Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό
    • Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»
    • Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»
    • Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς
    • Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή
    • Ο Πεζεσκιάν διόρισε τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
    • SpaceX: Ένα τρισεκατομμύριο Watt φιλοδοξίας
    • Δημοσίευμα της Daily Mail για κρυφές χρεώσεις από μπαρ κι εστιατόρια στην Κέρκυρα: «Μας αντιμετωπίζουν σαν πορτοφόλια με πόδια» λένε τουρίστες
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, August 10
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Νέο-κύμα-αμερικανικών-επιθέσεων-εναντίον-του-Ιράν-–-wsj:-Ο-Τραμπ-σκέφτεται-επέκταση-των-στρατιωτικών-επιχειρήσεων
    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – WSJ: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων

    By adminJuly 16, 2026 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν απόψε νέες επιθέσεις εναντίον του Ιράν, όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Σε ενημέρωση της CENTCOM μέσω Χ αναφέρεται ότι «στις 3:00 μ.μ. (ώρα Ανατολικής Ακτής στις ΗΠΑ, 22:00 στην Ελλάδα), αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δεύτερο γύρο επιθέσεων σήμερα εναντίον του Ιράν. Τα πλήγματα έχουν στόχο τα μέσα που χρησιμοποιεί ο ιρανικός στρατός για να απειλήσει πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, μια διεθνή θαλάσσια οδό ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο».

    The United States launched a new wave of strikes Wednesday evening, targeting Iranian military capabilities used to threaten vessels in the Strait of Hormuz, US Central Command (CENTCOM) stated. https://t.co/lfAcJEGhIz

    — The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) July 15, 2026

    Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, έχουν αναφερθεί εκρήξεις στο Μπαντάρ Αμπάς. Όπως αναφέρει το ιρανικό δίκτυο αμερικανικά βλήματα χτύπησαν μια περιοχή κοντά στην πόλη.  Μετέδωσε επίσης ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις στο Τσαμπαχάρ και στην πόλη Αχβάζ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

    Σειρήνες στο Μπαχρέιν

    Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Μπαχρέιν το βράδυ της Τετάρτης.

    «Οι πολίτες και οι κάτοικοι καλούνται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να κατευθυνθούν προς τον πλησιέστερο ασφαλή χώρο», ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωση που δημοσίευσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

    Το υπουργείο δεν ανέφερε τον λόγο για την ενεργοποίηση των σειρήνων.

    Επίθεση σε τάνκερ

    Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πετρελαιοφόρο που προσπαθούσε να κινηθεί προς λιμάνι του Ιράν, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό τον ναυτικό αποκλεισμό που επέβαλαν από την Τρίτη οι ΗΠΑ, εξουδετέρωσαν την Τετάρτη οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Το πλοίο Belma, με σημαία Κουρασάο, έπλεε κενό φορτίου προς τη νήσο Χαργκ, αναφέρε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM). Οι αμερικανικές δυνάμεις, εξηγούν ακόμη, προειδοποίησαν πολλές φορές, αλλά το πλοίο αγνόησε τις εκκλήσεις.

    Στη συνέχεια αμερικανικό αεροσκάφος εκτόξευσε πυραύλους και ακινητοποίησε το πλοίο. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

    Wall Street Journal: Ο Τραμπ σκέφτεται επέκταση των επιχειρήσεων

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να κλίνει υπέρ της επέκτασης των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν, έπειτα από διαδοχικές ενημερώσεις που έλαβε τις τελευταίες ημέρες από κορυφαίους συνεργάτες του, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Wall Street Journal.

    Στο τραπέζι βρίσκονται σειρά στρατιωτικών επιλογών, μεταξύ των οποίων η εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών, η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων για την κατάληψη ιρανικών νησιών κοντά στο Στενό του Ορμούζ, καθώς και βομβαρδισμός της οχυρωμένης εγκατάστασης Pickaxe Mountain, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για μυστικές πυρηνικές δραστηριότητες.

    Nωρίτερα σήμερα o  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν του αρέσει να δίνει προθεσμίες, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι προθεσμία έχει το Ιράν προτού οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αρχίσουν να βομβαρδίζουν γέφυρες.

    «Δεν μου αρέσει να δίνω προθεσμίες, αλλά ξέρουν καλά, ξέρουν πώς πάει… Καλύτερα να φερθούν σωστά», είπε ο Τραμπ.

    Χθες Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διαμηνύσει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News ότι θα διατάξει να βομβαρδιστούν ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί και γέφυρες στο Ιράν από την επόμενη εβδομάδα εάν η Τεχεράνη δεν καταλήξει σε «συμφωνία».

    «Τα πράγματα θα πάνε αληθινά άσχημα γι’ αυτούς», καθώς «την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς

    Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή

    Ο Πεζεσκιάν διόρισε τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

    Δημοσίευμα της Daily Mail για κρυφές χρεώσεις από μπαρ κι εστιατόρια στην Κέρκυρα: «Μας αντιμετωπίζουν σαν πορτοφόλια με πόδια» λένε τουρίστες

    Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι Χούθι χτύπησαν εγκατάσταση της Aramco, το Ιράν βάζει πιο σκληρούς όρους για τα Στενά του Ορμούζ

    Με βίντεο πριν τον φημολογούμενο τραυματισμό του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ προσπαθεί το Ιράν να πείσει ότι ο ανώτατος ηγέτης του είναι καλά

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026

    Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς

    August 10, 2026

    Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.