Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026

    May 13, 2026

    Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026

    May 13, 2026

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής

    May 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026
    • Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026
    • Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής
    • AustriaCard: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Dai Nippon Printing
    • OMFIF: Η Κίνα ξοδεύει χωρίς πειθαρχία, η Ευρώπη ξεχνά τι κατέχει
    • Πόλεμος με το Ιράν: Ο «λογαριασμός» των 29 δισ. δολαρίων πιέζει τον Τραμπ και διχάζει το Κογκρέσο
    • Trade Estates: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 19% το α’ τρίμηνο
    • Νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο – 5 ηλεκτρονικά «σφυριά» της ΑΑΔΕ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, May 13
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    Άνοδος-στις-ευρωαγορές-με-φόντο-τις-ελπίδες-επανέναρξης-των-διαπραγματεύσεων-ΗΠΑ-Ιράν
    Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις ελπίδες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν

    Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις ελπίδες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν

    By adminApril 14, 2026 Αγορές No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις ελπίδες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν

    Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται υψηλότερα την Τρίτη του Πάσχα (14/4), εν μέσω ελπίδων ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα μπορούσαν να επαναληφθούν, παρά το γεγονός ότι χθες τέθηκε σε ισχύ ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών.

    Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,75% κινούμενος στις 618.44 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται επίσης ανοδικά.

    Πιο συγκεκριμένα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,3% στις 10,614.09 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,95% στις 23,975.21 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 8,279.38 μονάδες.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς δείκτες, ανοδικά κινείται και ο ισπανικός IBEX κατά 0,64% στις 18,139.48 μονάδες. Παράλληλα, ο ιταλικός MIB καταγράφει κέρδη 0,59% στις 47,808.50 μονάδες. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε τη Δευτέρα τον αποκλεισμό ιρανικών λιμανιών, μια εξέλιξη που απειλεί να περιορίσει περαιτέρω την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου τους επόμενους μήνες.

    Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν παρά τον αποκλεισμό.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι προσπάθειες για ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν εξαρτώνται πλέον από την Τεχεράνη, μετά την επιστροφή του από συνομιλίες του Σαββατοκύριακου που δεν οδήγησαν σε σημαντική πρόοδο.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε το πρωί της Τρίτης ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο Ισλαμαμπάντ ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές.

    Από τη μεριά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ «δέχθηκαν κλήση από την άλλη πλευρά», προσθέτοντας ότι «θα ήθελαν πολύ να καταλήξουν σε συμφωνία».

    Ξεχωριστά, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν στόχος του αποκλεισμού είναι να αναγκαστεί το Ιράν να ανοίξει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ή να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος απάντησε: «Και τα δύο αυτά πράγματα, βεβαίως, και ακόμη περισσότερα».

    Σε εταιρικά νέα τώρα, η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την OpenAI για να «φέρει νέες και καλύτερες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς πιο γρήγορα».

    Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει την ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, τον εντοπισμό υποσχόμενων νέων φαρμάκων και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται ώστε ένα φάρμακο να περάσει από το στάδιο της έρευνας στη χρήση από τους ασθενείς, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Λόγω των παραπάνω εξελίξεων, η μετοχή της Novo καταγράφει άνοδο 2%.

    Την ίδια στιγμή, οι μετοχές του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH συνέχισαν να υποχωρούν μετά από απογοητευτική τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τη Δευτέρα. Σήμερα, η μετοχή της υποχωρεί περαιτέρω κατά 2%, μετά από πτώση 4% την προηγούμενη ημέρα.

    Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα αποτελέσματα των εταιρειών Kering, Givaudan, Sika και Publicis Groupe. Στα οικονομικά στοιχεία που αναμένονται περιλαμβάνεται και ο πληθωρισμός της Ισπανίας.

    #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Stoxx_Europe_600 #DAX #FTSE #CAC #IBEX_35 #MIB
    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Η Wall υποχώρησε: Τεχνολογία, πετρέλαιο και «καυτός» πληθωρισμός «φρέναραν» το ράλι

    Ευρωαγορές: Πτώση στα χρηματιστήρια και πίεση στη στερλίνα λόγω πολιτικής κρίσης στη Βρετανία

    Το πληθωριστικό σοκ στις ΗΠΑ ρίχνει τη Wall Street από τα ιστορικά υψηλά

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές εν μέσω φόβων για «κατάρρευση» της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν

    Στα «κόκκινα» οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την κατάσταση της εκεχειρίας

    Ράλι στη Wall: Η τεχνολογία «σπρώχνει» τον S&P σε νέα ιστορικά υψηλά εν μέσω έντασης

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026

    May 13, 2026

    Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026

    May 13, 2026

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής

    May 13, 2026

    AustriaCard: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Dai Nippon Printing

    May 13, 2026

    OMFIF: Η Κίνα ξοδεύει χωρίς πειθαρχία, η Ευρώπη ξεχνά τι κατέχει

    May 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.