Η επιβράδυνση της αγοράς ζάχαρης είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων της Sugartia, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει την τελική οικονομική της εικόνα.
Με μειωμένο λειτουργικό κόστος, βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, η εταιρεία ολοκλήρωσε τη χρήση της διατηρώντας τα καθαρά κέρδη της, σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά ανέκαμψε σε πιο κανονικά επίπεδα μετά τις έντονες διακυμάνσεις των προηγούμενων ετών.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Pfeifer & Langen, ανήλθε σε 39,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 46,2 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας μείωση 15%. Παρ’ όλα αυτά, τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν οριακή αύξηση στα 1,57 εκατ. ευρώ, από 1,56 εκατ. ευρώ.
Το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 10,16%, από 9,68% το 2024, ενώ η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τόσο τον χρόνο παραμονής των αποθεμάτων όσο και τον χρόνο είσπραξης των εμπορικών απαιτήσεων.
Η εταιρεία δεν διαθέτει τραπεζικό δανεισμό, και η διοίκηση τονίζει ότι η ρευστότητά της επαρκεί για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και ανάπτυξής της. Επιπλέον, ο πιστωτικός κίνδυνος θεωρείται περιορισμένος, καθώς οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται προς οργανωμένες αλυσίδες λιανεμπορίου και βιομηχανικούς πελάτες, με ασφαλισμένες εμπορικές πιστώσεις.
Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση εκτιμά ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητες τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, τον αυστηρό έλεγχο του κόστους και τη σταθερή κερδοφορία, χωρίς να ανακοινώσει κάποιο νέο σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα.

