Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»

    July 16, 2026

    Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό

    July 16, 2026

    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    July 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»
    • Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό
    • Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων
    • Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ
    • Ο Πολάκης επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Φάμελλο: «Επίδειξη μικρότητας και αναξιοπρέπειας»
    • Κικίλιας: Μάχη απέναντι στα ναρκωτικά για την προστασία της κοινωνίας
    • Αύριο η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
    • Βουλή: Κυρώθηκαν οι αμυντικές συμβάσεις με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, July 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Σουηδικό-δικαστήριο-διατάζει-την-google-να-καταβάλει-αποζημίωση-1,5-δισ.-δολάρια-στην-klarna
    Σουηδικό δικαστήριο διατάζει την Google να καταβάλει αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια στην Klarna

    Σουηδικό δικαστήριο διατάζει την Google να καταβάλει αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια στην Klarna

    By adminJuly 1, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ένα σουηδικό δικαστήριο διέταξε την Τετάρτη την Google να καταβάλει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην PriceRunner.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Ένα σουηδικό δικαστήριο διέταξε την Τετάρτη την Google να καταβάλει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην PriceRunner, την εταιρεία σύγκρισης τιμών που ανήκει στην πλατφόρμα πληρωμών Klarna.

    Το ποσό της αποζημίωσης, που αντιστοιχεί σε περίπου 14,3 δισ. σουηδικές κορώνες, έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου των αμερικανικών εταιρειών Big Tech στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει επιδικάσει σουηδικό δικαστήριο σε υπόθεση ανταγωνισμού, αν και είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 78 δισ. κορώνες που είχε ζητήσει η PriceRunner, συμπεριλαμβανομένων των δεδουλευμένων τόκων.

    «Η αποζημίωση αυτή, παρά το γεγονός ότι η PriceRunner δεν πέτυχε πλήρως τον σκοπό της αγωγής της, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί σε υπόθεση ανταγωνισμού στη Σουηδία», δήλωσε η Linda Kullberg, δικαστική αξιωματούχος.

    Η PriceRunner άσκησε αγωγή κατά της Google το 2022, ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 2,1 δισ. ευρώ και ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία χειραγωγούσε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Τρεις μήνες νωρίτερα, η Google είχε χάσει έφεση κατά προστίμου ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ που της είχε επιβληθεί από την ΕΕ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας το 2017, επειδή έδωσε στη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών αγορών ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι μικρότερων Ευρωπαίων ανταγωνιστών.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία είχε προβεί σε αλλαγές στις διαφημίσεις αγορών της από το 2017, οι οποίες λειτουργούσαν καλά και στήριζαν την απασχόληση και την ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών σύγκρισης τιμών.

    «Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του δικαστηρίου, την εξετάζουμε και θα αξιολογήσουμε τις νομικές μας επιλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού.

    Η PriceRunner, η οποία εξαγοράστηκε από τη σουηδική Klarna το 2022, ζήτησε αποζημίωση για τα κέρδη που, όπως ισχυρίστηκε, έχασε στη Βρετανία από το 2008, καθώς και στη Σουηδία και τη Δανία από το 2013.

    Ενώ η Klarna χαιρέτισε την απόφαση, η επιδίκαση υπόκειται σε έφεση. Η νομική ομάδα της Klarna δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

    Οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν πτώση περίπου 0,4% στις προ-αγοραίες συναλλαγές στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές της Klarna σημείωσαν άνοδο περίπου 7,5%.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

    AKTOR: Η Blue Silk στηρίζει την ΑΜΚ με επένδυση έως 50 εκατ. ευρώ

    ΔΕΗ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή από 24 Ιουλίου

    Ελληνικό Μετρό ΑΕ: «Η κατασκευή της Γραμμής 4 εκτελείται σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας»

    Ελληνικό Μετρό για ρωγμές σε σπίτια: Οι εργασίες του μετροπόντικα έχουν ανασταλεί – Γίνονται εργα αποκατάστασης

    Στα 58,96 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Γρηγόρης το 2025 – Αύξηση 5,8%

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ο Τραμπ θέλει να ξαναστείλει την ICE στους δρόμους: «Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας»

    July 16, 2026

    Νίκος Ανδρουλάκης: Η Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και δημόσιο αγαθό

    July 16, 2026

    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    July 16, 2026

    Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

    July 15, 2026

    Ο Πολάκης επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Φάμελλο: «Επίδειξη μικρότητας και αναξιοπρέπειας»

    July 15, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.