Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    «Εγώ είμαι ο Ιησούς»: 20χρονος σκότωσε φύλακα σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Χαβάη, κυκλοφορούσε γυμνός και ούρλιαζε στους δρόμους

    August 10, 2026

    Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν

    August 10, 2026

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • «Εγώ είμαι ο Ιησούς»: 20χρονος σκότωσε φύλακα σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Χαβάη, κυκλοφορούσε γυμνός και ούρλιαζε στους δρόμους
    • Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν
    • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό
    • Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»
    • Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»
    • Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς
    • Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή
    • Ο Πεζεσκιάν διόρισε τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, August 10
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Ευρώπη
    Κύπρος:-Μηδενικός-ΦΠΑ-σε-τρόφιμα,-φθηνότερο-ρεύμα-και-καύσιμα
    Κύπρος: Μηδενικός ΦΠΑ σε τρόφιμα, φθηνότερο ρεύμα και καύσιμα

    Κύπρος: Μηδενικός ΦΠΑ σε τρόφιμα, φθηνότερο ρεύμα και καύσιμα

    By adminMarch 27, 2026 Ευρώπη No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την στήριξη των καταναλωτών και την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

    Ειδικότερα, η Λευκωσία θα μειώσει περαιτέρω τον φόρο προστιθέμενης αξίας στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, θα μειώσει τους φόρους στα καύσιμα και θα επιδοτήσει τους μισθούς στον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί βασικό τομέα της οικονομίας.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Η Κύπρος καταγράφει σημαντική επιβράδυνση στις τουριστικές κρατήσεις, καθώς η σύγκρουση που πλήττει την περιοχή δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια στους ταξιδιώτες, ιδίως μετά την επίθεση με drone στη βάση Ακρωτηρίου στις 2 Μαρτίου.

    Ο Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο και τον Μάιο και θα έχουν διαφορετική διάρκεια.

    Το μέτρο για την επιδότηση των μισθών στον τουριστικό τομέα έως και 30% ισχύει για τον Απρίλιο του 2026, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στο 5% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών θα ισχύει μέχρι τον Μάρτιο του 2027, ανέφερε. Ο συντελεστής ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια έχει ήδη μειωθεί στο 9% από 19%, λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

    Το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια θα προστεθούν στον κατάλογο μηδενικού ΦΠΑ από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά που ήδη εξαιρούνται. Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται σε 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα θα μειωθεί κατά 8,33 σεντς ανά λίτρο για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2026, με κόστος 18,6 εκατομμύρια ευρώ. Παρότι αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, το μέτρο απαιτεί κοινοβουλευτική έγκριση και θα τεθεί σε ισχύ μετά τις 3 Απριλίου, με το νομοσχέδιο να πρόκειται να ψηφιστεί στην επόμενη ολομέλεια στις 2 Απριλίου.

    «Όπως λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για τη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών, το ίδιο πράττουμε και σε ό,τι αφορά την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων», είπε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά τις ανακοινώσεις.

    - Reuters, Φιλελεύθερος Κύπρου

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Bank of America: Η Gen Z αποταμιεύει λιγότερο από κάθε άλλη γενιά, δίνει προτεραιότητα στις «μικρές απολαύσεις»

    Η Κίνα σαρώνει, η Ευρώπη απολύει: Το μεγάλο βιομηχανικό ξεκαθάρισμα

    Μπάρκιν (Fed): Τα στοιχεία για την απασχόληση τον Ιούλιο συμβαδίζουν με την πρόσφατη τάση

    ΗΠΑ: Απροσδόκητη απώλεια 23.000 θέσεων τον Ιούλιο

    Γερμανία: Αυξάνεται το χρέος για τους προμηθευτές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με μελέτη

    Ερυθρά Θάλασσα: Πώς τα δεξαμενόπλοια συγκαλύπτουν τον προορισμό τους για να αποφύγουν επιθέσεις των Χούθι

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    «Εγώ είμαι ο Ιησούς»: 20χρονος σκότωσε φύλακα σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Χαβάη, κυκλοφορούσε γυμνός και ούρλιαζε στους δρόμους

    August 10, 2026

    Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν

    August 10, 2026

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.