Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ξεκίνησε ο ιδεολογικός πόλεμος στην αριστερή «πολυκατοικία»

    July 21, 2026

    Γεραπετρίτης: «Καμία παραχώρηση στο Διεθνές Δίκαιο» – Μήνυμα μετά την περιοδεία σε Ιαπωνία-Βιετνάμ-Νότια Κορέα

    July 21, 2026

    Το crash test της ΔΕΘ, η στρατηγική μίας κάλπης, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα

    July 21, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ξεκίνησε ο ιδεολογικός πόλεμος στην αριστερή «πολυκατοικία»
    • Γεραπετρίτης: «Καμία παραχώρηση στο Διεθνές Δίκαιο» – Μήνυμα μετά την περιοδεία σε Ιαπωνία-Βιετνάμ-Νότια Κορέα
    • Το crash test της ΔΕΘ, η στρατηγική μίας κάλπης, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα
    • Η εβδομάδα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση των αγορών: ΕΚΤ, Big Tech και η μεγάλη δοκιμασία της τεχνητής νοημοσύνης
    • Bank of Greece: Tourism revenues exceed €5.3 billion in first five months of 2026, up 25.8%
    • Μπαράζ επιθέσεων στη Μαύρη Θάλασσα: Δύο εμπορικά πλοία στο στόχαστρο μέσα σε λίγες ώρες
    • ΤτΕ: «Άλμα» 25,8% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 5μηνο
    • Οι στόχοι του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης των 23 δισ. ευρώ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, July 21
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    g7:-«eπιβεβαίωση-της-δέσμευσης-για-πολυμερή-συνεργασία»-για-τους-κινδύνους-που-αντιμετωπίζει-η-παγκόσμια-οικονομία
    G7: «Eπιβεβαίωση της δέσμευσης για πολυμερή συνεργασία» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία

    G7: «Eπιβεβαίωση της δέσμευσης για πολυμερή συνεργασία» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία

    By adminMay 19, 2026 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 επιβεβαίωσαν σήμερα «τη δέσμευσή τους για πολυμερή συνεργασία» για τη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 επιβεβαίωσαν σήμερα «τη δέσμευσή τους για πολυμερή συνεργασία» για τη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, μετά τη διήμερη σύνοδο των υπουργών της Ομάδας των Επτά στο Παρίσι.

    Αυτό «υπογραμμίζει τη δέσμευση των διεθνών εταίρων να προωθήσουν την ανθεκτικότητα, την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη, προκειμένου να διασφαλιστεί μια κοινή ευημερία», πρόσθεσαν οι συμμετέχοντες σε κοινό ανακοινωθέν, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την επέκταση των συζητήσεων σήμερα ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες προσκεκλημένες χώρες (Κένυα, Βραζιλία, Ινδία και Νότια Κορέα).

    Η γαλλική προεδρία ήλπιζε σε αυτήν την ανανεωμένη δέσμευση κατά τη διάρκεια μιας περιόδου γεωπολιτικής αναταραχής.

    Οι κεντρικές τράπεζες, που συμμετείχαν στις συζητήσεις, επανέλαβαν την «ακλόνητη αποφασιστικότητά τους για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

    «Η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να εξαρτάται από δεδομένα: οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο των εντάσεων στις τιμές της ενέργειας και των άλλων πρώτων υλών στον πληθωρισμό, τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Ρολάν Λεσκίρ μίλησε για «ειλικρινείς συζητήσεις, σε κάποιες περιπτώσεις δύσκολες, άμεσες για την εξεύρεση μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων λύσεων στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις παγκοσμίως, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα».

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λεσκίρ τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) ζητούν, ειδικότερα, το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, αυτής της στρατηγικής σημασίας θαλάσσιας οδού για τους υδρογονάνθρακες και τα λιπάσματα, που έχει αποκλειστεί από το Ιράν μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

    Ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της G7 στο Εβιάν από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, «νομίζω ότι έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, ώστε οι ηγέτες μας να μπορέσουν, ελπίζω σε κάθε περίπτωση, να την ολοκληρώσουν σε τόσο σημαντικά ζητήματα, πολύ συγκεκριμένα, όπως τα κρίσιμα ορυκτά και η αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισορροπιών», ανέφερε επίσης.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε επίσης την «προθυμία» των χωρών της G7 να «διατηρήσουν την πίεση στη Ρωσία» για να την εμποδίσουν να επωφεληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι παρατείνουν την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο που είναι φορτωμένο σε πλοία για να μετριάσουν την αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

    --

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    ΤτΕ: «Άλμα» 25,8% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 5μηνο

    Οι στόχοι του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης των 23 δισ. ευρώ

    Ισοζύγιο πληρωμών: Το έλλειμμα άγγιξε τα 9 δισ. ευρώ παρά την έκρηξη του τουρισμού

    Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    Live: H παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030

    ΙΟΒΕ: Κατά 36% αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων την τελευταία δεκαετία

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ξεκίνησε ο ιδεολογικός πόλεμος στην αριστερή «πολυκατοικία»

    July 21, 2026

    Γεραπετρίτης: «Καμία παραχώρηση στο Διεθνές Δίκαιο» – Μήνυμα μετά την περιοδεία σε Ιαπωνία-Βιετνάμ-Νότια Κορέα

    July 21, 2026

    Το crash test της ΔΕΘ, η στρατηγική μίας κάλπης, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα

    July 21, 2026

    Η εβδομάδα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση των αγορών: ΕΚΤ, Big Tech και η μεγάλη δοκιμασία της τεχνητής νοημοσύνης

    July 21, 2026

    Bank of Greece: Tourism revenues exceed €5.3 billion in first five months of 2026, up 25.8%

    July 21, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.