Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»

    July 16, 2026

    Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό

    July 16, 2026

    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»
    • Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό
    • Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων
    • Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ
    • Οι Big Tech οδήγησαν τη Wall Street σε άνοδο μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό
    • Ο Πολάκης επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Φάμελλο: «Επίδειξη μικρότητας και αναξιοπρέπειας»
    • Κικίλιας: Μάχη απέναντι στα ναρκωτικά για την προστασία της κοινωνίας
    • Αύριο η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, July 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    ΚΕΚΡΟΨ:-Τι-έρχεται-για-Λαύριο,-Π.-Ψυχικό-και-Παλαιά-Αγορά
    ΚΕΚΡΟΨ: Τι έρχεται για Λαύριο, Π. Ψυχικό και Παλαιά Αγορά

    ΚΕΚΡΟΨ: Τι έρχεται για Λαύριο, Π. Ψυχικό και Παλαιά Αγορά

    By adminJune 8, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η ΚΕΚΡΟΨ ολοκλήρωσε επιτυχώς το πλάνο εξυγίανσής της, αποπληρώνοντας πλήρως το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Το 2025 αποτέλεσε έτος-ορόσημο, καθώς η ΚΕΚΡΟΨ, έπειτα από μια μακρά περίοδο νομικών και πολεοδομικών διεκδικήσεων, προχώρησε στην αξιοποίηση σημαντικού μέρους της περιουσίας της. Παράλληλα η ΚΕΚΡΟΨ ολοκλήρωσε επιτυχώς το πλάνο εξυγίανσής της, αποπληρώνοντας πλήρως το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εισηγμένης.

    Πλέον, παρουσιάζει θετικό ταμείο και μηδενικό δανεισμό. Σημειώνεται ότι κατά τις δύο τελευταίες χρήσεις, οι συνολικές αποπληρωμές δανειακών υποχρεώσεων προς τράπεζες και μετόχους ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Κέκροψ το 2025 ανήλθαν σε 2,08 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 903 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1.378 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, μειωμένες κατά 34%. Σχετικά με το έργο αξιοποίησης έκτασης 105 στρεμμάτων στο Λαύριο, η ΚΕΚΡΟΨ ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο επενδυτικό σχήμα στο 14%.

    Με την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λαυρίου καθορίστηκαν μεικτές χρήσεις γης (οικιστικές και επαγγελματικές), ενώ ο σχεδιασμός της ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Dimand.

    Ειδικότερα, στο Ψυχικό, η εταιρεία δρομολογεί την αξιοποίηση των εντός σχεδίου πόλης οικοπέδων της και του κτηρίου της Παλαιάς Αγοράς, καθώς οι σχετικές νομικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες αναμένεται να επιλυθούν οριστικά εντός της προσεχούς διετίας. Όσον αφορά τις χρήσεις της Παλαιάς Αγοράς, εκδικάστηκε στις 13 Μαΐου- μετά από τέσσερα αιτήματα αναβολών του Δήμου- η αίτηση ακύρωσης της δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΝ έχει εγκρίνει την ένταξη στο σχέδιο πόλης δύο οικοπέδων επιφανείας 3 στρεμμάτων.

    Για τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείου»), η ΚΕΚΡΟΨ έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΑ). Η ΚΕΚΡΟΨ επιδίωκε ανέκαθεν μια ειλικρινή συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή «θυσιαζόταν» στον βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων, συντηρώντας έναν «αστικό μύθο» περί άρνησης της εταιρείας για επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

    Η Διοίκηση επισήμανε ότι η ΚΕΚΡΟΨ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά συγκεκριμένων μικροπολιτικών συμφερόντων, τα οποία επί σειρά ετών έπλητταν συστηματικά τα έννομα συμφέροντα των μετόχων της εταιρείας, χωρίς παράλληλα να διασφαλίσουν – όπως πλέον αποδεικνύεται – οποιοδήποτε ουσιαστικό όφελος για τους δημότες και τον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

    AKTOR: Η Blue Silk στηρίζει την ΑΜΚ με επένδυση έως 50 εκατ. ευρώ

    ΔΕΗ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή από 24 Ιουλίου

    Ελληνικό Μετρό ΑΕ: «Η κατασκευή της Γραμμής 4 εκτελείται σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας»

    Ελληνικό Μετρό για ρωγμές σε σπίτια: Οι εργασίες του μετροπόντικα έχουν ανασταλεί – Γίνονται εργα αποκατάστασης

    Στα 58,96 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Γρηγόρης το 2025 – Αύξηση 5,8%

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»

    July 16, 2026

    Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό

    July 16, 2026

    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    July 16, 2026

    Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

    July 15, 2026

    Οι Big Tech οδήγησαν τη Wall Street σε άνοδο μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

    July 15, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.