Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin

    September 6, 2026

    ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    September 6, 2026

    Kατρίνης για ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Χωρίς όραμα για τη χώρα, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας

    September 6, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin
    • ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    • Kατρίνης για ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Χωρίς όραμα για τη χώρα, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
    • Βίντεο Παύλου Μαρινάκη στο TikTok: Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, σε 2 λεπτά
    • Χατζηδάκης: «Ελπίδα ή περιπέτειες» – Το μήνυμα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    • Συγκινητική στιγμή στο Βελλίδειο: Ο Μητσοτάκης συνομίλησε με τους γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη
    • ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της Ν.Δ.
    • «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα πενθεί για τους δύο νεκρούς πιλότους στην Τανάγρα
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, September 6
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Βίντεο:-Άνδρας-στην-Πολωνία-έκανε-ψεύτικες-παραγγελίες-και-απειλούσε-τα-θύματά-του,-οι-300-πίτσες-και-ο-λογαριασμός-των-8.600-ευρώ
    Βίντεο: Άνδρας στην Πολωνία έκανε ψεύτικες παραγγελίες και απειλούσε τα θύματά του, οι 300 πίτσες και ο λογαριασμός των 8.600 ευρώ

    Βίντεο: Άνδρας στην Πολωνία έκανε ψεύτικες παραγγελίες και απειλούσε τα θύματά του, οι 300 πίτσες και ο λογαριασμός των 8.600 ευρώ

    By adminAugust 23, 2026 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ένας άνδρας στην Πολωνία συνελήφθη για διαδικτυακή παρενόχληση και απειλές, καθώς φέρεται να πραγματοποιούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού σε εστιατόρια δίνοντας διευθύνσεις ανυποψίαστων πολιτών, χρησιμοποιώντας παράλληλα τα σχόλια των παραγγελιών για να διατυπώνει απειλές. Σε μία περίπτωση μάλιστα παρήγγειλε 300 πίτσες, ενώ άλλη παραγγελία ξεπέρασε σε αξία τα 37.000 ζλότι (περίπου 8.600 ευρώ), με τις απειλές να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναφορές σε απαγωγή παιδιού, εμπρησμό και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Ο άνδρας κατηγορείται ότι πραγματοποιούσε μέσω διαδικτύου και εφαρμογών μαζικές παραγγελίες φαγητού με πληρωμή κατά την παράδοση, χρησιμοποιώντας διευθύνσεις ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με τις παραγγελίες.

    Σε μία από τις περιπτώσεις, η αξία της παραγγελίας ξεπέρασε τις 37.000 ζλότι, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 8.600 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση φέρεται να επιχείρησε να παραγγείλει ακόμη και 300 πίτσες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη παραγγελία δεν εκτελέστηκε, καθώς το εστιατόριο δεν είχε τη δυνατότητα να προετοιμάσει τόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού.

    Zamówił posiłek na adres obcej osoby za 37 tysięcy - jest w rękach CBZC

    Οι παραγγελίες και τα απειλητικά μηνύματα

    Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από τις πολωνικές Αρχές και τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν περιοριζόταν στις ψεύτικες παραγγελίες.

    Ο ύποπτος φέρεται να χρησιμοποιούσε τα σχόλια που συνόδευαν τις παραγγελίες για να στέλνει απειλητικά μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ανυποψίαστοι πολίτες αντιλαμβάνονταν ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση και τα στοιχεία τους μόνο όταν ο διανομέας έφτανε στην πόρτα τους.

    Οι απειλές φέρεται να περιλάμβαναν αναφορές σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, εμπρησμό γραφείου, αλλά ακόμη και απαγωγή ανηλίκου.

    Χρησιμοποιούσε και ονόματα γνωστών προσώπων

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο συλληφθείς φέρεται επίσης να χρησιμοποιούσε στις παραγγελίες ονόματα γνωστών προσώπων από τον χώρο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι πληροφορίες που περιλαμβάνονταν στις παραγγελίες ήταν τέτοιες που, σύμφωνα με τις Αρχές, γνώριζαν μόνο οι ίδιοι οι παραλήπτες ή άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.

    Οι περισσότερες ψεύτικες παραγγελίες είχαν ως προορισμό διευθύνσεις στην πόλη **Στσέτσιν**, ωστόσο αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας, μεταξύ των οποίων η Βαρσοβία, η Κρακοβία και το Βρότσλαβ.

    Συνελήφθη και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση

    Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος και η αστυνομία του Στσέτσιν, υπό την εποπτεία της τοπικής Εισαγγελίας.

    Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του υπόπτου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας.

    Δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή κράτησή του για δύο μήνες. Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με παρενόχληση και απειλές και, εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν την πλήρη έκταση της δράσης του και τον αριθμό των ανθρώπων και επιχειρήσεων που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από τις ψεύτικες παραγγελίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του δεν αφορούν, μέχρι στιγμής, τις πιθανές οικονομικές ζημιές που υπέστησαν τα εστιατόρια από τις παραγγελίες που δεν παραλήφθηκαν ή δεν πληρώθηκαν.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin

    Ανησυχία για νέα κλιμάκωση στον Καύκασο

    Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας την παραμονή των κρίσιμων εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ

    Κατηγορίες για διαφθορά στον πρώην δικηγόρο του πρίγκιπα Αλβέρτου: Στο επίκεντρο μεγάλο έργο ακινήτων στο Μονακό

    Γιατί το Ιράν θεωρεί ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του: Η νέα στρατηγική απέναντι στις ΗΠΑ μετά από έξι μήνες πολέμου

    Ασυνήθιστο κύμα ζέστης στο Σίδνεϊ, θερμοκρασίες 13 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα και συναγερμός για πυρκαγιές

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin

    September 6, 2026

    ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    September 6, 2026

    Kατρίνης για ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Χωρίς όραμα για τη χώρα, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας

    September 6, 2026

    Βίντεο Παύλου Μαρινάκη στο TikTok: Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, σε 2 λεπτά

    September 6, 2026

    Χατζηδάκης: «Ελπίδα ή περιπέτειες» – Το μήνυμα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    September 6, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.