Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026

    Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών
    • Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»
    • Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων
    • Υποχώρηση στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed για πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική
    • Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed – Τι αλλαγές φέρνει
    • Τραμπ για Νετανιάχου: Είπα στον «Μπίμπι» ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν να ρίξουν ένα πυρηνικό όπλο στο κέντρο του Ισραήλ
    • Το δολάριο ανεβαίνει κατά 1% έναντι της λίρας, καθώς η Fed αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό
    • Παπασταύρου: Εγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τις ΗΠΑ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, June 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Αγορές
    Ευρωαγορές:-Στα-«κόκκινα»-με-το-βλέμμα-στους-νέους-δασμούς-Τραμπ
    Ευρωαγορές: Στα «κόκκινα» με το βλέμμα στους νέους δασμούς Τραμπ

    Ευρωαγορές: Στα «κόκκινα» με το βλέμμα στους νέους δασμούς Τραμπ

    By adminJune 3, 2026 Αγορές No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Ευρωαγορές: Στα «κόκκινα» με το βλέμμα στους νέους δασμούς Τραμπ

    Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα την Τετάρτη (3/6), καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν, αλλά και στις προτάσεις του Λευκού Οίκου για σαρωτικούς νέους δασμούς σε 60 χώρες.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

     

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται καθοδικά και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη και Μιλάνο να καταγράφουν επίσης απώλειες.

    Ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας υποχώρησε στις 8.150,42 μονάδες (-0,71%), ο ιταλικός FTSE MIB στις 50.038,16 μονάδες (-1,07%), ο βρετανικός FTSE 100 στις 10.332,30 μονάδες (-0,40%), ενώ ο γερμανικός DAX στις 24.811,63 μονάδες (-1,24%). Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε επίσης με πτώση 0,53%.

    Η Akzo Nobel έκλεισε τη συνεδρίαση με βουτιά 17,2%, μετά την κατάρρευση πρότασης εξαγοράς από τις Nippon Paint Holdings και Sherwin-Williams. Η εταιρεία, γνωστή μεταξύ άλλων για τη μάρκα Dulux, είχε προηγουμένως απορρίψει προσφορά 73 ευρώ ανά μετοχή, κρίνοντας ότι δεν αντανακλούσε επαρκώς την αξία και τις προοπτικές της, ενώ εξέφραζε και ανησυχίες για την αβεβαιότητα της συμφωνίας και την προστασία των μετόχων. Τελικά, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι δεν προχωρούν σε δημόσια πρόταση.

    Αντίθετα, η μετοχή της Inditex, μητρικής της Zara, ενισχύθηκε πάνω από 1%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 8,7 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 5,4% στα 1,38 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Σημαντική πτώση 16,3% κατέγραψε και η Partners Group, καθώς ανακοίνωσε περιορισμούς στις αναλήψεις από ένα από τα private equity funds της, γεγονός που αναζωπύρωσε ανησυχίες για πιέσεις ρευστότητας στον κλάδο των ιδιωτικών αγορών.

    Στο μέτωπο των εμπορικών εντάσεων, η Υπηρεσία Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ πρότεινε επιπλέον δασμούς έως και 12,5% σε 60 εμπορικούς εταίρους, επικαλούμενη την αποτυχία απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων που παράγονται με καταναγκαστική εργασία. Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία. Εκπρόσωπος της ΕΕ χαρακτήρισε την αιτιολογία για την επιβολή παραπάνω δασμών ως «αδικαιολόγητη».

    Παράλληλα, οι αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν, μετά την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων και τις αμοιβαίες κατηγορίες για νέες επιθέσεις, παρά την ύπαρξη εκεχειρίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν έχει «συμφωνήσει» να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα, προσθέτοντας όμως ότι «μπορεί να αλλάξει γνώμη».

    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι υπάρχουν «τακτικές διαφωνίες» με τον Τραμπ για τον πόλεμο και ότι εξετάζονται εναλλακτικές διαδρομές για τα Στενά του Ορμούζ, προσπαθώντας, ωστόσο, να περιορίσει τη φημολογία για μεταξύ τους διαφωνίες, καθώς τόνισε πως στα βασικά θέματα έχουν «απόλυτη σύμπνοια».

    #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #Τραμπ #εταιρείες #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #δασμοί
    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Υποχώρηση στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed για πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική

    Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές εν αναμονή της απόφασης της Fed για τη νομισματική πολιτική 

    «Εκρηκτική» άνοδος για τη SpaceΧ κατά 50% με τα ερωτήματα γύρω από την αποτίμησή της να παραμένουν

    Ελαφρώς υψηλότερα κινείται η Wall Street με τα βλέμματα στραμμένα στη Fed

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τον Stoxx 600 παρά τις πιέσεις στους βασικούς δείκτες

    Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές – Στο επίκεντρο οι εξαγωγές της Ιαπωνίας

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026

    Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων

    June 17, 2026

    Υποχώρηση στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed για πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική

    June 17, 2026

    Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed – Τι αλλαγές φέρνει

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.