Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    «Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»: Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό

    April 20, 2026

    Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις

    April 20, 2026

     Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • «Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»: Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό
    • Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις
    •  Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»
    • «Τελευταία ευκαιρία»: Ο Τραμπ απειλεί ξανά να «ανατινάξει όλο το Ιράν», αν δεν κάνει συμφωνία – Στέλνει στο Ισλαμαμπάντ Βανς με Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες
    • Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο
    • Αισιόδοξος για συμφωνία με το Ιράν παραμένει ο Τραμπ – Είναι παγίδα θα μας χτυπήσουν, λέει η Τεχεράνη
    • Αναμόρφωση – τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες
    • Τσουκαλάς για ανάρτηση Γεωργιάδη: Οι δηλώσεις του συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση ενός ευρωπαϊκού θεσμού
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, April 20
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    Ράλι-στη-wall-street-μετά-τις-δηλώσεις-Τραμπ-για-συνομιλίες-με-το-Ιράν
    Ράλι στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν

    Ράλι στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν

    By adminMarch 23, 2026 Αγορές No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Ράλι στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν

    Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν ισχυρή άνοδο αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν είχαν συνομιλίες και ότι ανέστειλε τα σχέδια για επιθέσεις σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, ενισχύοντας την ελπίδα των επενδυτών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή –η οποία είχε εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου και είχε αυξήσει τους φόβους για παγκόσμια ύφεση– ίσως πλησιάζει στο τέλος της.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow σημειώνει άλμα 1,38% στις 46.207,82 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,55% στις 6.604,96 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,68% στις 22.007,81 μονάδες.

    Ταυτόχρονα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, με το αμερικανικό West Texas Intermediate να πέφτει πάνω από 9% στα περίπου 89 δολάρια το βαρέλι, ενώ το διεθνές benchmark Brent crude υποχώρησε επίσης πάνω από 9%, στα 101 δολάρια.

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες πολύ καλές και παραγωγικές συνομιλίες για μια πλήρη και οριστική επίλυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του. Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλούν για πέντε ημέρες οποιαδήποτε στρατιωτικά πλήγματα σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν θετικά.

    Η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εισήλθε στην πέμπτη εβδομάδα, με την ένταση να έχει κλιμακωθεί το Σαββατοκύριακο. Ο Τραμπ είχε απειλήσει με επιθέσεις σε ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις εντός 48 ωρών, αν δεν άνοιγε ξανά το Στενό του Ορμούζ – μια κρίσιμη διαδρομή για τη μεταφορά πετρελαίου. Το Ιράν είχε απαντήσει ότι θα στοχοποιήσει αμερικανικές υποδομές στον Κόλπο σε περίπτωση επίθεσης.

    «Οι αγορές μετοχών βρήκαν επιτέλους μια διέξοδο από την έντονη αβεβαιότητα και τις υπερπουλημένες συνθήκες που προκάλεσε η σύγκρουση», δήλωσε ο Jeff Kilburg της KKM Financial, προσθέτοντας ότι αν υπάρξει πραγματική προοπτική ειρήνης, οι μετοχές θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε ιστορικά υψηλά.

    Πριν από τη σημερινή ανάκαμψη, ο Dow και ο Nasdaq πλησίαζαν σε επίπεδα «διόρθωσης» (πτώση 10%), έχοντας χάσει περίπου 9,8% από τα ιστορικά υψηλά τους, ενώ ο S&P 500 βρισκόταν περίπου 7% χαμηλότερα.

    Η άνοδος ήταν ευρεία, με κυκλικές μετοχές όπως τράπεζες και βιομηχανίες να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, αλλά και τεχνολογικές εταιρείες να κινούνται ανοδικά. Οι JPMorgan Chase και Morgan Stanley ενισχύονται περίπου 2%, όπως και οι Caterpillar και Deere & Company. Οι Nvidia και Apple καταγράφουν επίσης άνοδο περίπου 2%.

    Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta Air Lines και η United Airlines, σημειώνουν άνοδο άνω του 4% λόγω της πτώσης του πετρελαίου. Αντίθετα, οι ενεργειακές μετοχές υποχωρούν, με τις Exxon Mobil και Chevron να κινούνται πτωτικά.

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow και ο Nasdaq είχαν χάσει περίπου 2%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,5%, επηρεασμένοι από τη σύγκρουση με το Ιράν. Για τον Dow, αυτή ήταν η πρώτη τετραεβδομαδιαία πτωτική πορεία από το 2023.

    Όπως σημείωσε ο Art Hogan της B. Riley Wealth Management, «η αγορά διψούσε για οποιοδήποτε θετικό νέο, και αυτό φαίνεται –τουλάχιστον επιφανειακά– να είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο. Αν συνεχιστεί η πτώση στις τιμές της ενέργειας, η αγορά μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο έτοιμο να κινηθεί ανοδικά».

    #Wall_Street #Dow #Nasdaq #S&P_500
    admin

    Keep Reading

    H Wall Street «γιόρτασε» το άνοιγμα του Ορμούζ – Ρεκόρ σε όλους τους δείκτες  

    «Κύμα» ανόδου στις ευρωαγορές μετά το άνοιγμα του Ορμούζ

    «Πάρτυ» ανόδου στη Wall Street μετά το άνοιγμα του Ορμούζ

    Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές εν αναμονή των γεωπολιτικών εξελίξεων

    Πτωτικές τάσεις στις ασιατιατικές αγορές ελέω Μέσης Ανατολής

    Άνοδος στη Wall Street με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    «Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»: Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό

    April 20, 2026

    Νίκη του Ράντεφ στη Βουλγαρία, πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις

    April 20, 2026

     Φάμελλος: «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό αλλαγή της κυβέρνησης»

    April 20, 2026

    «Τελευταία ευκαιρία»: Ο Τραμπ απειλεί ξανά να «ανατινάξει όλο το Ιράν», αν δεν κάνει συμφωνία – Στέλνει στο Ισλαμαμπάντ Βανς με Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες

    April 20, 2026

    Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.