Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας

    June 18, 2026

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας
    • Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών
    • Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»
    • Τραμπ: Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια
    • Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων
    • Πτωτικά κινήθηκαν οι τρεις βασικές δείκτες της Wall Street
    • Υποχώρηση στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed για πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική
    • Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed – Τι αλλαγές φέρνει
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, June 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Τούρκος-Πρέσβης-στην-Αθήνα:-«Ανοιχτά-και-αποτελεσματικά-τα-κανάλια-επικοινωνίας-Ελλάδας-–-Τουρκίας»
    Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Ανοιχτά και αποτελεσματικά τα κανάλια επικοινωνίας Ελλάδας – Τουρκίας»

    Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Ανοιχτά και αποτελεσματικά τα κανάλια επικοινωνίας Ελλάδας – Τουρκίας»

    By adminJune 3, 2026 Πολιτική No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μήνυμα διαλόγου και συνεργασίας έστειλε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε δεξίωση της Πρεσβείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιστορικά μεγαλύτερη συμμετοχή της Τουρκίας στη φετινή διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια».

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα υπογράμμισε πως φέτος, η Τουρκία εκπροσωπείται στα Ποσειδώνια με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της ποτέ.
    Συνολικά 76 τουρκικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων 15 εκθετών στο πλαίσιο του τουρκικού εθνικού περιπτέρου, συμμετέχουν στα Ποσειδώνια 2026. Όπως σημείωσε, αυτή η εντυπωσιακή παρουσία αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και τη διεθνή εμβέλεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Τουρκίας.

    Παράλληλα, ο κ. Ερτσιγιές επισήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ότι ακόμη και όταν παραμένουν διαφορές και εκκρεμή ζητήματα, ο διάλογος είναι εφικτός, η συνεργασία είναι εφικτή και η πρόοδος είναι εφικτή.

    Όπως τόνισε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, «σήμερα, τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των χωρών μας είναι ανοιχτά, ενεργά και λειτουργούν αποτελεσματικά. Μέσω διαρκούς δέσμευσης και αμοιβαίας προσπάθειας, έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, επεκτείνοντας παράλληλα τους τομείς συνεργασίας.Οι ηγέτες μας παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο θεμέλιο βασισμένο στον διάλογο,τη συνεργασία, το αμοιβαίο όφελος και την κατανόηση. Αυτό το θεμέλιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο των χωρών μας όσο και των λαών μας, συμβάλλοντας παράλληλα στη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας.
    Για αυτούς τους λόγους, παραμένω βέβαιος ότι το θετικό κλίμα στις σχέσεις μας θα συνεχιστεί».

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος είναι κοινοί χώροι που συνδέουν τους λαούς, τις οικονομίες και το μέλλον μας. Προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία, συνδεσιμότητα και κοινή ευημερία. Είμαι βέβαιος ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με αυτό το πνεύμα.Πιστεύω επίσης ακράδαντα ότι οι περιοχές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη του διμερούς εμπορικού στόχου των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που έθεσε ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης».

    Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρέσβη στη Αθήνα, οι θαλάσσιες μεταφορές, η ναυπηγική βιομηχανία, τα λιμάνια, η εφοδιαστική και οι συναφείς υπηρεσίες είναι φυσικοί τομείς όπου οι χώρες μας μπορούν να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να δημιουργήσουν αμοιβαίο όφελος.«Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής ναυτιλία έχουν γίνει ολοένα και πιο περίπλοκες.Οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή και ο ταχύς τεχνολογικός μετασχηματισμός απαιτούν στενότερη συνεργασία, ισχυρότερες συνεργασίες και ένα κοινό όραμα για το μέλλον.Σε αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνω όλους τους ναυτιλιακούς μας φορείς να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα Ποσειδώνια και το πνεύμα συνεργασίας που επικρατεί στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις.Σας εύχομαι όλους καρποφόρες συναντήσεις, παραγωγικές συζητήσεις και πολλές νέες συνεργασίες τις επόμενες ημέρες».

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είχαν πολλές ευκαιρίες -Kαι ο λαός έχει πολλές εμπειρίες

    Χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια και στην ΑΣΠΑΙΤΕ για συντήρηση και επισκευή υποδομών

    Παπαστεργίου, Σδούκου και Παπαϊωάννου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές

    Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

    Κυρανάκης στον ΣΚΑΪ: Αν προγραμματίσω ραντεβού με Καραμανλή-Σαμαρά, δεν θα το πω στην τηλεόραση

    Δένδιας: Αλλάζουν όλα με την «Ατζέντα 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας

    June 18, 2026

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026

    Τραμπ: Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια

    June 17, 2026

    Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.