Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν

    August 10, 2026

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν
    • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό
    • Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»
    • Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»
    • Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς
    • Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή
    • Ο Πεζεσκιάν διόρισε τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
    • SpaceX: Ένα τρισεκατομμύριο Watt φιλοδοξίας
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, August 10
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    ceo-geely:-«Η-επιβίωση-της-volvo-εξαρτάται-από-τη-στενότερη-συνεργασία-μαζί-μας»
    CEO Geely: «Η επιβίωση της Volvo εξαρτάται από τη στενότερη συνεργασία μαζί μας»

    CEO Geely: «Η επιβίωση της Volvo εξαρτάται από τη στενότερη συνεργασία μαζί μας»

    By adminApril 1, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Ο μόνος τρόπος επιβίωσης της Volvo Cars καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, είναι η συνεργασία με τις άλλες μάρκες αυτοκινήτων της μητρικής Geely», δήλωσε ο Λι Σούφου

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Χάκαν Σάμουελσον, και ο πρόεδρος της Geely Holding, Λι Σούφου, παρερεύθησαν στην ετήσια συνάντηση της Volvo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στις 31 Μαρτίου 2026. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Volvo Cars, Λι Σούφου, θέλει τα υποχρησιμοποιούμενα ευρωπαϊκά εργοστάσια της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να κατασκευάζουν οχήματα για την κινεζική αδελφή μάρκα Geely.

    «Ο μόνος τρόπος επιβίωσης της Volvo Cars καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, είναι η συνεργασία με τις άλλες μάρκες αυτοκινήτων της μητρικής Geely», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του σουηδικού ομίλου και της Geely Holding, Λι Σούφου. Η ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ εμπορικών σημάτων και η βαθύτερη ενσωμάτωση των προμηθευτών αποτέλεσαν ακρογωνιαίους λίθους της στρατηγικής του Χ. Σάμουελσον, μετά την επιστροφή του στη σουηδική μάρκα πριν από ένα χρόνο.

    Ο κ. Σάμουελσον προχώρησε γρήγορα σε μια σειρά από απότομες αλλαγές και σύναψε πολλαπλές συμφωνίες με τις μάρκες της Geely, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για την κατασκευή του Polestar 7 στο επερχόμενο εργοστάσιο της Volvo στο Κόσιτσε της Σλοβακίας. Η Volvo έχει επίσης γίνει ο Ευρωπαίος διανομέας της Lynk & Co και έχει αναδιαμορφώσει τη δική της σειρά μοντέλων, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα plug-in υβριδικά οχήματα.

    Ο Λι Σούφου — γνωστός και ως Έρικ Λι — δήλωσε ότι ο στενότερος συντονισμός σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία της Geely ήταν απαραίτητος, καθώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται ραγδαίες αλλαγές. «Η εργασία σε απομόνωση θα οδηγήσει τελικά σε μια αυτοκαταστροφική πορεία προς την απαξίωση», δήλωσε ο Λι στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στο Γκέτεμποργκ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία του Λι, Geely Auto, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κόμβος της σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των οχημάτων που διαχειρίζεται μέχρι το επόμενο έτος, καθώς ο όμιλος εντείνει τις προσπάθειές του να ανταγωνιστεί στην περιοχή και να επιταχύνει την κυκλοφορία νέων μοντέλων σε μάρκες όπως οι Geely Auto, Zeekr και Lynk & Co.

    Η Geely Holding στοχεύει να καταταχθεί μεταξύ των πέντε κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων έως το 2030, με το ένα τρίτο αυτών των πωλήσεων να πραγματοποιούνται εκτός Κίνας, βασιζόμενη σε μάρκες της όπως η Volvo Cars και η Polestar.

    Ο κ. Σάμουελσον δήλωσε ότι οι συνεργασίες μεταξύ των μαρκών Geely προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για την υπεράσπιση της θέσης της Volvo στην αγορά, καθώς οι Κινέζοι ανταγωνιστές επεκτείνονται.

    «Είναι το πώς μπορούμε, με έναν πραγματικά θετικό τρόπο, να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη Volvo ως μάρκα και ως ανεξάρτητη εταιρεία», δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του την Τρίτη 31/3/2026.

    Η Volvo συσφίγγει τους δεσμούς της με τις αδελφές μάρκες. Η Polestar, η οποία προηγουμένως ανήκε κατά πλειοψηφία στην Volvo Cars πριν εκποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στον συνιδρυτή της Geely Holding το 2024, έχει ήδη βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε πόρους και χρηματοδότηση από τον ιδιοκτήτη της για να βοηθήσει στην κατασκευή των οχημάτων της, καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη παραμένουν κάτω από τις προσδοκίες.

    Νωρίτερα την Τρίτη, η Volvo Cars και η Polestar ανακοίνωσαν ότι η παραγωγή του Polestar 3 — ενός αδελφού αυτοκινήτου του EX90 της Volvo — θα παράγεται από τώρα και στο εξής μόνο στο εργοστάσιο της Volvo στη Νότια Καρολίνα και ότι η παραγωγή του αυτοκινήτου στην Κίνα θα σταματήσει.

    Το Polestar 3 μοιράζεται σχεδιασμό, τεχνολογία και τιμολόγηση με το EX90 της Volvo, του οποίου οι χαμηλότερες πωλήσεις συνέβαλαν σε απομείωση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον περασμένο Ιούλιο.

    --

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook

    «Καθαρίζοντας» τα διαστημικά σκουπίδια: Μια νέα αγορά γεννιέται

    Η Irregular στο επίκεντρο των περιστατικών με «ανεξέλεγκτα» μοντέλα AI

    Amazon: Έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος ρυπαντής στις ΗΠΑ

    Τράπεζες: Στα 15 δισ. ευρώ ο στόχος για νέα δάνεια το 2026

    Η επίθεση στη Hugging Face σηματοδοτεί την έναρξη μιας επικίνδυνης εποχής κυβερνοεπιθέσεων με AI

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Το PKK καταγγέλλει «σοβαρά λάθη» στο νομοσχέδιο για τους μαχητές του και ζητά την αποφυλάκιση Οτσαλάν

    August 10, 2026

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026

    Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.