Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ

    September 17, 2026

    Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

    September 17, 2026

    «Την Νταϊάνα θα την ξεχάσουμε πολύ σύντομα» έλεγε ο Κάρολος στον αδελφό της λίγες μέρες πριν την κηδεία – Φωτιές ανάβει το βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ

    September 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ
    • Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
    • «Την Νταϊάνα θα την ξεχάσουμε πολύ σύντομα» έλεγε ο Κάρολος στον αδελφό της λίγες μέρες πριν την κηδεία – Φωτιές ανάβει το βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ
    • Απότομη πτώση για τον Dow Jones, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
    • Γεωργιάδης από Λάρισα: Σήμερα τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά
    • Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η στήριξη της επιχειρηματικότητας – Πρόκληση και εργαλείο η τεχνητή νοημοσύνη»
    • Δημοσκόπηση Pulse: Δεν πέρασαν το τεστ της ΔΕΘ Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας – Βαριά δυσπιστία για τις εξαγγελίες
    • Ο Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, September 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Αύξηση-τζίρου-και-κερδών-για-τη-l’oreal-hellas-–-Οι-επόμενοι-στόχοι
    Αύξηση τζίρου και κερδών για τη L’Oréal Hellas – Οι επόμενοι στόχοι

    Αύξηση τζίρου και κερδών για τη L’Oréal Hellas – Οι επόμενοι στόχοι

    By adminAugust 25, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η αγορά ομορφιάς στην Ελλάδα παρουσιάζει θετική πορεία, κόντρα στις προκλήσεις. Τι έδειξαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Αισιόδοξη για το 2026 εμφανίζεται η L’Oréal Hellas, καθώς ο leader του κλάδου εισαγωγής και εμπορίας ειδών ομορφιάς και περιποίησης εκτιμά ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα τον ρυθμό ανάπτυξης του κύκλου εργασιών, των λειτουργικών εσόδων και των μεριδίων αγοράς του.

    Και όλα αυτά μετά από ένα δυνατό 2025. Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ, το 2025 η L’Oréal Hellas πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 273,85 εκατ. ευρώ έναντι 250,95 εκατ. ευρώ στη χρήση 2024, αυξημένες κατά 9,1%. Από τα 273,85 εκατ. ευρώ, τα 268,92 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 4,94 εκατ. ευρώ.

    Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 194,85 εκατ. ευρώ, έναντι 178,57 εκατ. ευρώ το 2024, αυξημένο κατά 9,1%, με το μικτό περιθώριο κέρδους να παραμένει στο 71,2%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε περίπου 47,66 εκατ. ευρώ, από 42,5 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας αύξηση 12,1%.

    Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 42,95 εκατ. ευρώ, έναντι 38,84 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας άνοδο 10,6%, ενώ η τελική γραμμή του ισολογισμού έδειξε το 2025 κέρδη ύψους 32,77 εκατ. ευρώ έναντι 29,47 εκατ. ευρώ το 2024, ήτοι αυξημένα κατά 11,2%.

    Το ισχυρό momentum της αγοράς ομορφιάς στην Ελλάδα

    Να σημειωθεί εδώ ότι η αγορά ομορφιάς στην Ελλάδα παρουσιάζει θετική πορεία, κόντρα στις προκλήσεις.

    Όπως αποκάλυπτε τον περασμένο Μάιο στους εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο εκδήλωσης της L’Oréal Hellas, η country managing director της εταιρείας, Alessandra Delfini, «η αγορά των προϊόντων ομορφιάς στην Ελλάδα κινείται με θετικό βηματισμό», ενώ και η ίδια η εταιρεία έχει καταγράφει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις. «Το momentum είναι θετικό, τα μερίδια αυξάνονται, όλες οι κατηγορίες πηγαίνουν καλά», τόνιζε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την κυρία Delfini, ο Έλληνας καταναλωτής εμφανίζεται πρόθυμος για αγορές προϊόντων στον κλάδο των ειδών περιποίησης και ομορφιάς.

    «Στοίχημα» η καινοτομία

    Βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατηγικής της L’Oréal Hellas είναι εδώ και χρόνια η καινοτομία. Καινοτομία όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων, αλλά και σε επίπεδο συσκευών. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής για στέγνωμα μαλλιών.

    Το πρώτο σεσουάρ (πιστολάκι) μαλλιών της L’Oréal Hellas βρίσκεται στην ελληνική αγορά από τον Ιανουάριο και διατίθεται αποκλειστικά στους επαγγελματίες του χώρου, όπως κομμωτές κ.α. Πρόκειται, σύμφωνα με την εταιρεία, για μια απόλυτα καινοτόμα συσκευή για στέγνωμα μαλλιών και μάλιστα χωρίς τη χρήση αέρα, προκειμένου να μειώνεται ο κίνδυνος φθοράς των μαλλιών. Να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι πρότινος η L’Oréal Hellas κυκλοφορούσε στην αγορά τη σειρά SteamPod, ήτοι συσκευή για ίσιωμα μαλλιών.

    «Δεν είμαστε μια εταιρεία που πουλάμε μόνο προϊόντα, αλλά γινόμαστε πλέον μια εταιρεία beauty tech, ποντάροντας στην τεχνολογία ομορφιάς», εξηγούσε χαρακτηριστικά η κυρία Delfini.

    Μάλιστα, η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού κολοσσού χαρακτήρισε τη L’Oréal Hellas όχι μόνο ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αλλά ως «ένα μέρος του ελληνικού οικοσυστήματος».

    Να σημειωθεί εδώ ότι η πορεία του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1937, όταν τα πρώτα προϊόντα L’Oréal κυκλοφόρησαν στην αγορά, μέσα από επιλεκτική διανομή. Ωστόσο, με τη σημερινή της μορφή η L’Oréal Hellas λειτουργεί στη χώρα μας από το 1970.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Η Deloitte παρουσίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εξειδίκευσης στη Θεσσαλονίκη

    Γενικό Συμβούλιο ΣΕΒ: Παραγωγικότητα, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα στο επίκεντρο

    Cenergy: Προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών αξίας έως 10 εκατ. ευρώ

    Prodea: Στρατηγική Συνεργασία με Invel και LGT Capital για Ανάπτυξη Πλατφόρμας Logistics

    Fourlis: ΑΜΚ με δωρεάν διανομή 242.785 μετοχών σε στελέχη

    Prodea, Invel και LGT Capital δημιουργούν κορυφαία πλατφόρμα logistics στην Ελλάδα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ

    September 17, 2026

    Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

    September 17, 2026

    «Την Νταϊάνα θα την ξεχάσουμε πολύ σύντομα» έλεγε ο Κάρολος στον αδελφό της λίγες μέρες πριν την κηδεία – Φωτιές ανάβει το βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ

    September 17, 2026

    Απότομη πτώση για τον Dow Jones, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

    September 16, 2026

    Γεωργιάδης από Λάρισα: Σήμερα τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά

    September 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.