Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Kanzlertausch το φθινόπωρο στη Γερμανία; Παρασκηνιακές συζητήσεις για αντικατάσταση του Μερτς το φθινόπωρο

    August 8, 2026

    Από το «φυτώριο» της Ουκρανίας στα καρτέλ της Κολομβίας: Αντάρτες και μέλη συμμοριών εκπαιδεύονται στον πόλεμο των drones

    August 8, 2026

    Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού

    August 8, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Kanzlertausch το φθινόπωρο στη Γερμανία; Παρασκηνιακές συζητήσεις για αντικατάσταση του Μερτς το φθινόπωρο
    • Από το «φυτώριο» της Ουκρανίας στα καρτέλ της Κολομβίας: Αντάρτες και μέλη συμμοριών εκπαιδεύονται στον πόλεμο των drones
    • Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού
    • Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στα καμένα της Δ. Αττικής: «Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας»
    • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία: Δασμοί 500% για το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
    • ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας – Χαιρετίζει η Λάιεν
    • Δεύτερη σερί εβδομάδα ανόδου στη Wall Street – Οι πρωταγωνιστές του ράλι
    • ΕΛ.Α.Σ.: Πόσες ακόμη εργολαβίες χρειάζεται το Ελληνικό Κτηματολόγιο αντί για ένα σχέδιο στελέχωσης;
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, August 8
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Φλωρίδης-σε-Καρυστιανού:-«Στις-δίκες-δεν-προβλέπονται-ειδικές-θέσεις-για-υποψήφιους-αρχηγούς-κομμάτων»
    Φλωρίδης σε Καρυστιανού: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων»

    Φλωρίδης σε Καρυστιανού: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων»

    By adminMarch 28, 2026 Πολιτική No Comments6 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Απαντήσεις προς τη Μαρία Καρυστιανού, η οποία έκανε λόγο για πιθανή νέα αναβολή στη δίκη για τα Τέμπη την 1η Απριλίου, έδωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Στη συνέχεια υπήρξε και νέα τοποθέτηση από την πρώην πρόεδρο του συλλόγου συγγενών των θυμάτων.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι «εδώ έχουμε έναν χώρο που όσον αφορά τις δυνατότητές του είναι καλύτερος από το Εφετείο με πολύ λιγότερους συντελεστές από τη δίκη για το Μάτι, το θέμα δεν είναι ποιος θέλει να είναι πάνω και ποιος κάτω. Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων».

    Συμπλήρωσε ακόμη πως «με βάση τα προβλεπόμενα, στην αίθουσα θα μπουν οι δικηγόροι, υπάρχουν 110 θέσεις με έδρανα και 100 θέσεις εργασίας, μετά θα μπουν αυτοί που πρέπει να νομιμοποιηθούν, αυτοί πρέπει να είναι στην αίθουσα. Στο πρώτο επίπεδο έχουμε 360 θέσεις, με τους 250 δικηγόρους που δηλώθηκαν στην ανάκριση, έχουμε χώρο για να τοποθετηθούν. Δεν αποκλείεται κανένας. Όταν στη δίκη για το Mάτι που είχε πολύ περισσότερους συγγενείς και μάρτυρες και η δίκη έγινε σε αίθουσα ίδια ή μικρότερη, ποιο είναι το πρόβλημα εδώ;», μιλώντας στο Action24.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για «γνωστό πολιτικό παιχνίδι από κάποια μειοψηφία που δεν επιθυμεί να γίνει η δίκη για τα Τέμπη», επισημαίνοντας ότι «κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών της ανάκρισης έγινε μια τεράστια προσπάθεια να μην ξεκινήσει η δίκη γιατί στόχος ήταν όσο δεν ξεκινάει η δίκη, τα στοιχεία δεν μπορούν να έρθουν στο φως ώστε να έρθει η κάθαρση».

    Αναφερόμενος, επίσης, σε όσα ειπώθηκαν για την πρόεδρο του δικαστηρίου, τόνισε ότι «εάν είχε διαβαστεί σωστά η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου εκεί υπήρχε μια αναφορά ότι οι δικαστές δέχονται απειλές για τη ζωή του. Αυτό δεν προσέχθηκε ότι οι δικαστές απειλούνται από κυκλώματα βρώμικα, χρυσαυγίτικα γιατί στην πραγματικότητα έχουμε μια υποκατάσταση του χρυσαυγιτισμού από μια μερίδα με επικεφαλής την κυρία Κωνσταντοπούλου».

