Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026

    May 13, 2026

    Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026

    May 13, 2026

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής

    May 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026
    • Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026
    • Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής
    • AustriaCard: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Dai Nippon Printing
    • OMFIF: Η Κίνα ξοδεύει χωρίς πειθαρχία, η Ευρώπη ξεχνά τι κατέχει
    • Πόλεμος με το Ιράν: Ο «λογαριασμός» των 29 δισ. δολαρίων πιέζει τον Τραμπ και διχάζει το Κογκρέσο
    • Trade Estates: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 19% το α’ τρίμηνο
    • Νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο – 5 ηλεκτρονικά «σφυριά» της ΑΑΔΕ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, May 13
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Κικίλιας:-«Ενίσχυση-του-Λιμενικού-στην-Κρήτη-με-επιπλέον-εναέρια-μέσα»
    Κικίλιας: «Ενίσχυση του Λιμενικού στην Κρήτη με επιπλέον εναέρια μέσα»

    Κικίλιας: «Ενίσχυση του Λιμενικού στην Κρήτη με επιπλέον εναέρια μέσα»

    By adminApril 19, 2026 Πολιτική No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την αύξηση των εναερίων μέσων της Frontex στην Κρήτη, τη διαθεσιμότητα δύο μεγάλων Heron drones, με δυνατότητα να επιχειρούν και στα 12 ναυτικά μίλια στη δυτική Λιβύη, καθώς και την ενίσχυση των λιμεναρχείων Κρήτης με 33 επιπλέον μόνιμες θέσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από σειρά συσκέψεων που πραγματοποίησε στα Χανιά, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Λ.Σ., Χρήστο Κοντορουχά.

    Σε ό,τι αφορά στα λιμενικά έργα, ο κ. Κικίλιας τόνισε τη σημασία της έγκρισης του master plan για το λιμάνι της Σούδας. Το σχέδιο προβλέπει έργα επέκτασης και βελτίωσης της λειτουργίας του λιμένα, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως σημείωσε ο υπουργός, ενισχύουν τη δυναμικότητα και την αποδοτικότητα του λιμανιού, το οποίο αποτελεί βασική πύλη μεταφορών, ακτοπλοΐας και θαλάσσιου τουρισμού για την Κρήτη.

    Όπως υπογράμμισε, «η ενίσχυση και η συνολική αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, όπως και ο πρωτογενής τομέας, εξαρτώνται από το πώς λειτουργούμε. Θέλω, λοιπόν – πάνω απ’ όλα – ασφάλεια στα λιμάνια μας και στην ακτοπλοΐα. Είμαστε έτοιμοι και φέτος, να δεχτούμε πολύ κόσμο κατά την τουριστική περίοδο, η οποία δεν περιορίζεται πλέον μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εκτείνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Την ίδια μέριμνα θα δείξουμε και για τα θαλάσσια σπορ, καθώς και για τα μικρά σκάφη που χρησιμοποιούνται, είτε από τουρίστες είτε από ντόπιους, όπως τα yachts».

    Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «οι σύγχρονοι λαθρέμποροι και τα δίκτυα έχουν στοχοποιήσει από την απέναντι πλευρά της Λιβύης, την Κρήτη, και οφείλουμε να κάνουμε όλα αυτά τα οποία πρέπει, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της επόμενης μέρας», όπως είπε.

    Ο υπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη, επισκέφθηκε το πρωί το Λιμεναρχείο Χανίων, όπου, αφού τον υποδέχθηκε ο λιμενάρχης, πλωτάρχης Λ.Σ. Κοκολογιαννάκης Ευάγγελος, μετέβησαν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Χανίων, πραγματοποιώντας διαδοχικές συσκέψεις με όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου, ενώ ο υπουργός ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ.

    Στη συνέχεια, μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, του αντιπεριφερειάρχη Νικόλαου Καλόγερη, του δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτριου Βιρηράκη, του περιφερειάρχη Αστυνομίας στην Κρήτη, υποστράτηγου Γεώργιου Δούκη και του αστυνομικού διευθυντή Χανίων, ταξίαρχου Κανέλλου Νικολάου. Ο υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για το μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή, καθώς και για θέματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία, στις ανάγκες και στις υποδομές του νησιού.

    Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε την προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Αγυιά Χανίων.

    - ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Οι νέες δημοσκοπήσεις, τα διλήμματα και η στρατηγική

    Αμερικανοί βουλευτές ζητούν διευκρινίσεις από τον Ρούμπιο μετά τις δηλώσεις Μπάρακ για F-35 και Τουρκία

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις διαρκείας για συμβασιούχους των δήμων και «διάταξη Βορίδη»

    Τσουκαλάς: Άλλη μία… μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης – 7η από τέλος η Ελλάδα στην απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης

    Σε εξέλιξη η κοινή συνεδρίαση βουλευτών και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ σημαίνει οπισθοδρόμηση

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026

    May 13, 2026

    Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026

    May 13, 2026

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής

    May 13, 2026

    AustriaCard: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Dai Nippon Printing

    May 13, 2026

    OMFIF: Η Κίνα ξοδεύει χωρίς πειθαρχία, η Ευρώπη ξεχνά τι κατέχει

    May 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.