Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Εβροφάρμα: Αυξημένα 24% τα EBITDA το 2025 – Στα 49,443 εκατ. ευρώ ο τζίρος

    April 17, 2026

    Και επίσημα από Δευτέρα η ΕΧΑΕ γίνεται Euronext Athens – Δεν αλλάζει ο κωδικός ΟΑΣΗΣ

    April 17, 2026

    Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην τα ξανακλείσει, λέει ο Τραμπ – Θα τα κλείσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός, απειλεί η Τεχεράνη

    April 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Εβροφάρμα: Αυξημένα 24% τα EBITDA το 2025 – Στα 49,443 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    • Και επίσημα από Δευτέρα η ΕΧΑΕ γίνεται Euronext Athens – Δεν αλλάζει ο κωδικός ΟΑΣΗΣ
    • Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην τα ξανακλείσει, λέει ο Τραμπ – Θα τα κλείσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός, απειλεί η Τεχεράνη
    • Ελλάκτωρ: Στα 152,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
    • Γερμανία: Ο πόλεμος στο Ιράν φρενάρει την ανάπτυξη
    • TREK Development: Διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ/μετοχή – Στις 22/4 η αποκοπή
    • Alpha Bank ο «ηγέτης» στο ράλι: Ο ΓΔ πάνω απο τις 2.300 μονάδες με τζίρο 323 εκατ. ευρώ
    • Φίτσο: Η Σλοβακία θα προσφύγει στο ΔΕΕ για την απαγόρευση εισόδου ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Friday, April 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»ALPHA BANK
    alpha-bank:-Παρέδωσε-περισσότερα-από-19.000-τεμάχια-ιατροφαρμακευτικού-εξοπλισμού-στην-Κεντρική-Μακεδονία
    Alpha Bank: Παρέδωσε περισσότερα από 19.000 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στην Κεντρική Μακεδονία

    Alpha Bank: Παρέδωσε περισσότερα από 19.000 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στην Κεντρική Μακεδονία

    By adminMarch 23, 2026 ALPHA BANK No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η Alpha Bank συνεχίζει να επενδύει ουσιαστικά στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας, υλοποιώντας για 12η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», το οποίο φέτος ενίσχυσε δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Η τράπεζα, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», παρέδωσε συνολικά 19.818 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού σε 11 δομές υγείας και φροντίδας σε 10 περιοχές της Περιφέρειας.

    Ειδικότερα, ενίσχυσε με ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα και αναλώσιμα τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρειας, Αριδαίας, Λιτόχωρου, Πύργου – Χαλάστρας, Ηράκλειας, Κασσανδρείας και Πολυκάστρου, καθώς και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Παράρτημα
    Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας», τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Διαμαντίδειος Στέγη»- Μέριμνα Ποντίων Κυριών καθώς και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών.

    Παράλληλα, για τέταρτη συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «GivMed – Share medicine share life», η δράση εταιρικού εθελοντισμού «Μαζί, συγκεντρώνουμε φάρμακα». Φέτος, η δράση απέκτησε πιο συμμετοχικό χαρακτήρα, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν ενεργά, όχι μόνο εργαζόμενοι της τράπεζας, αλλά και πελάτες των καταστημάτων, καθώς και μαθητές από πέντε σχολεία της Περιφέρειας (7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας – Ξενιτίδειο, 11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης).

    Η διεύρυνση αυτή ενίσχυσε σημαντικά την πρωτοβουλία, καλλιεργώντας παράλληλα την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 1.364 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας συνολικής αξίας 11.237,07 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν σε οχτώ δομές της Περιφέρειας: στα Κοινωνικά Φαρμακεία Θεσσαλονίκης, Βισαλτίας, Βέροιας, Παιονίας και Έδεσσας-Θέλκου καθώς και στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, στο Γηροκομείο «Ο Καλός Σαμαρείτης Κατερίνης» και στο Ίδρυμα Αγάπης και Οίκος Ευγηρίας Αρναίας – Παναγία του Ακάθιστου.

    Η Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, Ρούλη Χριστοπούλου δήλωσε: «Για μία ακόμη χρονιά, το «Mαζί, με στόχο την υγεία», συνεχίζει να στηρίζει δομές υγείας και φροντίδας συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών. Είναι ένα Πρόγραμμα που αποδεδειγμένα έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο σύστημα υγείας της χώρας εδώ και 12 χρόνια. Συνεχίζουμε και το 2026 τη δράση μας, με βασική προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη των πολιτών και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

    Λίγα λόγια για το «Μαζί με στόχο την υγεία»

    Η τράπεζα στηρίζει δομές υγείας και φροντίδας σε όλη τη χώρα, δίνοντας προτεραιότητα σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο να μειώσει τις ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης.

    Μέχρι σήμερα, έχουν ενισχυθεί 138 δομές σε όλη την Ελλάδα με 421.839 τεμάχια ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Οι δομές εξοπλίζονται με βάση τις καταγεγραμμένες τους ανάγκες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και στην ενίσχυση του του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

    Σύμφωνα με τη Μελέτη Μέτρησης Κοινωνικού Αντικτύπου, αποδεικνύεται η μεγάλη συνεισφορά του Προγράμματος, καθώς για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε σε αυτό, επεστράφη κοινωνική αξία ύψους τουλάχιστον 11,46 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη

    Πλειστηριασμοί: Το οικόπεδο στο… δρόμο του Χρηματιστηρίου και μια ιδιαίτερη βίλα στο Πανόραμα (pics)

    ΕΝΦΙΑ: Ώρα για διορθώσεις στα εκκαθαριστικά

    Αφθώδης πυρετός: Xιλιάδες πασχαλινά αρνιά εκτός αγοράς και χάος με το γάλα – Η τέλεια καταιγίδα για την κτηνοτροφία

    Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

    admin

    Keep Reading

    Alpha Bank Campus: Δύο ιστορικά κτήρια της τράπεζας υποδέχθηκαν πάνω από 500 επισκέπτες με αφορμή το Open House Athens

    Alpha Bank: Η Qube Research κατέχει Equity Swaps για το 1% των μετοχών

    H Alpha Bank συμβάλλει στην αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά

    Alpha Bank: Aπόκτηση του 69,61% της Alpha Trust Συμμετοχών και προαιρετική δημόσια πρόταση για τις υπολειπόμενες μετοχές

    Στην Κρήτη η διοίκηση της Alpha Bank: Εταίρος ανάπτυξης και ανθεκτικότητας με χρηματοδοτήσεις άνω του €1 δισ.

    Alpha Bank: Μετασχηματισμός σε βάθος της λιανικής τραπεζικής

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Εβροφάρμα: Αυξημένα 24% τα EBITDA το 2025 – Στα 49,443 εκατ. ευρώ ο τζίρος

    April 17, 2026

    Και επίσημα από Δευτέρα η ΕΧΑΕ γίνεται Euronext Athens – Δεν αλλάζει ο κωδικός ΟΑΣΗΣ

    April 17, 2026

    Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην τα ξανακλείσει, λέει ο Τραμπ – Θα τα κλείσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός, απειλεί η Τεχεράνη

    April 17, 2026

    Ελλάκτωρ: Στα 152,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025

    April 17, 2026

    Γερμανία: Ο πόλεμος στο Ιράν φρενάρει την ανάπτυξη

    April 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.