    Κλείνοντας, ανέφερε πως «τραμπουκισμοί εναντίον του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης, απειλές κατά δικαστών, απόπειρα ανατροπής της θεσμικής λειτουργίας της χώρας. Η Χρυσή Αυγή γιατί ψηφιζόταν από μια μερίδα του κόσμου να πάει στη Βουλή; Για να διαλύσει τη Βουλή και να τους πλακώνει όλους. Η κυρία Κωνσταντοπούλου από ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί αντιμετωπίζει κακούργημα γιατί κατέγραψε μια δικαστή και δημοσίευσε το βίντεο στα social media, αυτό είναι κακούργημα».

    Η απάντηση Καρυστιανού

    Η Μαρία Καρυστιανού αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του υπουργού, ασκώντας σκληρή κριτική.

    Όπως ανέφερε:

    «Μια χώρα που δίδαξε τη δημοκρατία ζει την κατάντια να έχει Υπουργό Δικαιοσύνης τον Γιώργο Φλωρίδη, ένα πρόσωπο, το οποίο στερείται ενσυναίσθησης και στοιχειωδών γνώσεων για το ότι οι παράγοντες της δίκης, διάδικοι, μηνυτές, κατηγορούμενοι, συνήγοροι και μάρτυρες πρέπει να έχουν θέσεις και όχι να στοιβάζονται όρθιοι, σαν τα ποντίκια.
    Και όχι βέβαια οι υποψήφιοι αρχηγοί που μονοπωλούν τη σκέψη σας κ. Φλωρίδη γιατί αποκαλύπτουν τα συνεχή σκάνδαλα της Κυβέρνησης που σήμερα υπηρετείτε και έτσι τρίζει η δική σας “καρεκλίτσα”, με την οποία και μόνο ασχολείστε.

    Πέρα από αυτά όμως καλώ το ΤΕΕ να κάνει αυτοψία, επιμέτρηση και πιστοποίηση για το αν ο προυπολογισμός της ανακαίνισης του 1.600.000 ευρώ αληθινά υλοποιήθηκε ή όχι και αν ναι με ποιό ποσοστό υπεριτμολόγησης. Και βέβαια καλώ το ΤΕΕ να συγκρίνει την αίθουσα – αχούρι που ανακαίνισε ο κ. Φλωρίδης με 1.600.000€ με την από πολλού λειτουργούσα δικαστική αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου έγιναν οι μεγάλες δίκες, ώστε πέρα από την αναισθησία, αναλγησία, υποκρισία και ειρωνεία, να αναδειχθεί περίτρανα και το ψεύδος του.

    Φτάνει πια η ατιμωρησία. Απαιτούμε ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ για το δημόσιο χρήμα ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΤΕ και ΣΕΒΑΣΜΟ στους ΠΟΛΙΤΕΣ της χώρας!»

    Μια χώρα που δίδαξε τη δημοκρατία ζει την κατάντια να έχει Υπουργό Δικαιοσύνης τον Γιώργο Φλωρίδη, ένα πρόσωπο, το οποίο στερείται ενσυναίσθησης και στοιχειωδών γνώσεων για το ότι οι παράγοντες της δίκης, διάδικοι, μηνυτές, κατηγορούμενοι, συνήγοροι και μάρτυρες πρέπει να… pic.twitter.com/6RT8AtJGRE

    — Maria Karystianou (@mkaristianou) March 28, 2026

    Τι είχε δηλώσει αρχικά η Μαρία Καρυστιανού

    Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή η Μαρία Καρυστιανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει οριστεί για την 1η Απριλίου στη Λάρισα, ενδέχεται να αναβληθεί εκ νέου.

    Όπως σημείωσε: «Μήπως ήταν σκόπιμο; Περιμέναμε τρία χρόνια την πρώτη μέρα της δίκης και δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα; Αντί να ξεκινήσει η δίκη είχαμε καβγάδες, ένταση και ψυχική κούραση. Μήπως ο στόχος είναι να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στη δίκη και να σταματήσει να ασχολείται ο κόσμος;», μιλώντας στο OPEN.

