Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook

    August 9, 2026

    Με βίντεο πριν τον φημολογούμενο τραυματισμό του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ προσπαθεί το Ιράν να πείσει ότι ο ανώτατος ηγέτης του είναι καλά

    August 9, 2026

    «Καθαρίζοντας» τα διαστημικά σκουπίδια: Μια νέα αγορά γεννιέται

    August 9, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook
    • Με βίντεο πριν τον φημολογούμενο τραυματισμό του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ προσπαθεί το Ιράν να πείσει ότι ο ανώτατος ηγέτης του είναι καλά
    • «Καθαρίζοντας» τα διαστημικά σκουπίδια: Μια νέα αγορά γεννιέται
    • Η Irregular στο επίκεντρο των περιστατικών με «ανεξέλεγκτα» μοντέλα AI
    • Φιντάν για Κυπριακό: Η ιδανική λύση είναι η αναγνώριση δύο κρατών
    • Δύο νέοι Αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν στην Αττική από τον Νίκο Χαρδαλιά
    • ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθούν οι Patriot από τη Σαουδική Αραβία
    • Επιταχύνει ο Σαμαράς – Τον Σεπτέμβριο πατάει το κουμπί
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, August 9
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Κ.-Χατζηδάκης:-Πώς-θα-γίνει-η-μείωση-10-λεπτών-στη-βενζίνη-και-5-λεπτών-στο-diesel-–-Η-συμφωνία-με-τα-διυλιστήρια
    Κ. Χατζηδάκης: Πώς θα γίνει η μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel – Η συμφωνία με τα διυλιστήρια

    Κ. Χατζηδάκης: Πώς θα γίνει η μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel – Η συμφωνία με τα διυλιστήρια

    By adminJuly 10, 2026 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης και 5 λεπτών στο diesel στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές τάσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση έσπευσε να αντιμετωπίσει το θέμα, σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια».

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια

    «Τα διυλιστήρια ανταποκρίθηκαν και συμφώνησαν να συμβάλουν στην προσπάθεια. Δεσμεύθηκαν λοιπόν, να προσφέρουν στο Δημόσιο από 20 εκατ. ευρώ ο κάθε όμιλος, η Helleniq Energy και η Motor Oil, δηλαδή συνολικά 40 εκατ. ευρώ. Η προσφορά αυτή θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος Αυγούστου να μειωθεί η τιμή της απλής αμόλυβδης κατά 10 λεπτά το λίτρο και του diesel κίνησης κατά 5 λεπτά, χωρίς δημοσιονομικό κόστος» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

    Εξήγησε, δε, ότι η μείωση των 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel κίνησης υπολογίζεται σε σχέση με το σημερινό (Παρασκευή 10 Ιουλίου) επίπεδο των τιμών.

    «Είναι γνωστό ότι οι τιμές λιανικής μεταβάλλονται καθημερινά, ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών των αντίστοιχων προϊόντων (βενζίνης και diesel) και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν οι διεθνείς τιμές αυξηθούν μέχρι την εφαρμογή του μέτρου, την ερχόμενη εβδομάδα, η διαφορά από τις σημερινές τιμές θα είναι αντίστοιχα περιορισμένη. Αντίθετα αν οι διεθνείς τιμές μειωθούν, η μείωση θα είναι μεγαλύτερη και οι καταναλωτές θα έχουν πρόσθετο όφελος» εξήγησε.

    «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώνουν τιμή χαμηλότερη κατά 10 λεπτά στη βενζίνη και 5 λεπτά στο diesel από εκείνη που θα πλήρωναν αν δεν γινόταν η παρέμβαση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τα διυλιστήρια».

    Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου θα οριστικοποιηθούν σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και τα διυλιστήρια και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου η μείωση να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ακόμη ότι μετά την ομαλοποίηση της διεθνούς αγοράς σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μέση Ανατολή οι τιμές και στη λιανική υποχώρησαν. Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα, συμπλήρωσε, ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr, όπου αναρτώνται καθημερινά οι διεθνείς τιμές, οι τιμές διυλιστηρίου, οι τιμές χονδρικής από τις εταιρείες εμπορίας προς τα πρατήρια και οι τιμές λιανικής ανά περιοχή και ανά πρατήριο.

    Ωστόσο, νεότερες εξελίξεις όπως η αύξηση της ζήτησης καυσίμων κίνησης διεθνώς λόγω τουρισμού, η απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τη Ρωσία και η αδυναμία άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί διυλιστήρια στη Μ. Ανατολή οδήγησαν εκ νέου σε ανοδικές τάσεις στη διεθνή αγορά. «Είπαμε λοιπόν, αντί να περιμένουμε, να σπεύσουμε άμεσα προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Προτιμώμενη πηγή στην Google

    Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της - στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Εξαγωγές: Η Ελλάδα κερδίζει τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές

    Κίνα: Ο πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό τριμήνου τον Ιούλιο

    Γερμανία: Διευρύνεται το έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα

    Ελλάδα 2026: H οικονομία αντέχει, αλλά η ακρίβεια το πραγματικό μέτωπο για κυβέρνηση και νοικοκυριά

    Brexit: Δέκα χρόνια διχασμού και το ερώτημα που επιστρέφει – Ώρα για την ΕΕ ξανά;

    Σούπερ μάρκετ: Πώς ψωνίζει ο Έλληνας καταναλωτής σε καιρούς ακρίβειας

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook

    August 9, 2026

    Με βίντεο πριν τον φημολογούμενο τραυματισμό του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ προσπαθεί το Ιράν να πείσει ότι ο ανώτατος ηγέτης του είναι καλά

    August 9, 2026

    «Καθαρίζοντας» τα διαστημικά σκουπίδια: Μια νέα αγορά γεννιέται

    August 9, 2026

    Η Irregular στο επίκεντρο των περιστατικών με «ανεξέλεγκτα» μοντέλα AI

    August 9, 2026

    Φιντάν για Κυπριακό: Η ιδανική λύση είναι η αναγνώριση δύο κρατών

    August 9, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.