Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Μαύρη Θάλασσα: Η πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη για την εμπορική ναυτιλία, στο στόχαστρο πλοία και πληρώματα

    August 8, 2026

    Νέα στρατηγική κίνηση της ΔΕΗ με εξαγορές θυγατρικών στην Πολωνία και Ουγγαρία

    August 8, 2026

    «Η αεροπορική ισχύς έχει όρια»: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ «ψάχνει έξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν, λέει το CNN

    August 8, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Μαύρη Θάλασσα: Η πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη για την εμπορική ναυτιλία, στο στόχαστρο πλοία και πληρώματα
    • Νέα στρατηγική κίνηση της ΔΕΗ με εξαγορές θυγατρικών στην Πολωνία και Ουγγαρία
    • «Η αεροπορική ισχύς έχει όρια»: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ «ψάχνει έξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν, λέει το CNN
    • Σοβαρά επεισόδια στο Νόρφολκ της Βρετανίας, η αστυνομία φυγάδευσε παράνομους μετανάστες από κτίριο υπό τις απειλές των κατοίκων, βίντεο
    • Kanzlertausch το φθινόπωρο στη Γερμανία; Παρασκηνιακές συζητήσεις για αντικατάσταση του Μερτς το φθινόπωρο
    • Από το «φυτώριο» της Ουκρανίας στα καρτέλ της Κολομβίας: Αντάρτες και μέλη συμμοριών εκπαιδεύονται στον πόλεμο των drones
    • Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού
    • Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στα καμένα της Δ. Αττικής: «Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, August 8
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    ΤτΕ:-Μειώθηκαν-τα-επιτόκια-χορηγήσεων-τον-Φεβρουάριο-–-Αμετάβλητο-το-επιτόκιο-καταθέσεων
    ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο – Αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων

    ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο – Αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων

    By adminApril 1, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τον Φεβρουάριο του 2026, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 0,31%.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Τον Φεβρουάριο του 2026, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,31%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 4,57%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων μειώθηκε στις 4,26 εκατοστιαίες μονάδες.

    Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του 2026, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 0,30% και 4,58% αντίστοιχα.

    Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στις 4,28 εκατοστιαίες μονάδες.

    Επιτόκια νέων καταθέσεων και δανείων σε ευρώ

    Νέες Καταθέσεις

    Τον Φεβρουάριο του 2026, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 0,31%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και 0,10% αντίστοιχα.

    Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά διαμορφώθηκε στο 1,11% από 1,14% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο από επιχειρήσεις παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 1,71%.

    Νέα Δάνεια

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,57%.

    Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε αμετάβλητο στο 14,72%.

    Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 11,07%, ενώ το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε 3,36%.

    Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,49%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 6,83%.

    Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,03%. Το μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,19%.

    Όσον αφορά τη διάρθρωση των επιτοκίων ως προς το ύψος του δανείου σημειώνεται ότι το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,74%, για δάνεια από 250.001 μέχρι 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης στο 4,36%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,94%.

    Επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων και δανείων σε ευρώ

    Υφιστάμενες Καταθέσεις

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,30%, τον Φεβρουάριο του 2026.

    Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 1,14%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο από επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,70%.

    Υφιστάμενα Δάνεια

    Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,58%.

    Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,60%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταναλωτικών και λοιπών δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα διαμορφώθηκε στο 8,29% από 8,26% τον προηγούμενο μήνα.

    Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των επιχειρηματικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,10%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 5,34%.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Νέα στρατηγική κίνηση της ΔΕΗ με εξαγορές θυγατρικών στην Πολωνία και Ουγγαρία

    ΔΕΗ: Κίνηση-ματ άνω των 2 GW στην Κεντρική Ευρώπη – Χτίζει τον νέο ενεργειακό της διάδρομο έως το 2030

    ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

    Flexopack: Στα 6,49 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την άσκηση stock options

    Μπήτρος: Τροποποιήθηκε η συμφωνία εξυγίανσης θυγατρικής

    Μπήτρος: Τροποποιήθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης της θυγατρικής

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Μαύρη Θάλασσα: Η πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη για την εμπορική ναυτιλία, στο στόχαστρο πλοία και πληρώματα

    August 8, 2026

    Νέα στρατηγική κίνηση της ΔΕΗ με εξαγορές θυγατρικών στην Πολωνία και Ουγγαρία

    August 8, 2026

    «Η αεροπορική ισχύς έχει όρια»: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ «ψάχνει έξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν, λέει το CNN

    August 8, 2026

    Σοβαρά επεισόδια στο Νόρφολκ της Βρετανίας, η αστυνομία φυγάδευσε παράνομους μετανάστες από κτίριο υπό τις απειλές των κατοίκων, βίντεο

    August 8, 2026

    Kanzlertausch το φθινόπωρο στη Γερμανία; Παρασκηνιακές συζητήσεις για αντικατάσταση του Μερτς το φθινόπωρο

    August 8, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.