Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις για την ένωση κεφαλαιαγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου ζητήματος της χρηματοπιστωτικής εποπτείας, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλίνγκμπαϊλ.
«Είμαι έτοιμος να κάνω συμβιβασμούς, είμαι έτοιμος να κάνω και εγώ το ίδιο, επειδή πραγματικά θέλω να προωθήσουμε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό έργο», δήλωσε ο Κλίνγκμπαϊλ.
Χαρακτήρισε το έργο «ορόσημο» για την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης και είπε ότι είναι απαραίτητο δεδομένων των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών αναταραχών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας E6 — Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία — πρόκειται να συναντηθούν στο Βερολίνο την Πέμπτη.
Το ζήτημα της εποπτείας είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και η Γερμανία παραδοσιακά ήταν επιφυλακτική ως προς την κεντρική εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα σε επίπεδο ΕΕ, αλλά ο Κλίνγκμπαϊλ τόνισε ότι η Γερμανία ήταν πρόθυμη για συμβιβασμούς.
Ο Klingbeil προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα κινούνταν πολύ αργά εάν κάθε χώρα επέμενε να παίρνει το «100%» αυτού που θέλει ή εάν η συζήτηση διαμορφωνόταν με όρους νικητών και ηττημένων.
«Για μένα, πρόκειται για τη συνολική νίκη του ευρωπαϊκού έργου», δήλωσε ο Κλίνγκμπαϊλ.
- Reuters
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της - στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

