Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Οι οικονομολόγοι του μέλλοντος στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Η γέφυρα χρηματοοικονομικής και τεχνολογίας

    June 14, 2026

    Ζωγράφος: Η οικογενειακή εταιρεία τροφίμων με 130 χρόνια ιστορίας και το στοίχημα της νέας εποχής

    June 14, 2026

    Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε… «ομηρία»

    June 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Οι οικονομολόγοι του μέλλοντος στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Η γέφυρα χρηματοοικονομικής και τεχνολογίας
    • Ζωγράφος: Η οικογενειακή εταιρεία τροφίμων με 130 χρόνια ιστορίας και το στοίχημα της νέας εποχής
    • Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε… «ομηρία»
    • «Από την έρευνα στην αγορά» το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής καινοτομίας
    • Σήμερα η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν λέει ο Τραμπ, δεν επιβεβαιώνει το χρονοδιάγραμμα η Τεχεράνη
    • Ο Επστάιν ήταν ένας κακός άνθρωπος, λέει η Μελίντα Γκέιτς: Τι είπε για τη μοναδική συνάντηση που είχε μαζί του
    • Axios: Τα ψιλά γράμματα της «Συμφωνίας Ισλαμαμπάντ» που ετοιμάζονται να υπογράψουν Τραμπ και Ιράν
    • Τροχαίο για τον γιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Θα μπορούσε να ήταν τραγωδία, κάποιος τη μετέτρεψε σε θαύμα»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, June 14
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Ευρώπη
    Κοινή-βρετανο-ευρωπαϊκή-αγορά-για-όλα-τα-αγαθά-επιζητεί-τώρα-το-Λονδίνο
    Κοινή βρετανο-ευρωπαϊκή αγορά για όλα τα αγαθά επιζητεί τώρα το Λονδίνο

    Κοινή βρετανο-ευρωπαϊκή αγορά για όλα τα αγαθά επιζητεί τώρα το Λονδίνο

    By adminMay 23, 2026 Ευρώπη No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε νέα, θερμότερη φάση επαναπροσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται να εισέρχεται το Λονδίνο.

    Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν προτείνει τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς για το εμπόριο αγαθών με την ΕΕ ως μέρος της επόμενης -μετά Brexit-  στρατηγικής που θα καθορίζει τις σχέσεις με την Ενωση

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Παράγοντες της βιομηχανίας που ενημερώθηκαν για την πρόταση ανέφεραν ότι η ιδέα δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν, λόγω επιφυλάξεων εκ μέρους της ΕΕ, καθώς η προσοχή όλων επικεντρώνεται προς το παρόν στις υφιστάμενες διαπραγματεύσεις για το εμπόριο τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας.

    Ever closer, ξανά…

    Η κίνηση αυτή δείχνει πάντως σημαντικά αυξημένη φιλοδοξία για μια στενότερη οικονομική σχέση με την ΕΕ, ενόψει και της συνόδου κορυφής τις επόμενες εβδομάδες, τη στιγμή μάλιστα που όπως σημειώνει σε πρόσφατη ανάλυσή του ο Economist «για πρώτη φορά από το δημοψήφισμα του 2016, η προοπτική επανένταξης της Βρετανίας αρχίζει να αποκτά πολιτική υπόσταση στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρτετανίας».

    Εδώ και εβδομάδες, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς και ο πρωθυπουργός Σερ Κιρ Στάρμερ ζητούν δημοσίως μια πολύ στενότερη οικονομική σχέση με την ΕΕ στην επόμενη φάση των μετα-Brexit συνομιλιών.

    Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί λίγες δημόσιες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες συνομιλίες για τη συγκρότηση μιας ενιαίας αγοράς στο εμπόριο τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, ηλεκτρικής ενέργειας και εμπορίας ρύπων.

    Ανεμπόδιστο εμπόριο

    Αποκαλύπτεται όμως τώρα ότι Βρετανοί αξιωματούχοι πρότειναν η ατζέντα της επόμενης συνόδου ΕΕ- Λνδίνου να είναι πολύ πιο φιλόδοξη, ρίχνοντας  στο τραπέζι την πρόταση για εμπόριο χωρίς προσκόμματα μέσα σε μια κοινή βρετανοευρωπαϊκή αγορά για όλα τα αγαθά.

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Guardian, που δημοσίευσε πρώτος την είδηση, αλλά δήλωσε ότι «υπάρχει περιθώριο εμβάθυνσης» της βιομηχανικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, κατγράφοντας και την επιθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου για συνομιλίες σχετικά με τη χορήγηση δανείου προς την Ουκρανία.

    Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες των συνομιλιών, αλλά αναγνώρισε ότι διάφορες επιλογές τέθηκαν προς συζήτηση με την ΕΕ τους τελευταίους μήνες και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

    Ήδη ενήμερες

    Βρετανικές επιχειρηματικές οργανώσεις έχουν ενημερωθεί για την πρόταση, καθώς και για την αντίδραση της ΕΕ ότι ένα τόσο φιλόδοξο αίτημα δεν θα ήταν διαπραγματεύσιμο με τις υπάρχουσες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων.

    Ορισμένοι υπουργοί πιστεύουν ότι οι σημαντικές πρόσφατες αλλαγές στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ευρώπη ίσως οδηγήσουν σε πιο ευέλικτη σκέψη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με τις ευκαιρίες οικονομικής επανένταξης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

    Στην πρόσφατη Ομιλία του Βασιλιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νομοσχέδιο European Partnership Bill, το οποίο θα παρέχει έναν μηχανισμό μέσω του οποίου η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ θα μπορεί να ευθυγραμμίζεται σε σχετικούς τομείς που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, όπως το εμπόριο τροφίμων. Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει αυτό το νομικό πλαίσιο και για άλλους τομείς στο μέλλον.

    Προτιμώμενη πηγή στην Google

    Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της - στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Γιατί «εξαφανίστηκε» η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ;

    Στον δρόμο προς τα 10 τρισεκατομμύρια: Πώς θα έρθουν οι επόμενοι Μασκ

    Economist: Η ανόητη ιδέα των Ελβετών – Γιατί δεν πρέπει να βάλουν πλαφόν στον πληθυσμό

    Πακτωλό δισεκ. δολαρίων από Εμιράτα προς Ιράν αποδεσμεύει η συμφωνία με τις ΗΠΑ

    Η Τράπεζα της Ιταλίας υποβαθμίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας για το 2027

    Η Πολωνία παρατείνει τον μειωμένο ΦΠΑ και το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων μέχρι τα τέλη Ιουνίου

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Οι οικονομολόγοι του μέλλοντος στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Η γέφυρα χρηματοοικονομικής και τεχνολογίας

    June 14, 2026

    Ζωγράφος: Η οικογενειακή εταιρεία τροφίμων με 130 χρόνια ιστορίας και το στοίχημα της νέας εποχής

    June 14, 2026

    Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε… «ομηρία»

    June 14, 2026

    «Από την έρευνα στην αγορά» το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής καινοτομίας

    June 14, 2026

    Σήμερα η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν λέει ο Τραμπ, δεν επιβεβαιώνει το χρονοδιάγραμμα η Τεχεράνη

    June 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.