Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό
    • Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»
    • Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»
    • Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς
    • Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή
    • Ο Πεζεσκιάν διόρισε τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
    • SpaceX: Ένα τρισεκατομμύριο Watt φιλοδοξίας
    • Δημοσίευμα της Daily Mail για κρυφές χρεώσεις από μπαρ κι εστιατόρια στην Κέρκυρα: «Μας αντιμετωπίζουν σαν πορτοφόλια με πόδια» λένε τουρίστες
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, August 10
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    ΠΑΣΟΚ:-Μνημείο-κυβερνητικού-θράσους-η-επίσκεψη-Μητσοτάκη-την-ΑΑΔΕ
    ΠΑΣΟΚ: Μνημείο κυβερνητικού θράσους η επίσκεψη Μητσοτάκη την ΑΑΔΕ

    ΠΑΣΟΚ: Μνημείο κυβερνητικού θράσους η επίσκεψη Μητσοτάκη την ΑΑΔΕ

    By adminAugust 6, 2026 Πολιτική No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μνημείο κυβερνητικού θράσους χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΑΑΔΕ για την παρουσίαση της νέας εφαρμογής του ΟΣΔΕ, σημειώνοντας ότι η σχετική διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι παραγωγοί περίμεναν την έναρξη των αιτήσεων την άνοιξη και τελικά φτάσαμε αρχές Αυγούστου «για να στηθεί ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα».

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αφού η κυβέρνηση κατέρριψε κάθε ρεκόρ αναβλητικότητας και ασυνέπειας, επιχειρεί τώρα να παρουσιάσει ως ‘μεταρρύθμιση’ την έναρξη μιας διαδικασίας που θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και μήνες.

    » Οι παραγωγοί περίμεναν την έναρξη των αιτήσεων από την άνοιξη. Ακολούθησαν διαδοχικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, με τελευταία εκείνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα μέσα Ιουνίου. Τελικά, φτάσαμε στις αρχές Αυγούστου για να στηθεί ακόμη μία επικοινωνιακή φιέστα, την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η αντίστοιχη διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, ενώ έχει καταστήσει τη χώρα ουραγό στην Ευρώπη.

    » Επτά χρόνια τώρα, κάθε χρόνο και χειρότερα. Φέτος, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται, μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, να διορθώσουν σφάλματα και να ολοκληρώσουν τους απαραίτητους ελέγχους.

    » Η απόφαση της ΑΑΔΕ ορίζει ότι μόνο οι αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου μπορούν να συμπεριληφθούν στην προκαταβολή του Οκτωβρίου, ενώ όσες υποβληθούν αργότερα παραπέμπονται για πληρωμή έως το τέλος Νοεμβρίου. Άραγε, θα καταφέρει η κυβέρνηση να τηρήσει έστω και μία ημερομηνία αυτή τη φορά;

    » Η κυβέρνηση σπατάλησε πολύτιμο χρόνο και τώρα μεταφέρει στους αγρότες το κόστος της δικής της καθυστέρησης, περιορίζοντας ασφυκτικά τα περιθώρια για ελέγχους και διορθώσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την έγκαιρη πληρωμή τους.

    » Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται αυτό που η κυβέρνηση απέκρυπτε επιμελώς: ότι ο ελληνικός Οργανισμός Πληρωμών παρέμεινε για 18 ολόκληρους μήνες σε καθεστώς αναστολής διαπίστευσης, προτού αυτή αποκατασταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνεται πλέον ακόμη και από την ίδια την κυβέρνηση.

    » Όταν καθυστερεί το κράτος, διοργανώνονται φιέστες. Όταν καθυστερεί ο αγρότης, επιβάλλονται ποινές.

    Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί:

    • πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία της εφαρμογής, χωρίς τεχνικά προβλήματα, 
    • επαρκή χρόνο για ελέγχους, διορθώσεις και οριστικοποίηση των αιτήσεων, 
    • προστασία των παραγωγών από κάθε οικονομική συνέπεια που οφείλεται στην κυβερνητική καθυστέρηση, 
    • σαφές, δεσμευτικό και δημόσιο χρονοδιάγραμμα ελέγχων και πληρωμών. 

    Όσες φιέστες κι αν οργανώσει η κυβέρνηση η ιστορία έχει ήδη καταγράψει ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και διασπάθισης αγροτικών ενισχύσεων, με προνομιούχους τους ημετέρους και μεγάλα θύματα τους πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους».

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    Φιντάν για Κυπριακό: Η ιδανική λύση είναι η αναγνώριση δύο κρατών

    Δύο νέοι Αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν στην Αττική από τον Νίκο Χαρδαλιά

    ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθούν οι Patriot από τη Σαουδική Αραβία

    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Follow @x
    Latest Posts

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό

    August 10, 2026

    Συλληπητήρια του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου: «Ανήσυχο και ασυμβίβαστο πνεύμα»

    August 10, 2026

    Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: «Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ»

    August 10, 2026

    Ρήγμα Νετανιάχου – Τραμπ για το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα που αποδέχθηκε η Χαμάς

    August 10, 2026

    Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή

    August 10, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.