Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»

    July 16, 2026

    «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας

    July 16, 2026

    ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»
    • «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας
    • ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα
    • Αισιόδοξη για μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο στο β’ τρίμηνο η TotalEnergies
    • ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών
    • Η Uber εξαγόρασε την Delivery Hero – Mega deal 14,8 δισ. δολαρίων
    • Axia – Alpha Finance: Ανεβάζει τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 55,20 ευρώ, περιθώριο ανόδου άνω του 20%
    • Εξοικονομώ: Τι αλλάζει με τις προθεσμίες – Τελική εκταμίευση έως τις 31 Ιουλίου
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, July 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Νέα-γραμμή-300-εκατ.-δολαρίων-για-helleniq-energy-και-επιμήκυνση-λήξεων
    Νέα γραμμή 300 εκατ. δολαρίων για Helleniq Energy και επιμήκυνση λήξεων

    Νέα γραμμή 300 εκατ. δολαρίων για Helleniq Energy και επιμήκυνση λήξεων

    By adminJune 9, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε κινήσεις αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης των γραμμών χρηματοδότησής της προχώρησε η Helleniq Energy στις αρχές του τρέχοντος έτους.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Σε κινήσεις αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης των γραμμών χρηματοδότησής της προχώρησε η Helleniq Energy στις αρχές του τρέχοντος έτους, εξασφαλίζοντας νέα δολαριακή ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή (revolving credit facility) ύψους 300 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε νέα συμφωνία χρηματοδότησης έργου (project finance) ύψους 16 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρηματοδοτικού της σχήματος και της επιμήκυνσης των λήξεων μέρους του δανεισμού της, η θυγατρική του ομίλου, Helleniq Petroleum, υπέγραψε revolving credit facility (RCF) 300 εκατ. δολαρίων με λήξη τον Νοέμβριο του 2030, ενώ παράλληλα τροποποίησε υφιστάμενη γραμμή 400 εκατ. ευρώ με την ίδια λήξη. Η δολαριακή γραμμή στοχεύει και στη μερική αντιστάθμιση της έκθεσης που εμφανίζει ο όμιλος σε δολάριο, καθώς σημαντικό μέρος του κεφαλαίου κίνησης συνδέεται με προϊόντα πετρελαίου που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα.

    Το συνολικό όριο των δύο γραμμών παραμένει ισοδύναμο των 400 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος Μαρτίου το ανεξόφλητο υπόλοιπο ανερχόταν σε περίπου 398 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, η Helpe Energy Finance Cyprus προχώρησε σε νέα συμφωνία project finance ύψους 16 εκατ. ευρώ με λήξη τον Δεκέμβριο του 2043. Αν και μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν είχε πραγματοποιηθεί εκταμίευση, η χρηματοδότηση αφορά μέρος της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κύπρο και εντάσσεται στη διαμόρφωση της βέλτιστης κεφαλαιακής δομής του έργου. Πρόκειται για χρηματοδότηση τύπου non-recourse, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχα έργα ΑΠΕ.

    Οι κινήσεις αυτές συνοδεύτηκαν από αναδιάταξη των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης και επιμήκυνση του προφίλ ωρίμανσης χρέους. Στα τέλη Μαρτίου, ο δανεισμός διαμορφωνόταν σε 3,18 δισ. ευρώ, από 2,99 δισ. ευρώ στο τέλος του 2025, με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να προέρχεται από τον μακροπρόθεσμο δανεισμό, ο οποίος ανήλθε σε 3,03 δισ. ευρώ. Αντίθετα, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησαν στα 150 εκατ. ευρώ από 221 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, οι δεσμευμένες πιστωτικές γραμμές αυξήθηκαν κατά περίπου 260 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, στα 1,71 δισ. ευρώ, ενισχύοντας το διαθέσιμο πλαίσιο χρηματοδότησης του ομίλου.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Αισιόδοξη για μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο στο β’ τρίμηνο η TotalEnergies

    Η Uber εξαγόρασε την Delivery Hero – Mega deal 14,8 δισ. δολαρίων

    Axia – Alpha Finance: Ανεβάζει τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 55,20 ευρώ, περιθώριο ανόδου άνω του 20%

    ΧΑ: Στις 2517 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση και ακολουθούν οι 2542

    Ρεκόρ καθαρών κερδών για πέμπτο σερί τρίμηνο η TSMC

    Στρατηγική συνεργασία CrediaBank – BNP Paribas Asset Management

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»

    July 16, 2026

    «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας

    July 16, 2026

    ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

    July 16, 2026

    Αισιόδοξη για μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο στο β’ τρίμηνο η TotalEnergies

    July 16, 2026

    ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.