Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»

    July 16, 2026

    «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας

    July 16, 2026

    ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»
    • «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας
    • ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα
    • Αισιόδοξη για μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο στο β’ τρίμηνο η TotalEnergies
    • ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών
    • Η Uber εξαγόρασε την Delivery Hero – Mega deal 14,8 δισ. δολαρίων
    • Axia – Alpha Finance: Ανεβάζει τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 55,20 ευρώ, περιθώριο ανόδου άνω του 20%
    • Εξοικονομώ: Τι αλλάζει με τις προθεσμίες – Τελική εκταμίευση έως τις 31 Ιουλίου
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, July 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Αύξηση-22,3%-στις-οικοδομικές-άδειες-τον-Μάρτιο
    Αύξηση 22,3% στις οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο

    Αύξηση 22,3% στις οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο

    By pressbankJune 29, 2026 Οικονομία No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Αύξηση 40,7% στην επιφάνεια και αύξηση 38,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025 για το σύνολο της χώρας.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Σε 2.697 ανήλθαν οι οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο, που αντιστοιχούν σε 568.908 m2 επιφάνειας και 2.569.307 m3 όγκου, που ισοδυναμεί με αύξηση 22,3% στον αριθμό, αύξηση 40,7% στην επιφάνεια και αύξηση 38,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025 για το σύνολο της χώρας.

    Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Μάρτιο 2026 ανήλθαν σε 2.662 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 557.463 m2 επιφάνειας και 2.473.520 m3 όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση 21,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 40,3% στην επιφάνεια και αύξηση 35,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

    Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά τον μήνα Μάρτιο 2026, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 35 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 11.445 m2 επιφάνειας και 95.787 m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Μάρτιο 2026, είναι 3,7%.

    Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Απρίλιο 2025 έως τον Μάρτιο 2026, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 31.078 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 7.112.414 m2 επιφάνειας και 34.225.118 m3 όγκου.

    Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2024 – Μαρτίου 2025 παρατηρήθηκε αύξηση 9,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση 10,5% στην επιφάνεια και αύξηση 16,4% στον όγκο.

    Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Απριλίου 2025 – Μαρτίου 2026, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση 9,3% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση 11,3% στην επιφάνεια και αύξηση 17,6% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2024 – Μαρτίου 2025.

    Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 2,7%. Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2026, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση 14,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση 48,3% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 60,0% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2025.

    Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2026, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση 14,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση 49,5% στην επιφάνεια και αύξηση 60,4% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου -Μαρτίου 2025.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    pressbank

    Keep Reading

    «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας

    ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

    ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

    Εξοικονομώ: Τι αλλάζει με τις προθεσμίες – Τελική εκταμίευση έως τις 31 Ιουλίου

    FT: Η Αθήνα μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω Προκοπίου

    Πιερρακάκης: «Η κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία είναι η μεταρρύθμιση-κλειδί της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων»

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να καμφθεί το Ιράν, λέει πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ: «Χρειάζεται οικονομικός στραγγαλισμός»

    July 16, 2026

    «Καμπανάκι» από τη Scope για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας

    July 16, 2026

    ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Να αποσυρθεί διάταξη του νέου Χωροταξικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

    July 16, 2026

    Αισιόδοξη για μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο στο β’ τρίμηνο η TotalEnergies

    July 16, 2026

    ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.