Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 – Τι αποφασίστηκε

    July 16, 2026

    Συναγερμός για την αγορά ενέργειας: Το Ιράν κάλεσε τους Χούθι να προετοιμαστούν για κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας

    July 16, 2026

    ΕΕΑ: Φορολογικά κίνητρα και θεσμικό πλαίσιο στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ιδιωτική ασφάλιση

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 – Τι αποφασίστηκε
    • Συναγερμός για την αγορά ενέργειας: Το Ιράν κάλεσε τους Χούθι να προετοιμαστούν για κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας
    • ΕΕΑ: Φορολογικά κίνητρα και θεσμικό πλαίσιο στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ιδιωτική ασφάλιση
    • Interwood: Μερική κάλυψη της ΑΜΚ και έκδοση 19,17 εκατ. νέων μετοχών
    • Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα voucher παιδικών σταθμών για πολύτεκνες οικογένειες
    • The rise of Albanians in Greece’s construction sector: From labourers to contractors and construction company owners
    • Politico: Γιατί χαρακτηρίζει τον Πιερρακάκη «κρυφό όπλο» της Ευρώπης απέναντι στην Κίνα
    • Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργία από αύριο η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Βάρδας της Πατρών-Πύργου
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, July 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Παγκόσμιος-Οργανισμός-Υγείας:-Περισσότεροι-από-1.300-άνθρωποι-στην-Ευρώπη-πέθαναν-εξαιτίας-του-καύσωνα
    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι στην Ευρώπη πέθαναν εξαιτίας του καύσωνα

    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι στην Ευρώπη πέθαναν εξαιτίας του καύσωνα

    By adminJune 28, 2026 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως περισσότεροι από 1.300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα, που πλήττει την Ευρώπη από την 21η Ιουνίου.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    «Περισσότεροι από 1.300 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν από την 21η Ιουνίου σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

    «Αυτήν τη στιγμή, 150 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ακραίας ζέστης, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, σχολεία έχουν κλείσει και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης τελούν υπό σοβαρή πίεση», συμπλήρωσε.

    Τουλάχιστον 191 εκατομμύρια κάτοικοι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου κάποια στιγμή σήμερα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένας αριθμός ελαφρά μικρότερος σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα.

    Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Ευρώπης, την ώρα που καταιγίδες σημειώνονται σε άλλες περιοχές, με τη Γαλλία να αναφέρει 1000 επιπλέον θανάτους κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

    Σήμερα, η Τσεχία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ θερμοκρασίας, στους 41,1 βαθμούς Κελσίου, στο Ντόκσανι, βόρεια της Πράγας.

    «Είναι η πρώτη φορά που καταγράψαμε μια θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου στο επίσημο δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών μας. Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, επομένως δεν πρόκειται για την οριστική κορύφωση» του φαινομένου, επισήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία CHMI σε ανάρτηση στο X.

    Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, ενώ περιοχές της Γαλλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με καταιγίδες.

    Η Γερμανία κατέγραψε ένα νέο απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας στους 41,7 βαθμούς Κελσίου, στο Κόσχεν, στο Βρανδεμβούργο, στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας DWD. Στο Βερολίνο, η αστυνομία σκοπεύει να κάνει εκ νέου χρήση κανονιών νερού υπό πίεση προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας να δροσιστούν.

    Την ίδια ώρα, τα δρομολόγια των τρένων μειώθηκαν σε μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ τα δρομολόγια των τραμ ανεστάλησαν στην ανατολική πόλη της Λειψίας. Πολλοί άνθρωποι έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, απρόθυμοι να βγουν έξω μέχρι να δύσει ο ήλιος, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Στη Ρώμη, ο πάπας Λέων ευχαρίστησε τους πιστούς επειδή παρέστησαν στην κυριακάτικη προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, παρά τις αποπνικτικές συνθήκες.

    Στη Γαλλία, ο καύσωνας δείχνει να χαλαρώνει και ο κόκκινος συναγερμός αφορά πλέον δύο διαμερίσματα στο ανατολικό τμήμα, με τις αρχές να αναμένεται να άρουν τις προειδοποιήσεις στις 22.00 τοπική ώρα σήμερα.

    Εντούτοις, η υπουργός Υγείας της χώρας Στεφανί Ριστ δήλωσε στην εφημερίδα La Tribune πως ο αντίκτυπος του κύματος καύσωνα θα μπορούσε να παραμείνει έως και 10 ημέρες μετά την πτώση του υδράργυρου.

    «Το επεισόδιο δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

    Οι καταιγίδες, άλλωστε, που έπληξαν τμήματα της Γαλλίας χθες το βράδυ βύθισαν στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.

    Σήμερα το απόγευμα, 36.000 νοικοκυριά στη βόρεια και κεντρική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Enedis.

    Καταιγίδες αναμένονται και στη Γερμανία αύριο ή και μεθαύριο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ηπιότερες θερμοκρασίες για ένα μεγάλο τμήμα της Δυτικής Ευρώπης αυτήν την εβδομάδα, την ώρα που το κύμα ζέστης κινείται βαθύτερα στην κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Συναγερμός για την αγορά ενέργειας: Το Ιράν κάλεσε τους Χούθι να προετοιμαστούν για κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας

    Ο Γκαλιμπάφ απέδειξε ξανά το ρήγμα στην ηγεσία του Ιράν: «Η διαπραγμάτευση δεν ισοδυναμεί με συμβιβασμό»

    WSJ: Επέκταση χτυπημάτων στο Ιράν εξετάζει ο Τραμπ – Τα ρίσκα των επιχειρήσεων σε Pickaxe και νήσο Χαργκ

    Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»

    Βανς: Η σύγκρουση των σκληροπυρηνικών με τους πραγματιστές στο Ιράν οδήγησε ξανά στην κλιμάκωση

    ΗΠΑ και Ιράν «κομματιάζουν» το μνημόνιο κατανόησης: Εχθροπραξίες χωρίς τέλος σε ξηρά, αέρα και θάλασσα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 – Τι αποφασίστηκε

    July 16, 2026

    Συναγερμός για την αγορά ενέργειας: Το Ιράν κάλεσε τους Χούθι να προετοιμαστούν για κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας

    July 16, 2026

    ΕΕΑ: Φορολογικά κίνητρα και θεσμικό πλαίσιο στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ιδιωτική ασφάλιση

    July 16, 2026

    Interwood: Μερική κάλυψη της ΑΜΚ και έκδοση 19,17 εκατ. νέων μετοχών

    July 16, 2026

    Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα voucher παιδικών σταθμών για πολύτεκνες οικογένειες

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.