Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Η Αθήνα έγινε ξανά η παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2026

    June 17, 2026

    Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone

    June 17, 2026

    When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Η Αθήνα έγινε ξανά η παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2026
    • Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone
    • When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?
    • Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν
    • Airbnb ή μακροχρόνια μίσθωση το 2026: Πού βγάζουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες
    • Public Βραβεία Βιβλίου 2026: Η εορταστική εκδήλωση του βιβλίου αναγνώρισε τους φετινούς νικητές
    • Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους
    • Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, June 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    Ανοδικό-ξεκίνημα-στη-wall-street-–-Μάκρο-και-Μέση-Ανατολή-στο-επίκεντρο
    Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street – Μάκρο και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

    Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street – Μάκρο και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

    By adminMay 8, 2026 Αγορές No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street – Μάκρο και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

    Με κέρδη άνοιξε σήμερα, Παρασκευή (8/5), το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη δημοσιοποίηση καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την αγορά εργασίας του Απριλίου και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

     

    Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones «παίζει» στις 49.697,21 μονάδες με κέρδη 0,20%, ο Nasdaq κινείται στις 26.036,43 μονάδες με άνοδο 0,89% και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,51% αγγίζοντας τις 7.374,75 μονάδες.

    Την άνοδο στηρίζουν κυρίως οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, όπως η Micron Technology και η Qualcomm. Η μετοχή της Micron σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% με το «καλημέρα» (λίγο αργότερα κερδίζει σχεδόν +8%), ενώ η Qualcomm «εκτινάχθηκε» κατά 6% περίπου, καταγράφοντας τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, οι νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 115.000 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones και ανέμεναν αύξηση κατά 55.000 θέσεις. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμεινε στο 4,3%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον «θα πρέπει να γνωρίζει κάτι μέσα στη μέρα» σχετικά με την απάντηση της Τεχεράνης στην πρόταση ειρήνευσης. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα ιρανικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξετάζει τα μηνύματα που έλαβε από τις ΗΠΑ μέσω Πακιστανών διαμεσολαβητών, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει ακόμη σε απόφαση.

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν οριακά, με τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate να καταγράφουν πτώση σχεδόν 1%, κοντά στα 94 δολάρια το βαρέλι, παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ιράν αντάλλαξαν πυρά στα Στενά του Ορμούζ. Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν ότι δέχθηκαν πρώτες επίθεση. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις «αναχαίτισαν απρόκλητες ιρανικές επιθέσεις και απάντησαν με πλήγματα αυτοάμυνας», ενώ τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού διέσχιζαν την περιοχή.

    Σε ανάρτησή του στο Truth Social το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «δεν υπήρξαν ζημιές στα τρία αντιτορπιλικά, αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στους Ιρανούς επιτιθέμενους». Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε ότι η εκεχειρία εξακολουθεί να ισχύει, χαρακτηρίζοντας τα πλήγματα κατά ιρανικών στόχων ως «ένα απλό χτύπημα αγάπης».

    Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite είχαν σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά στην προηγούμενη συνεδρίαση, πριν υποχωρήσουν, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αξιολογούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επαναλειτουργήσουν τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μέσω ενός «μη ρεαλιστικού σχεδίου», σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Press TV. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη σύγκρουση χωρίς να καταβάλουν αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν προκαλέσει.

    Οι αγορές έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις χάρη και στην ισχυρή περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους τρεις βασικούς δείκτες να οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη. Τα θετικά αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιρειών έχουν θέσει τον Nasdaq σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου 3%, ενώ ο S&P 500 κατευθύνεται προς κέρδη περίπου 2%. Ο Dow Jones εμφανίζει πιο συγκρατημένη άνοδο, περίπου 0,7% από την αρχή της εβδομάδας.

    Ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της PNC Asset Management, Γιουνγκ-Γιου Μα, εκτίμησε ότι η δυναμική των εταιρικών κερδών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

    «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κέρδη είναι ευρείας βάσης», ανέφερε μιλώντας στο CNBC και την εκπομπή «The Exchange» την Πέμπτη. «Αν κοιτάξει κανείς προς το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, η αγορά και οι αναλυτές εξακολουθούν να αναμένουν αύξηση κερδών περίπου 20% ή και περισσότερο σε ετήσια βάση. Επομένως, δεν βλέπουμε τη δυναμική να εξασθενεί. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ασφαλώς, αλλά η τάση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή».

    #Wall_Street #μακρο #Μέση_Ανατολή #ΣΤΟΙΧΕΙΑ_ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ #θέσεις_εργασίας #ΗΠΑ #Ανεργία #Ιράν
    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τον Stoxx 600 παρά τις πιέσεις στους βασικούς δείκτες

    Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές – Στο επίκεντρο οι εξαγωγές της Ιαπωνίας

    Wall: Dow Jones σε νέα κορυφή – Bουτιά Nasdaq και chipmakers εν μέσω φθηνού πετρελαίου

    Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο της συνεδρίασης με τις τράπεζες και τη βιομηχανία να «οδηγούν» τα κέρδη

    Η SpaceX ξεπέρασε την Amazon σε χρηματιστηριακή αξία – To Top 10 της Wall Street

    Wall σε ιστορικά υψηλά: Ράλι Dow και SpaceX, βουτιά στο πετρέλαιο μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Η Αθήνα έγινε ξανά η παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2026

    June 17, 2026

    Eurostat: Inflation in Greece at 4.9% in May, reaches 3.2% in the Eurozone

    June 17, 2026

    When will the platform for debts to the Tax Office and e-EFKA open, with up to 72 installments for individuals?

    June 17, 2026

    Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ερντογάν

    June 17, 2026

    Airbnb ή μακροχρόνια μίσθωση το 2026: Πού βγάζουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.