    Επιπλέον, χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξή για μία αίθουσα που ακούσαμε τα καλύτερα και που ετοιμάζονταν δύο χρόνια», επισημαίνοντας: «Ακούσαμε το κόστος της, περιμέναμε μία σούπερ αίθουσα και βρεθήκαμε στο μικρό κτίριο χωρητικότητας 400 ατόμων. Γνώριζαν οι αρμόδιοι, γνώριζε ο κύριος Φλωρίδης ότι 650 είναι οι παράγοντες της δίκης. Πώς είναι δυνατόν να τους στοιβάξεις σε μία αίθουσα χωρητικότητας 400 ατόμων; Ίσως υπήρχε μία σκοπιμότητα. Πάλι πιστεύω ότι δεν θα γίνει η δίκη, θα πάμε σε αναβολή και δεν ξέρω πότε θα λυθεί το πρόβλημα».

    Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε να κατέβουμε στην κάτω αίθουσα και να παρακολουθούμε τη δίκη από την τηλεόραση. Πού οδηγούμαστε; Δεν θα μπορέσει να γίνει η δίκη επειδή είναι ανίκανοι και δεν φρόντισαν το χωροταξικό;»

    Επιπλέον, χαρακτήρισε τη διαδικασία «κολοβή» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή η δίκη των Τεμπών θα ξαναγίνει σωστά. Ξεκινώντας από την ανακριτική διαδικασία όπου θα οδηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους και στη σωστή δίκη. Δεν θα είναι μόνο 36 οι κατηγορούμενοι, θα είναι πολύ παραπάνω. Έχουμε τρία εγκλήματα: Το έγκλημα της σύγκρουσης, το έγκλημα της πυρόσφαιρας και το έγκλημα της συγκάλυψης. Θα χρειαστούμε μία πολύ μεγάλη αίθουσα για να γίνει σωστά η δίκη. Μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας και δεν μπορεί να γίνει όταν πας με έναν τόσο περιορισμένο κατηγορητήριο και υπό αυτές τις συνθήκες που είδαμε στη δίκη στη Λάρισα».

    Τέλος, ανέφερε: «Δεν περιμένω πολλά από τη δίκη. Σε κάθε ποινική δικογραφία είναι μία δυναμική κατάσταση που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψουν πράγματα. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου για το πώς μπορεί να αξιοποίηση η έδρα τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι αντιδράσεις των συγγενών δεν περιλάμβαναν απειλές.

    Σχολιάζοντας και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, είπε:

    «Ήταν ντροπή το δελτίο Τύπου. Ήταν αξιολογικές κρίσεις από έναν πρόεδρο μίας ένωσης προς έναν πολίτη που διαμαρτύρεται για τα έκτροπα που συμβαίνουν. Ντροπή. Ένας δικαστής δεν πρέπει να εκφράζει δημόσια τη γνώμη του για κάποιον πολίτη, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός».

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού

    Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στα καμένα της Δ. Αττικής: «Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας»

    ΕΛ.Α.Σ.: Πόσες ακόμη εργολαβίες χρειάζεται το Ελληνικό Κτηματολόγιο αντί για ένα σχέδιο στελέχωσης;

    ΠΑΣΟΚ για αρχειοθέτηση υποκλοπών: Όσο οι αρχειοθετήσεις συνεχίζονται, οι σκιές παραμένουν και μεγαλώνουν

    ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας

    Σκέρτσος: Μην σταματήσουμε να επενδύουμε στην πρόληψη, η μεγαλύτερη τιμή στους νεκρούς πυροσβέστες και πιλότους

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Kanzlertausch το φθινόπωρο στη Γερμανία; Παρασκηνιακές συζητήσεις για αντικατάσταση του Μερτς το φθινόπωρο

    August 8, 2026

    Από το «φυτώριο» της Ουκρανίας στα καρτέλ της Κολομβίας: Αντάρτες και μέλη συμμοριών εκπαιδεύονται στον πόλεμο των drones

    August 8, 2026

    Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού

    August 8, 2026

    Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στα καμένα της Δ. Αττικής: «Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας»

    August 8, 2026

    Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία: Δασμοί 500% για το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

    August 7, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.