλύτερο παραγωγό σοκολάτας στον κόσμο – Κατακρημνίζεται η τιμή του κακάο
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, April 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Μήνυμα-Τασούλα-στους-απόδημους-Έλληνες-για-την-επέτειο-της-εθνικής-εορτής-της-25ης-Μαρτίου
    Μήνυμα Τασούλα στους απόδημους Έλληνες για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου

    Μήνυμα Τασούλα στους απόδημους Έλληνες για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου

    By adminMarch 20, 2026 Πολιτική No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μήνυμα στους Έλληνες της Διασποράς για την «επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας» έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος τόνισε ότι εκείνοι συνεχίζουν την παρακαταθήκη που ξεκίνησαν 200 χρόνια πριν εκείνοι που «στάθηκαν στο πλευρό της πατρίδας, με ανιδιοτέλεια, με αυταπάρνηση και με απαράμμιλο σθένος»

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες,

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση τιμούμε και φέτος την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενός καθοριστικού ιστορικού σταθμού που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και σφράγισε την πορεία του απανταχού Ελληνισμού, χαλυβδώνοντας την εθνική του συνείδηση. 

    Στο πνεύμα αυτό, η σκέψη μας δεν στρέφεται μόνο στους αγωνιστές που ύψωσαν στην πατρώα γη το λάβαρο της Ελευθερίας, αλλά και στους Έλληνες της Διασποράς, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική για την αναγέννηση του Έθνους, μετά από 400 και πλέον χρόνια οθωμανικού ζυγού.

    Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο ένας ένδοξος ένοπλος αγώνας, αλλά και μια μάχη πνευματική, με εφόδια τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και τα διδάγματα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Η ελληνική διασπορά, σε αγαστή συνεργασία με το κίνημα του Φιλελληνισμού, μετέτρεψε πόλεις όπως το Παρίσι, η Μασσαλία, το Λονδίνο, η Βιέννη, η Οδησσός, η Τεργέστη και τόσες άλλες, σε ζωντανούς πυρήνες υποστήριξης του Αγώνα. Στους τόπους αυτούς, οι Έλληνες της Διασποράς διατήρησαν ζωντανή την ελληνική παιδεία και καλλιέργησαν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εκεί θεμελιώθηκε η πνευματική αναγέννηση του υπόδουλου Έθνους, συγκροτήθηκε η Φιλική Εταιρεία, συγκεντρώθηκαν οι αναγκαίοι πόροι και διαμορφώθηκε το δίκτυο που κατέστησε δυνατή την έναρξη και διαρκή υποστήριξη του Αγώνα. 

    Οι Έλληνες της Διασποράς στάθηκαν τότε στο πλευρό της πατρίδας, με ανιδιοτέλεια, με αυταπάρνηση και απαράμιλλο σθένος. Κι εσείς, συνεχίζοντας αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη, εξακολουθείτε να στηρίζετε με όλες σας τις δυνάμεις την Ελλάδα, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και διατηρώντας ζωντανή την πανάρχαια γλώσσα και τις διαχρονικές αξίες μας, σε κάθε γωνιά του κόσμου.

    Ενός κόσμου που, δυστυχώς, μαστίζεται σήμερα από αλλεπάλληλες κρίσεις, ατέρμονες ένοπλες συρράξεις, εντεινόμενη ανασφάλεια και αστάθεια. Από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή, και από την Αφρική έως την Ανατολική Μεσόγειο, οι αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και οι κανόνες του διεθνούς δικαίου παραβιάζονται καθημερινά, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη διεθνή τάξη που οικοδομήθηκε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον, η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός φάρος δημοκρατίας, ειρήνης και σταθερότητας. Με ρεαλισμό, πίστη στις δυνάμεις μας και προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα, υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, καθώς και τα δικαιώματα και την υπόσταση του Οικουμενικού Ελληνισμού. Η πρόσφατη αποστολή ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Κύπρο εξέπεμψε ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού.           

    Την ίδια στιγμή, η σκέψη και η καρδιά μας είναι με τους Έλληνες, που βρίσκονται σε περιοχές δοκιμαζόμενες από τον πόλεμο είτε στην Ουκρανία είτε φυσικά στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς βιώνετε καθημερινή αβεβαιότητα και ανησυχία για την ασφάλεια των οικογενειών σας. Η ελληνική Πολιτεία παρακολουθεί με διαρκή εγρήγορση τις εξελίξεις και στέκεται αρωγός στο πλευρό σας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο. 

    Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,

    Η Ομογένεια αποτελεί μία ζωντανή δύναμη που εργάζεται, προοδεύει και αντηχεί τη φωνή της Ελλάδας πολύ πέρα από τα σύνορά της. Την ημέρα αυτή, λοιπόν, σας εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη όλων μας. Η Ελλάδα σας τιμά και είναι υπερήφανη που αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας πορείας. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο Ελληνισμός επιβιώνει και μεγαλουργεί όποτε στέκεται ενωμένος και αποφασιστικός απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της κάθε εποχής.  
    Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να εορτάσουμε τη μεγάλη αυτή ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με χαρά και υπερηφάνεια. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους εσάς χρόνια πολλά με υγεία και πρόοδο! 
     

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    admin

    Keep Reading

    Κωνσταντοπούλου: «Μία από τις χειρότερες ομιλίες του κ. Μητσοτάκη. Ολοένα και περισσότεροι θέλουν να φύγει»

    Δένδιας από την Πρίστινα: Η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου με την παρουσία της επιτρέπει να υπάρχει ασφάλεια

    Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: «Ονειρεύεστε αυτοδύναμη ΝΔ, για να βγείτε από τη δύσκολη θέση»

    Μαρία Καρυστιανού: Επανεμφάνιση με δήλωση για Κράτος Δικαίου και επίθεση σε Μητσοτάκη – Τσίπρα

    Κουτσούμπας: Τα σκάνδαλα δεν κρύβονται, ο λαός δεν είναι αφελής

    Σύσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά με κτηνοτρόφους και τυροκόμους της Λέσβου για τον αφθώδη πυρετό

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Κωνσταντοπούλου: «Μία από τις χειρότερες ομιλίες του κ. Μητσοτάκη. Ολοένα και περισσότεροι θέλουν να φύγει»

    April 16, 2026

    Δένδιας από την Πρίστινα: Η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου με την παρουσία της επιτρέπει να υπάρχει ασφάλεια

    April 16, 2026

    Μεικτή εικόνα στις Ευρωαγορές – Στο επίκεντρο τα γεωπολιτικά και τα βρετανικά μάκρο

    April 16, 2026

    Τρεις συλλήψεις στην Βρετανία για απόπειρα εμπρησμού σε ιρανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό

    April 16, 2026

    Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα

    April 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.