Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης

    September 8, 2026

    Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

    September 8, 2026

    Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου

    September 8, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης
    • Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο
    • Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου
    • ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του δημοσίου στην 90η ΔΕΘ
    • Σε ισχύ οι τελωνειακοί δασμοί αντιποίνων του Καναδά σε προϊόντα των ΗΠΑ
    • Γιατί το 2026 θα είναι χρονιά – σταθμός για τη ΜΕΒΓΑΛ
    • Άντεξε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του πολέμου – Τα «πυρομαχικά» του πακέτου ΔΕΘ
    • Δασμοί: Σε ισχύ τα αντίποινα του Καναδά σε αμερικανικά προϊόντα
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, September 8
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Γαλλία:-Νεκροί-σε-τροχαίο-η-διευθύντρια-δημοσίων-σχέσεων-του-dior,-Ματίλντ-Φαβιέ-και-ο-σύντροφός-της-Νικολά-Αλτμάγερ
    Γαλλία: Νεκροί σε τροχαίο η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Dior, Ματίλντ Φαβιέ και ο σύντροφός της Νικολά Αλτμάγερ

    Γαλλία: Νεκροί σε τροχαίο η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Dior, Ματίλντ Φαβιέ και ο σύντροφός της Νικολά Αλτμάγερ

    By adminAugust 18, 2026 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Θλίψη στον χώρο του γαλλικού κινηματογράφου και της μόδας έχει προκαλέσει ο θάνατος του γνωστού παραγωγού Νικολά Αλτμάγερ και της συντρόφου του, Ματίλντ Φαβιέ, διευθύντριας δημοσίων σχέσεων του Dior Couture, σε τροχαίο στη Γαλλία.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας (17/8) και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την εισαγγελία της Νιόρ, το ΙΧ τους συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, σύμφωνα με τη Le Figaro.

    Ποιος ήταν ο Νικολά Αλτμάγερ

    Ο Νικολά Αλτμάγερ ήταν 61 ετών και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μαζί με τον αδελφό του, Ερίκ Αλτμάγερ, διηύθυνε την εταιρεία παραγωγής Mandarin και βρισκόταν πίσω από ορισμένες από τις πλέον γνωστές γαλλικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων ετών.

    Παρότι ο ίδιος απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, είχε χρηματοδοτήσει και αναλάβει την παραγωγή επιτυχημένων ταινιών, μεταξύ των οποίων τα «Brice de Nice» και «OSS 117», καθώς και έργα του Φρανσουά Οζόν.

    Είχε επίσης συνεργαστεί σε ταινίες του Grand Corps Malade, όπως τα «Patients», «Monsieur Aznavour» και «La Vie scolaire», με τους αδελφούς Φενκινός, αλλά και με τη Ριμ Κερισί στις ταινίες «Jour J» και «Chien et Chat».

    Στο ενεργητικό του βρισκόταν ακόμη το «Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό, το οποίο είχε επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην κούρσα για τα Όσκαρ.

    Σημαντική ήταν η παρουσία του και στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες streaming, έχοντας μεταξύ άλλων αναλάβει την παραγωγή της σειράς «Cœur Noir» για το Prime Video και σειρών του Φρανκ Γκασταμπίντ, όπως οι «Validé» και «La Cage».

    Ο Γκασταμπίντ, μιλώντας μετά την είδηση του θανάτου του, περιέγραψε τον Αλτμάγερ ως τον άνθρωπο που πίστεψε πρώτος σε εκείνον.

    Η Ματίλντ Φαβιέ και η μακρά πορεία της στον Dior

    Η Ματίλντ Φαβιέ ήταν 56 ετών, μητέρα δύο παιδιών και μία από τις γνωστότερες προσωπικότητες στον χώρο των δημοσίων σχέσεων της γαλλικής μόδας.

    Ως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Dior Couture είχε για περισσότερο από μία δεκαετία την ευθύνη των σχέσεων του οίκου με διασημότητες από ολόκληρο τον κόσμο. Πριν ενταχθεί στον Dior, είχε εργαστεί επί 11 χρόνια στην Prada, ενώ είχε ξεκινήσει την επαγγελματική της πορεία από το περιοδικό «Glamour».

    Στη διάρκεια της καριέρας της είχε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, επιμελούμενη εμφανίσεις σταρ όπως η Μισέλ Γιο, η Σαρλίζ Θερόν, η Τζένιφερ Λόρενς και η Άνια Τέιλορ-Τζόι.

    Η Φαβιέ είχε επίσης εκδώσει το βιβλίο «Mathilde à Paris», μέσα από το οποίο παρουσίαζε τη δική της προσέγγιση στην παριζιάνικη αισθητική, την ομορφιά και την ευεξία.

    Παράλληλα, είχε ιδρύσει την οργάνωση «Esthétique & Cancer», με στόχο την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους μέσα από τη φροντίδα και την ομορφιά. Η ίδια είχε μιλήσει δημόσια και για τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

    Για τον θάνατό της τοποθετήθηκε η Ντελφίν Αρνό, η οποία σε εσωτερική ανακοίνωση του οίκου Dior εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια της Ματίλντ Φαβιέ.

    Τη χαρακτήρισε «έναν εξαιρετικό άνθρωπο», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μεταδοτική χαρά, την αισιοδοξία, το θάρρος, την αφοσίωση και τη συνέπειά της. «Ενσάρκωνε με μοναδικό τρόπο τη γυναίκα Dior», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η ενέργεια, το χαμόγελο και η κομψότητά της θα μας λείψουν πολύ».

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης

    Μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ορμούζ: Οι Navy SEALs εξουδετέρωναν επί τέσσερις μήνες ιρανικές νάρκες

    Μαζικές απελάσεις, σχολεία χωρίς Pride και «πατριωτική» τέχνη: Το όραμα του AfD για τη Γερμανία

    Όργιο κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης στις αμυντικές προμήθειες της Ουκρανίας, 1,2 δισ. δολάρια έκαναν φτερά το 2024

    Ο Πούτιν δοκιμάζει πόσο φόβο αντέχει η Ευρώπη: Πάνω από 140 περιστατικά με ρωσικά drones σε 13 χώρες

    Ο Τραμπ «μετονομάζει» το Νέο Μεξικό σε «Νέα Αμερική» – 34 αναρτήσεις για Ιράν, οικονομία και… AfD

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης

    September 8, 2026

    Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

    September 8, 2026

    Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου

    September 8, 2026

    ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του δημοσίου στην 90η ΔΕΘ

    September 8, 2026

    Σε ισχύ οι τελωνειακοί δασμοί αντιποίνων του Καναδά σε προϊόντα των ΗΠΑ

    September 8, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.