Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ αλλά υψηλοί ναύλοι σε τάνκερ και containers

    August 16, 2026

    Η ιστορία της «Μαύρης Χήρας» του Ιράν: Παντρευόταν ηλικιωμένους, τους δηλητηρίαζε και ξάφριζε τις περιουσίες τους

    August 16, 2026

    Γιατί τα ηλεκτρονικά απόβλητα μετατρέπονται σε χρυσωρυχεία για τη βιομηχανία

    August 16, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ αλλά υψηλοί ναύλοι σε τάνκερ και containers
    • Η ιστορία της «Μαύρης Χήρας» του Ιράν: Παντρευόταν ηλικιωμένους, τους δηλητηρίαζε και ξάφριζε τις περιουσίες τους
    • Γιατί τα ηλεκτρονικά απόβλητα μετατρέπονται σε χρυσωρυχεία για τη βιομηχανία
    • Φθηνότερα λιπάσματα, ακριβή αναμονή
    • Ακτοπλοΐα: Οι μεγάλοι επενδύουν, οι μικροί πιέζονται – Η δύσκολη εξίσωση της επόμενης ημέρας
    • Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο με 11 νεκρούς, με αντίποινα απειλεί η Χεζμπολάχ
    • Στην ατζέντα της ΔΕΘ η επέκταση του 70% στις συντάξεις χηρείας
    • Νύχτα εκρήξεων σε Κίεβο και Κρεβί Ρι: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, August 16
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    attica-group:-«Τηρούμε-πλήρως-τη-ΣΣΕ-για-τα-έκτακτα-δρομολόγια»
    Attica Group: «Τηρούμε πλήρως τη ΣΣΕ για τα έκτακτα δρομολόγια»

    Attica Group: «Τηρούμε πλήρως τη ΣΣΕ για τα έκτακτα δρομολόγια»

    By adminJuly 28, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την κατηγορηματική θέση ότι εφαρμόζει πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας διατυπώνει η Attica Group.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Την κατηγορηματική θέση ότι εφαρμόζει πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας διατυπώνει η Attica Group, με αφορμή την κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ σχετικά με τον υπολογισμό των αμοιβών των ναυτικών που απασχολούνται στα έκτακτα -express- δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Αριάδνη».

    Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ζήτημα δεν αφορά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας ή των προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης, αλλά τη διαφωνία που διατυπώθηκε από την ηγεσία της ΠΕΝΕΝ για τον τρόπο υπολογισμού των σχετικών αποδοχών.

    Σύμφωνα με την Attica Group, ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού εφαρμόζεται εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, βάσει της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης και της πάγιας πρακτικής που ακολουθείται συνολικά στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας.

    Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλοίο από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, παρουσία των αρμόδιων λιμενικών αρχών, δεν διαπιστώθηκε απόκλιση από την εφαρμογή της νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν έχει μεταβάλει τον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των αμοιβών για τα express δρομολόγια, ενώ, όπως υποστηρίζει, δεν έχει προκύψει κάποιο νέο πραγματικό ή νομικό δεδομένο που να δικαιολογεί τις καταγγελίες περί μη ορθής εφαρμογής της Σύμβασης.

    Η Attica Group στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κινητοποίηση εξαγγέλθηκε πριν από την ολοκλήρωση της μισθοδοσίας του Ιουλίου, του πρώτου θερινού μήνα κατά τον οποίο το «Αριάδνη» πραγματοποιεί έκτακτα δρομολόγια. Κατά την εταιρεία, οι σχετικές αιτιάσεις διατυπώθηκαν πριν πραγματοποιηθεί η τελική εκκαθάριση και καταβολή των αποδοχών των ναυτικών.

    Αναφερόμενη στη σκοπιμότητα των έκτακτων δρομολογίων, η Attica Group σημειώνει ότι αυτά πραγματοποιούνται για την κάλυψη των αυξημένων μεταφορικών αναγκών της θερινής περιόδου και την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, κατόπιν και αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.

    Η εταιρεία ασκεί κριτική στην απόφαση της ΠΕΝΕΝ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε περίοδο αυξημένης επιβατικής κίνησης, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί αναστάτωση στους ταξιδιώτες και στις νησιωτικές κοινωνίες. Υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση κρίθηκε από τα αρμόδια δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική.

    Καταλήγοντας, η Attica Group δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και στις νόμιμες διεκδικήσεις, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ο διάλογος πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, υπευθυνότητα και σεβασμό στη νομιμότητα.

    Όπως τονίζει, βασική της προτεραιότητα παραμένει η ασφαλής και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, των κατοίκων και των επισκεπτών τους, με πλήρη σεβασμό προς τους εργαζομένους και τις ανάγκες της ελληνικής ακτοπλοΐας.

    --

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ αλλά υψηλοί ναύλοι σε τάνκερ και containers

    Ακτοπλοΐα: Οι μεγάλοι επενδύουν, οι μικροί πιέζονται – Η δύσκολη εξίσωση της επόμενης ημέρας

    Nvidia: Αποκάλυψε ότι κατέχει μερίδιο ύψους 21 δισ. δολαρίων στην SpaceX

    ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπ. Δικαιοσύνης και του CFTC η Radiant World

    Situational Awareness: Αύξησε τις θέσεις της σε εταιρείες ημιαγωγών κατά το Β’ τρίμηνο

    SEAJETS: Δρομολόγια για σήμερα από Πειραιά και Λαύριο

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ αλλά υψηλοί ναύλοι σε τάνκερ και containers

    August 16, 2026

    Η ιστορία της «Μαύρης Χήρας» του Ιράν: Παντρευόταν ηλικιωμένους, τους δηλητηρίαζε και ξάφριζε τις περιουσίες τους

    August 16, 2026

    Γιατί τα ηλεκτρονικά απόβλητα μετατρέπονται σε χρυσωρυχεία για τη βιομηχανία

    August 16, 2026

    Φθηνότερα λιπάσματα, ακριβή αναμονή

    August 16, 2026

    Ακτοπλοΐα: Οι μεγάλοι επενδύουν, οι μικροί πιέζονται – Η δύσκολη εξίσωση της επόμενης ημέρας

    August 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.